نقدی بر جشن روز دانشجو در دهدشت؛ جشنی برای همه به جزء دانشجو
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
برنامه گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه علمی و کاربردی دهدشت با حضور برخی از مسوولان برگزار شد.
به گزارش ریواس جنوب این مراسم به هر چیزی شبیه بود به جز گرامیداشت دانشجو.
در این برنامه از پتروشیمی دهدشت، دو قلو و سه قلو و ثبت احوال ، سوادآموزی و خواهش نیک، سد کوثر،نمایندگان خوزستان، سرور معنوی نماینده کهگیلویه ،مطالبات شخصی و گزارش عملکرد نماینده صحبت شد اما از گفتمان دانشجو، جایگاه دانشجو و شرایط دانشجو هیچ حرفی به میان نیامد.
در این مراسم که به همت دانشگاه علمی و کاربردی دهدشت برگزار شد جمع زیادی از امامان جمعه، مدیران و نماینده کهگیلویه و البته حضور کم رنگ دانشجویان صبح امروز در حالی برگزار شده که نداشتن برنامه مناسب با این روز بدجور به ذوق می خورد.
۹۰ درصد کسانیکه که به پشت تریبون رفتند از دانشجو نبودن خود سخن گفتند و البته تاکید می کردند که چون طالب علمیم پس دانشجوییم هم.
فقط یک نفر بعنوان دانشجو به پشت تریبون رفت که در اظهاراتی سطحی از نداشتن وایفا برای اینترنت و نبود یک تابلوی اعلانات وسیع سخن راند! موضوعی که مورد انتقاد تریبون به دست بعد از او قرار گرفت.
یکی دیگر از تریبون به دستان امروز، یکی از فعالان فرهنگی بود که معلول بود و بیشتر به سبک زندگی خودش و اراده و پشتکارش برای رسیدن به موفقیت های خود اشاره کرد تا با بخش بعدی که فقط یک قطعه شعر آنهم به صورت لری خوانده شده عملا در این بخش از برنامه ،تریبون به دستان هیچ صحبتی از دانشجو به میان نیاورده باشند.
اما دو سخنران اصلی این برنامه دکتر رخشنده و مهندس عدل هاشمی پور بودند.
رخشنده که کمی متفاوت تر از دیگران صحبت می کرد در اظهاراتی گفت که استاد دانشگاهی که کیفش را در دست می گیرد و تمام راه ها را برای گرفتن دو ساعت حق التدریس بیشتر به کار می بندد چگونه ممکن است که با آرامش دنبال افزایش معلومات خود و دانشجویان باشد؟
وی یکی از مقوله های مهم ارزیابی یک شهر را فرهنگ عمومی دانست و با انتقاد از صدا وسیما گفت: وقتی فردی وارد شهری می شود با مغازه داران و مردم عادی برخورد میکند نه با مدیران و نمایندگان که این موضوع می طلبد ما نسبت به فرهنگ اطلاع رسانی دقیق کنیم اما صدا و سیمای ما به چنین مسائلی اهمیت نمی دهد.
وی ادامه داد که صدا وسیما کی از نخبگان برای فرهنگ سازی دعوت کرده است و فقط یک تریبون برداشته و به این روستا و آن روستا می رود و میگوید قبلا غذای شما بلوط بوده است و اکنون برنج! در حالیکه این مسائل هیچ تاثیری در روند عمومی زندگی مردم ندارد.
سردار عدل هاشمی پور نماینده مردم کهگیلویه در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم بیش از آنکه در مورد دانشجو و به نقش دانشجو در جامعه بپردازد به انتقاد از دیگران و ارائه گزارشی از عملکرد خود پرداخته است.
هاشمی پور در اظهاراتی ۴۱دقیقه ای و تکراری، مانند همیشه به جناح های سیاسی حمله کرد و تاکید داشت که اصلاح طلبی و اصول گرایی را باید در قوطی کرد.
وی به ترامپ های داخلی اشاره کرد و گفت که ترامپ آمریکا کاری نمی تواند بکند اگر ترامپ های داخلی اجازه بدهند.
این اظهارات از آنجا مورد انتقاد است که هاشمی پور همیشه به کارشکنان اشاره می کند اما هیچگاه مستقیما نام افراد کار شکن را در سخنرانی های خود نمی آورد تا به نوعی نه کسی را در مقابل خود قرار دهد و نه هم ذهن مشوش شده ملت را راحت کند.
