پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس و دبیر کمیته هماهنگی اشتغال استان با ارسال جوابیه‌ای به یک گزارش ریواس جنوب، اعلام کرد که استان فارس در دولت تدبیر و امید، در شاخص بیکاری توانسته از رتبه ۲۵ به رتبه دوم کشور «بهبود» یابد.

به گزارش پایگاه خبری ریواس جنوب متن این جوابیه که با امضای سهراب مختاری ارسال شده است، در ادامه عیناً منتشر می‌شود:

مدیر سایت ریواس جنوب
با سلام

جوابیه

 احتراماً نظر به انتشار ناقص بخشی از سخنان استاندار محترم فارس در دومین کمیته هماهنگی اشتغال استان مورخه ۲۶/۰۴/۹۸ از سوی سایت خبری ریواس جنوب که با توجه به عدم درج صحیح خبر و وجود اشتباهات انشایی موجب ایجاد ابهاماتی شده است لذا موارد زیر را به منظور رفع ابهام و تنویر افکار عمومی و انتشار باستحضار می رساند:

۱- بر اساس نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در بهار ۹۸ که مرکز آمار ایران اخیرا منتشر نموده نرخ بیکاری استان به ۷ رسیده و این در حالی است که در سال ۹۷ متوسط نرخ بیکاری استان ۸/۹ بوده که به طور مشخص جایگاه استان فارس در بین استانهای کشور با پنج پله ترقی از رتبه هفتم به رتبه دوم ارتقاء یافته است. به عبارتی رتبه دوم اشتغال پس از استان همدان مندرج در خبر مذکور به معنای بهبود وضعیت و ارتقاء جایگاه استان در کشور است درحالی که از نوشته سایت خبری مذکور تنزل جایگاه استان مستفاد می شود.

خوشبختانه فرآیند بهبودی نماگرهای اقتصادی استان در دولت تدبیر و امید در سنوات گذشته کاملا مشهود می باشد. این در حالیست که رتبه استان در زمینه نرخ بیکاری در سال ۸۹ جایگاه ۳۰ ام و در سال ۹۲ با نرخ بیکاری ۳۱/۳ جایگاه ۲۵ ام را داشته که در پایان سال ۹۷ با نرخ ۸/۹ به رتبه ۷ و در بهار ۹۸ با نرخ ۷ به رتبه ۲ کشور ارتقاء داشته و نرخ مشارکت اقتصادی استان که در سال ۹۲ معادل ۳۷٫۶ بوده، در سال ۹۷ به نرخ ۳۸٫۹ ارتقاء یافته است. همچنین رتبه فضای کسب و کار نیز که در سال ۹۲ جایگاه ۱۹ را داشته به رتبه ۵ در سال ۹۷ ارتقاء یافته و طی سه سال گذشته همواره یکی از رتبه های اول تا پنجم را به خود اختصاص داده است. همین وضعیت در رتبه نسبت اشتغال مشهود است. در سال ۹۲ نسبت اشتغال استان ۳۳٫۷ بوده است که در سال ۹۷ نرخ ۷/۳۶ را به خود اختصاص داده که مبین این موضوع است که پتانسیل و توان اقتصادی استان در ایجاد اشتغال با توجه به ساختار جمعیت بالاتر از متوسط کشوری بوده است.

بدون شک این مهم محقق نشده مگر به واسطه تلاشها و مساعی و همدلی مدیران دستگاههای اجرایی بخش دولتی، تقنینی، قضایی بویژه مدیرکل محترم دادگستری و دادستان محترم و مجموعه اعضای شورای تامین استان و همکاری و تعامل سازنده و هم افزایی با تشکلات کارگری و کارفرمایی بخش خصوصی، تعاونی و اصناف تحت مدیریت دلسوزانه استاندار محترم و سایر مدیران ارشد استان با تحرک بخشی و راهبری دبیرخانه کارگروه اشتغال استان که همواره در این سنوات اخیر رتبه اول یا دوم کارگروه های تخصصی ذیل شورای برنامه ریزی استان را به خود اختصاص داده است.

