پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

طرح فراگیر پرورش شترمرغ در مناطق مستعد کهگیلویه و بویراحمد که قبل از مزرعه و تولید، فعلا روی کاغذ بزرگ است در حال ورود به فاز عملیاتی است تا بلکه بتواند بخشی از مشکلات بیکاری در این استان را کاهش دهد؛ اما این طرح که قرار است زنجیره تولید تا مصرف را پوشش دهد تا نقطه پایانی موانعی هم دارد.

به گزارش ریواس جنوب، روز گذشته مسئولان اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد دور میزی کوچک جمع شدند، تا در مورد اجرایی شدن ایده‌ای بزرگ تصمیم بگیرند.

در این نشست که به ریاست مجید محنایی، معاون امور اقتصادی استانداری و دبیری جعفر گوهرگانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی این استان و با حضور مدیران مربوطه از جمله مدیرکل اقتصاد و دارایی، مدیرکل دامپزشکی، تعاون روستایی، شرکت توزیع نیروی برق، امور عشایر و فرماندار گچساران برگزار شد، تصمیم گرفته شد تا مطالعات امکان‌سنجی پرورش شترمرغ در مناطق مختلف این استان بررسی و بلافاصله اجرایی شود.

جعفر گوهرگانی در همین زمینه با بیان اینکه این طرح با تشکیل تعاونی فراگیر و عضو شدن متقاضیان بیکار در سراسر استان اجرایی می‌شود.

فعلا ۶۰ متقاضی پرورش شترمرغ درخواست دادند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: در این طرح زنجیره تولید تا بازار فروش و مصرف دیده می‌شود و آنچه در برنامه این استان است، کاری بزرگ و مؤثر در رونق تولید و ایجاد شغل خواهد شد.

گوهرگانی و سرمایه گذار شترمرغاو با بیان اینکه ۶۰ متقاضی پرورش شترمرغ تاکنون درخواست خود را به جهاد کشاورزی ارائه کردند، گفت: همه این متقاضیان با اولویت فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی در قالب یک شرکت واحد و تعاونی‌های زیرمجموعه فعالیت می‌کنند.

گوهرگانی از تأمین اعتبار هزینه‌های مطالعه این طرح از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بر اساس تعهد آن‌ها خبر داد.

این طرح می‌خواهد بیکاران را به صورت شبکه‌ای دور هم جمع کند

تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد هیچ‌گونه مجوز پرورش شترمرغی صادر نشده اما افراد زیادی بر اساس تجارب دیگر مناطق مستعد کشور، تقاضای چنین طرح‌هایی را در این استان داده‌اند، اما آنگونه متولیان می‌گویند، مطالعات دقیق برای امکان موفقیت در پرورش شترمرغ هنوز انجام نشده است.

نکته‌ای که در این بین وجود دارد این است که هر چند متقاضیان ریز و درشتی در مناطق مختلف این استان تقاضاهایی برای پرورش شترمرغ دارند ولی یک سرمایه‌گذار کلان پیدا شده است تا همه این تقاضاهای خرد را در قالب یک کار متمرکز و عام‌المنفعه پوشش دهد.

استارت این کار را غلامرضا تاجگردون بعد از پیگیری‌های جدی‌تر این سرمایه‌گذار زد و از مسئولان این استان خواست تا امکان عملی اجرای این طرح را بررسی و چرخ‌های حرکت این اقدام بزرگ را که می‌تواند شبکه‌ای بیکاران متقاضی را حول یک محور جمع کند را روان کنند.

سرمایه‌گذار از علاقه شخصی‌اش بهایجاد اشتغال می‌گوید

سرمایه‌گذار متقاضی این طرح که تا قبل از این می‌خواست در منطقه دشت گل گچساران واحد هزار قطعه‌ای شترمرغ را راه‌اندازی کند،  روز گذشته در کنار مدیران مربوطه از آمادگی کامل خود برای شروع این طرح با شکل و شمایل جدید و اجرای فراگیر آن در سراسر مناطق مستعد این استان خبر داد و گفت که آنچه من را به این وادی آورده است، علاقه شخصی‌ام به ایجاد اشتغال و اعتقادم به موفقیت این طرح است.

پایداری افزود: بدون اعتبارات دولتی مطالعات و تجاربی در این زمینه دارم و کاملا پای کار هستم.

رئیس کمیسیون بودجه، پشت قضیه است

معاون هماهنگی امور اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این زمینه گام نخست را آماده شدن طرح و تعریف ساختارهای اجرایی از سوی سازمان جهاد کشاورزی و مشاوره سرمایه‌گذار فعلی دانست و گفت: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اعتبار لازم برای مطالعه این طرح را پذیرفته و از سوی دیگر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس حامی این تصمیم است که جای نگرانی نیست.

محنایی از سازمان جهاد کشاورزی خواست تا با اعتمادسازی و فراخوان عمومی، فارغ‌التحصیلان مشتاق را از چنین طرحی مطلع کند.

تعاونی‌های شهرستانی، سرمایه‌های خرد را جمع می‌کنند

وی گفت: قرار است با محوریت جهاد در همه شهرستان‌ها، تعاونی‌های تشکیل و سرمایه‌های خرد، جمع‌آوری شود تا با تسهیلات کلان زمینه اجرای این تصمیم مهیا شود.

جلسه شترمرغاین اظهارات در حالی است که ادارات زیادی در عملی شدن این طرح فراگیر دخیل هستند که البته چند دستگاه آن زیرمجموعه خود جهاد کشاورزی به عنوان مجری آن هستند.

وزارت جهاد مجوز شترمرغ را صادر کرده است/ کاری که قبل از مزرعه و تولید فعلا روی کاغذ بزرگ است

موضوعی که گوهرگانی در مورد آن می‌گوید: اجرای طرح فراگیر پرورش شترمرغ بسیاری از ادارات را درگیر می‌کند و تاکنون با مدیران اقتصاد و دارایی، دامپزشکی، منابع طبیعی، برق، امور عشایر، تعاون روستایی، شرکت پشتیبانی امور دام و چند مدیر دیگر رایزنی شده و در گام‌های بعدی مدیران بانکی نیز درگیر این موضوع می‌شوند.

او با بیان اینکه در اجرای طرح پرورش زنجیره‌ای شترمرغ جدی هستیم، از صدور مجوز وزارت جهاد کشاورزی با پیگیری‌های نماینده باشت و گچساران به عنوان گامی به جلو خبر داد.

از سوی دیگر، اشتغال در استان کهگیلویه و بویراحمد که تا حد زیادی به بخش کشاورزی وابسته است در دو سال گذشته به سد عدم ارائه تسهیلات صندوق توسعه ملی در بخش‌های دام و طیور خورد و اینک این پیشنهاد خوب می‌تواند هم اعتبارات و تسهیلاتی را به این استان بیاورد و هم قفل بیکاری را تکانی بدهد؛ کار بزرگی که فعلا در مرحله تصمیم‌گیری و ایده بزرگ است و شاید به زودی در مزرعه کار و تولید هم بزرگ شود و مرهم بخشی از دردهای مردم این استان شود.

_________________

گزارش از کریم بنام

________________

انتهای پیام/ ک-ب