پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

حاشیه‌نگاری کریم بنام از شورای اشتغال کهگیلویه و بویراحمد

دیالوگ جالب استاندار و سرپرست جدید گردشگری/ تاخیر مدیرکل ارتباطات در ارائه یک گزارش؛ روز شنبه، قبل از ورودم به اتاق باید این گزارش روی میز من باشد/ ورود استاندار به یک حفره عمیق انحراف در صنایع دستی/ نامه رحمانی به وزیر اقتصاد چه بود؟ تفاوت رحمانی در نگاه او به جلسات و مصوبات چیست؟ پیام خاص استاندار به مدیران بانکی

در دل متن‌های جلسات رسمی و جدی، موضوعاتی رد و بدل می‌شود که شاید در خبرهای خشک و رسمی نیایند اما اهمیت این حواشی کمتر از متن نیست؛ در این گزارش حاشیه نگاری کریم بنام از کمیته اشتغال کهگیلویه و بویراحمد را می‌خوانید.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، کمیته اشتغال استان کهگیلویه و بویراحمد با دستور کار بررسی پروژه‌های مهمی که منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید می‌شوند، برگزار شد و مدیران یکی یکی از این پروژه‌ها حرف زدند اما در این بین دیالوگ بین استاندار و سرپرست جدید گردشگری جالب توجه بود.

وقتی نوبت به مجتبی امیرحسینی، سرپرست جدید میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد رسید، او صریح و بی‌پرده اما با یک نگاه علمی گفت: آقای استاندار اگر سال‌های سال است حرف می‌زنیم، تلاش می‌کنیم اما به شاخص‌های مطلوب در صنعت گردشگری نمی‌رسیم دلیلش این است که نتوانستیم این بخش را به عنوان یک بخش، فرادستگاهی تعریف کنیم؛ تا وقتی همه چیز را فقط از دستگاه ما بخواهید و به نقش دیگر ادارات بی‌تفاوت باشیم به جایی نمی‌رسیم.

امیرحسینی در توضیح حرفش گفت که نمی‌شود ورودی شهر گردشگرپذیر یاسوج از سمت اصفهان احاطه شود از کارخانه‌جات شن و ماسه و گرد و غبار، بعد بگوییم، چرا گردشگری رشد نکرد؟ نمی‌شود ویترین شهر ما یک زندان بزرگ باشد بعد انتظار معرفی شهرمان را داشته باشیم؟ وقتی اولین میدان ورودی شهر یاسوج از سمت اصفهان، یک حلبی‌آباد همه روز بازار است قطعا به شاخص‌ها نمی‌رسیم؛ جولان زباله‌ها در سایر ورودی‌ها و دیگر مشکلات که از حوصله این نشست خارج است؛ نمی‌شود بی‌تفاوت باشیم و این‌ها وظایف سایر دستگاه‌ها هستند.

پاسخ یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد اما هوشمندانه و دقیق بود؛ او گفت که در طرح مشکل بسیار خوب حرف زدید و من هم قبول دارم که گردشگری کاملا فرابخشی است اما شما مدیر شدید که همین مشکلات را حل کنید و اینجا هم برای همین جلسه گذاشتیم بنابراین خود شما جلودار همه، آستین همت بالا بزنید و شروع کنید، من و همه مدیران حامی شما هستیم.

استاندار به امیرحسینی گفت: برنامه دهید، مرتبا پیگیر باشید ولی منتظر دیگری نباشید.

رحمانی که درس اعداد و ارقام را خوب خوانده است، پیگیر یک حفره فساد و انحراف در صنایع دستی شد و از امیرحسینی پرسید که درست است تازه مسئول شدید اما چطور این استان در صنایع دستی حرف برای گفتن دارد، این همه تسهیلات پرداخت شده اما با وجود تعهد شاغل کردن ۸۰۰ هنرمند صنایع دستی فقط ۷۰ شاغل و بافنده دارد؟

در ادامه، شاهینی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی از یک پروژه حرف و حدیث‌دار دیگر یعنی موزه یاسوج هم سوال پرسید که امیرحسینی ابتدا از استاندار اجازه گرفت بعد پاسخ داد که در تسهیلات صنایع دستی تا دلتان بخواهد، انحراف است و ما هم به تنهایی نمی‌توانیم جلوی انحراف‌ها را بگیریم.

او در مورد موزه هم با وجودی که می‌توانست از تخلفات مدیران قبلی بگوید اما «ماخوذ به حیایی» کرد و فقط گفت که کارهایی باید در پروژه موزه یاسوج انجام می‌شد که نشد و ما پیگیر فتق و رتق امور هستیم.

بعد از آن استاندار دستوراتی برای رسیدگی به موضوع و ارایه راهکار صادر کرد و گفت این‌ها را از آقای امیرحسینی می‌خواهم.

بعد از آن، رییس سازمان جهاد کشاورزی گزارشی امیدوارکننده از کشاورزی استان ارائه کرد و از ریل‌گذاری درست این بخش سخن گفت که برای استاندار جالب توجه بود.

آقای رحمانی خطاب به سید علی معتمدی‌پور گفت که از زحماتی که برای تحقق برخی از اهداف تعیین شده در کشاورزی این استان متحمل شدید قدردانی می‌کنم اما این مسیر نباید متوقف شود و باید به فکر تحقق سایر اهداف باشید.