۲- یکی از برنامه های استاندار محترم که در قالب بند ۴ مصوبه مورخه ۱۸/۱/۹۷ کارگروه اشتغال استان تجلی پیدا کرد تکلیف فرمانداران محترم به معرفی یکی از معاونین فرمانداری بعنوان رابط اشتغال، ارائه برنامه اشتغال زایی شهرستان های ذیربط و بویژه راه اندازی یک یا چند کارگاه با اشتغال حداقل ۲۰۰ نفر به عنوان مهمترین ماموریت آنان در سال ۹۸ می باشد.

در راستای تکلیف مذکور هریک از فرمانداران محترم نسبت به برنامه ریزی و اتخاذ تدابیر لازم به منظور اجرای پروژه های مربوطه اقدام نموده اند که در طول سال ۹۸ به طور مستمر نتایج آن جمع بندی و اطلاع رسانی خواهد شد لذا بیان این جمله که هر فرماندار بیش از ۲۰۰ شغل ایجاد کرده به درستی منتشر نشده است.

۳- یکی از شاخصهای ارزیابی اشتغال استان اطلاعاتی است که از اشتغالهای جدید در سامانه رصد از سوی دستگاههای اجرایی، بانکها، موسسات عمومی و نهادها ثبت می شود. براساس اطلاعات مندرج در سامانه مذکور که صرفا یک نام با یک کد ملی راپذیرش می کند در سه ماهه اول سال ۹۸ تعداد ۶۱۰۷ نفر به عنوان اشتغال ایجاد شده در سال ۹۸ ثبت اطلاعات شده است. لازم به توضیح است که هر سال نسبت به راستی آزمایی سامانه مذکور اقدام می شود و نمونه های آماری تصادفی از طریق کمیته های نظارت شهرستانی با حضور نمایندگان فرمانداری، دستگاههای اجرایی، بانکها و ادارات تعاون کار و رفاه اجتماعی مورد بازبینی و بررسی صحت و سقم اشتغال قرار می گیرد.

ارزیابی آخرین راستی آزمایی انجام شده از اطلاعات ۳۵۶۲۷ نفر شاغلین در سال ۹۷ که در فاصله ۱/۱/۹۷ لغایت ۲۹/۱۲/۹۷ ورود اطلاعات شده اند مبین صحت ۷۵ درصدی اشتغالهای جدید در سال مذکور می باشد.

ضمناً بر اساس تصمیمات متخذه در کارگروه اشتغال استان تمامی دستگاه های اجرایی، نهادهای عمومی غیردولتی و حمایتی مکلف شده اند که عملکرد اشتغال زایی خود را برای ارزیابی بهتر از نحوه کار مدیران محترم شهرستانی و استانی با هماهنگی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان دبیر کمیته هماهنگی اشتغال استان در سامانه رصد اشتغال استان وارد نمایند.

سهراب مختاری
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیر کمیته هماهنگی اشتغال استان فارس

 گفتنی است در مطلبی که پیش‌تر در ریواس جنوب منتشر شده بود، با استناد به آمارهای کلی عنایت‌الله رحیمی استاندار فارس در شورای اشتغال، چنین برداشت شده که این استان هم در زمینه بیکاری در رتبه دوم کشور قرار گرفته است و در خصوص اشتغال.

اما در صورت صحت آمارهای منتشر شده در جوابیه فوق، رتبه‌ی بیکاری اعلام شده به معنای بهبود وضعیت بیکاری و اشتغال (و نه افزایش میزان بیکاری) محسوب می‌شود که با این فرض، تلقی «هم درد و هم درمان» در مطلب منتشر شده، باعث سوء برداشت می‌شود و از این بابت لازم است از مخاطبین و مسؤولان استان فارس عذرخواهی کنیم.

بدیهی است توضیحات تکمیلی و آمارهای دقیق مقامات مسؤول، می‌تواند موضوع را برای مردم به ویژه در شیرایط نامناسب اقتصادی فعلی، روشن‌تر کند.

انتهای پیام/ سجاد بنام