نماینده کهگیلویه باید حداقل برای یکبار که شده نام این ترامپ ها را به مردم بگوید و یا حداقل بگویدمنظور از این ترامپ ها آیا حوزه ی قوه مقننه است یا مجریه و یا قضایی و یا اصلا هیچکدام از این قوا نبوده و عوام منظور ایشان از کارشکنان است!
نماینده کهگیلویه در بخش دیگری از صحبت های خود به پیروزی خود بر نمایندگان استان خوزستان اشاره کرد و گفت که علی رغم مخالفت آنان برای عدم استفاده از نیروهای غیربومی موفق شدم ۸نفر از بچه های حوزه انتخابیه ام را در آنجا استخدام کند.
هاشمی پور اما گفت گرچه خودم در خوزستان استخدام کردم اما با وجود نداشتن نیروی انسانی کافی در شهرستان اجازه استخدام به غیر بومی ها را ندادم که در اینجا باید از نماینده کهگیلویه پرسید که شما که مجری قانون هستید چرا قانون را برای استان خوزستان و شهرستان کهگیلویه و همه مردم این دو مکان یکی نمی دانید؟
هاشمی پور میراحمد تقوی را پدر معنویخخود بیان داشت و با ذکر خاطره ای از او صحبت های خود را به پایان برد.
در ادامه این برنامه از امام جمعه سوق نیز به جهت یک موفقیت کشوری تجلیل شد که مناسبت آن با روز دانشجو مشخص نشد.
در پایان این جلسه و در زمانی کاملا محدود که مرتب و مکرر به نزدیک شدن به اذان اشاره می شد چند نفر تحت عنوان پرسش و پاسخ، تریبون به دست گرفتند که از قضا ۹۰ درصد آنها هم دانشجو نبودند تا به معنای واقعی در روز دانشجو، دانشجو تنها باشد.
این افراد یا خود را حق التدریس سواد آموزی می دانستندو با انتقاد از مسولان سواد آموزی آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد به بیان دغدغه های خود پرداختند تا هاشمی پور مجبور به اقدام به تماس با خواهش نیک، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد شود و یا شخص دیگری نیز خود را کارمند ثبت احوال دانست و دغدغههای دوقلوهای خود از مشکلات اقتصادی را یادآور شد.
موارد دیگری از جمله پروژههای آبرسانی و سدکوثر مساله یارانه ها و نامه های شخصی از دیگر موارد مطرح شده بود.
جای خالی دانشجو با انتقادهایی روبرو شد که موجب شد مسوولان مربوطه در لابه لای جلسه به خبرنگاران بگویند که مگر می شود ما تریبون را از دیگران بگیریم و بگوییم که باید در مورد دانشجو حرف زد که باید به بانیان این جلسه گفت که لازم بود تدابیر ضروری را برای حضور دانشجویان اتخاذ می کردید تا مجبور نبودید به هر قیمتی حاضر به پر شدن سالن اجتماعات شوید!
اما در این برنامه یک اقدام معنی دار نیز اتفاق افتاد و آن ترک جلسه توسط سید ایرج کاظمی جو، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کهیگلویه بوده است.
کاظمی در همان ۵دقیقه ی اول سالن جلسه را ترک کرد تا خبرنگاران حاضر در جلسه متوجه نگرانی او بشوند.
رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی کهیگلویه در جواب سوال خبرنگار ریواس جنوب که جویای علت ترک جلسه از سوی وی شده بود گفت: سالهای قبل وقتی در روز دانشجو، دانشجویی انتقاد کرد و با واکنش مسولان و بانیان همراه شد گفته بودم که روز دانشجو باید متعلق به دانشجو باشد و دانشجو در آن روز باید همه کاره باشد.
کاظمی جو تاکید کرد که برای مراسم امسال هم قبل از جلسه به بانیان گفته بودم که همه برنامه ها باید بر اساس دانشجو و برای دانشجو باشد و با وجود پیش بینی هایی که کردم اما باز در جلسه شرکت کردم.
وی گفت: هنگام شروع برنامه وقتی چیدمان برنامه و مدعوین را دیدم متوجه شدم که غالب افراد حاضر در جلسه دانشجو نیستند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از چنین برنامه هایی در روز دانشجو گفت: چرا یک دانشجو مجری نباشد؟ چرا یک دانشجو خیر مقدم را نگوید؟ چرا یک دانشجو سخنران نباشد؟ چرا دانشجو در روز خودش نباید از ما انتقاد کند؟
کاظمی جو تاکید کرد: ما باید در این روز فرهنگ سازی کنیم و حداقل افرادی را بعنوان سخنران دعوت کنیم که از ماها انتقاد کنند و فضای مطالبه گر بودن دانشجو را حفظ کند.