استاندار، خطاب به رئیس سازمان جهاد کشاورزی گفت که از همین الان موانع و مسکلات سد راه تحقق اهداف بخش کشاورزی را بگویید تا برای رفع آنها فکری کنیم و با یک نقشه راه مشخص بدانیم می‌خواهیم به کجا برسیم.

رحمانی این را هم گفت که افزایش تولید باید منجر به افزایش خرید تضمینی محصولات شود و این موضوع خرید محصولات برای من مهم است.

استاندار همچنین خواستار اصلاح الگوی کشت و گنجاندن محصول برنج و حذف ممنوعیت آن شد که معتمدی‌پور از اصلاح الگوی کشت و کاشت این محصول با برنامه و در نزدیکی منابع آب‌های جاری خبر داد.

در ادامه، استاندار خطاب به طاهر شریفی‌پور که ساکت در گوشه‌ای نشسته بود، گفت که اخیر نامه‌ای زدم به وزیر اقتصاد و برای طرح‌های معطل در بانک و عدم ابلاغ تسهیلات ۱۴۰۲ پیگیری کردم که شما این نامه را پیگیری کنید تا این منابع وارد استان شوند و طرح‌هایی که معطل تسهیلاتند، تکمیل شوند.

رحمانی البته تاکید کرد که تسهیلاتی که قرار است ابلاغ شوند، با اولویت زنجیره‌های تولید در بخش کشاورزی پرداخت خواهند شد.

دستور استاندار به امیرتیمور موسویان، مدیرکل صمت هم دوبرابر کردن آمار صادرات غیرنفتی در این استان بود.

تاخیر محمود رادمنش در ارائه اطلاعات مربوط به تامین اینترنت و ارتباطات مناطق مختلف استان هم تذکر دیگر استاندار بود؛ او خطاب به رادمنش گفت که تا الان دو جلسه به وزیر ارتباطات داشتم اما شما هنوز طرح و برنامه و مشکلات حوزه ارتباطات را به من ندادی که باید روز شنبه قبل از ورود من به اتاقم، روی میز کارم باشند.

استاندار همین تذکر را هم به حسینی، مدیرکل نوسازی برای اطلاعات مدارس فرسوده داد.

در ادامه آقای رحمانی دو خبر خوب هم داشت.

او گفت که جلسات مشترکی با نمایندگان مجلس و مدیران دستگاه‌های اجرایی داشتیم در حال شناسایی ۱۲۰ مسئله، طرح و موضوع مهم و تحول‌آفرین استان هستیم تا با نهایی شدن این ۱۲۰ موضوع اولا همه ما تکلیفمان را بدانیم و تقسیم کار کنیم و دوما همه ما انرژی خود را متمرکز کنیم تا این ۱۲۰ مسئله حل رسوند و به نتیجه برسند.

خبر خوب دیگر استاندار هم جذب ۲ هزار میلیارد تومان اوراق خزانه اسلامی برای استان بود که برای اولین بار اتفاق می‌افتد و حاصل وحدت و تلاش جمعی استانداری و سه نماینده استان بود.

رحمانی البته از آقای آرش مصلح قدردانی کرد و گفت: در بخش آب یک طرح خوب و دقیق و علمی آماده کردند، طبیعی است وقتی یک طرح خوب باشد و یک پیگیری در کنارش باشد، به نتیجه می‌رسد.

وی گفت که در حوزه راه و شهرسازی هم انتظار آماده شدن چنین برنامه‌ای را دارم.

استاندار همچنین از جهانگیر شاهینی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خواست تا در برگزاری جلسات، یک نظم و تقویم جلسات درست کند و کارگروه‌های مهم به موقع و با دستور کار معین از قبل به مدیران اعلام شود تا با راهکار بیایند.

او گفت که نمی‌خواهد فقط جلسه برگزار کند بلکه می‌خواهد در جلسات طرح مشکل شود و راهکار مشخص شود بعد برای اجرای آن راهکار، هیچ بهانه‌ای از هیچ مدیری را نمی‌پذیرد.

استاندار گفت که قبل از هر جلسه گزارش اجرای مصوبات قبلی را می‌خواهم و همه مدیران را ملزم به پیگیری بی‌امان مصوبات تا حصول نتیجه هستند.

رحمانی تاکید کرد که هیچ مدیری حق ندارد بگوید این مصوبه مربوط به من نیست، ما همه یک تیم هستیم، همدیگر را کمک کنید تا مصوبات اجرایی شوند.

او گفت که مصوبات جلسات و شوراهای مهم حتی برای مدیران غیر عضو نیز الزام‌آور این و این یک تکلیف است.

رحمانی همچنین خطاب به مدیران بانکی گفت که باید با همه توان در خدمت مردم و تولید باشید اما هر جا که یک مانع قانونی یا محدودیتی وجود دارد به من منعکس کنید و راهکار آن را هم بگویید تا در تهران این موانع را برداریم اما اگر این کار را نکردید، عدم ایفای نقش بانک‌ها به عنوان بازوی تولید به هیچ عنوان پذیرفته نیست.

حاشیه‌نگاری از کریم بنام