حاشیه نگاری «کریم بنام» از نشست ائمه جمعه استان با متولیان بخش کشاورزی
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
حاشیه نگاری کریم بنام از نشست ائمه جمعه استان با متولیان بخش کشاورزی
ریواس جنوب/ ماجرای درخواست معاون استاندار از ائمه جمعه برای تعویض لباسهایشان، تنها مدیری که به حرف رهبر انقلاب گوش کرد، ماجرای قربانی کردن بره جلوی وزیر گردشگری و شوخی نماینده ولی فقیه، نگاهی که متولی کشاورزی استان را اذیت میکند، شکرگذاری به سبک امام جمعه سرفاریاب، امام جمعهای که از هر کس انتقاد میکند، معاون وزیر میشود، رونمایی از دو روش منحصر به فرد برای بدبین کردن مردم به نظام، ماجرای کلنگ بیسرانجام معاون استاندار، سرمایهگذاری که برای خوردن زمین آمد، ماجرای ده دست کت و شلوار نیمدوز و پرچم سفید معاون استاندار جلوی امام جمعه بخشی از حواشی این نشست بود.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، این نشست به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه شهر یاسوج و البته با نیم ساعت تاخیر برگزار شد؛ آیتالله حسینی در میانه جلسه، وارد این نشست شد.
معاون اقتصادی استاندار، رییس شورای هماهنگی بانکهای استان و معاون توسعه سازمان جهاد کشاورزی هم در نشست حاضر بودند.
مدیریت نشست با حجتالاسلام عبودی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بود؛ او در سخنانی گفت که حقیقتا حضور مجدد مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن ما را دلگرم کرد.
بعد از او، احسان عسکری شروع به صحبت کرد و گفت که حقیقتا مشکل اصلی مردم، مسائل اقتصادی است اما خیلیها ما را مورد انتقاد قرار میدهند از جمله ائمه جمعه، در صورتی که ما در کف میدان هستیم و با موانعی برخورد میکنیم که شاید امامان جمعه در جریان نباشند؛ اگر جایمان را عوض کنیم و امامان جمعه، عمامه از سر بردارند و یا هر کسی که انتقاد میکند، جای ما مدیریت کنند، عملا همین اتفاقی میافتد و همین وضع فعلی، ولی متوجه مشکلات و محدودیتها میشوند.
معاون استاندار از امامان جمعه خواست قبل از کشاندن مسائل به تریبون امام جمعه، با متولیان امر تماس بگیرند، مردم را امیدوار کنند و تعاملی جلو بروند.
حجتالاسلام صلواتی، امام جمعه بهمیی نخستین کسی بود که به سخنان عسکری انتقاد کرد و گفت: شما به ما بگویید به مردم چه بگوییم؟ وقتی مشکلات هست چگونه امیدوارشان کنیم؟ بهتر است شما بگویید برای مشکلات اقتصادی مردم چه برنامهای دارید؟
عسکری نیز پاسخ داد: برای همین دور هم جمع شدیم اما برخی سیاستها هستند که دست من نیستند، سیاستهای پولی و مالی را افرادی تعیین میکنند که در همه دولتها هستند و منافعشان تامین است؛ بورس، بانکداری خصوصی و نرخ بهره از مصیبتهایی اقتصاد ماست.
معاون اقتصادی استاندار که تحصیل کرده رشته اقتصاد است، تلاش کرد تا با جملاتی علمی مشکلات اقتصادی را برای امامان جمعه تبیین کند اما با واکنش آنها مواجه شد.
صلواتی، این حرفها را توجیه خواند، امام جمعه سیسخت گفت که مردم این حرفها را از ما قبول نمیکنند چرا که الان همه سیاستهای بانکی و پولی دست انقلابیون و دولت سیزدهم است و حجتالاسلام عبودی نیز گفت که حقیقتا از توضیحات علمی آقای عسکری استفاده کردیم اما بهتر است ما استانی حرف بزنیم و واقعیت زندگی مردم را ببینیم.
عسکری در پاسخ به این انتقادات ادامه داد: ۴۰ سال است همه منتقدین و امامان جمعه از معلولها مینالند و گرانیها و دیگر مشکلات را فریاد میزنند اما من از شما میخواهم رویهاتان را عوض کنید و روی علتها تمرکز کنید و با مدل جدید جلو برویم.
عسکری در پاسخ به سوالات متعدد امامان جمعه که شما در استان چه کردهاید از رییس سازمان جهاد کشاورزی خواست تا اقدامات افتخارآمیز این حوزه را تبیین کند؛ معتمدیپور نیز در گزارشی امیدبخش از دستاوردهای این بخش گزارشی داد که فضای انتقادی این نشست را تغییر داد و با واکنش مثبت عمده امامان جمعه مواجه شد.
امام جمعه چیتاب گفت: حقیقتا من چند بار در خطبههای هم اعلام کردم، تنها مدیری که شعار رهبری را در منطقه کبکیان عملی کرد، آقای معتمدیپور بوده اما سوال ما این است پس اگر میشود کار کرد چرا بقیه مدیران نمیکنند؟
معتمدیپور در ادامه گزارشش با قدردانی از امامان جمعه گفت که برخی مواقع انتقاداتی از تریبون جمعه مطرح میشود که هر چند به حق هستند اما برای آنها پاسخ داریم اما چون نمیخواهیم وارد فضای تقابلی شویم و پاسخ ما کمکی به حل مشکل نمیکند، پاسخ نمیدهیم اما انتظار داریم که قبل از بیان مسائل، نظر ما را هم بگیرند.
بعد از این صحبتها یکی از امامان جمعه گفت که به شرطی که شما پاسخ تلفن را بدهی(خنده حضار).
معتمدیپور ادامه داد: کشاورزی این استان خلأهایی عمیق زیرساختی داشته که در طول انقلاب هیچ دولتی به آنها توجهی نکرده اما اکنون در حوزه سردخانهها، زیرساخت گلخانهها، تولید خوراک ماهی، صنایع تکمیلی، احیای واحدهای راکد، زنجیره های ارزش و… انقلابی اساسی رخ داده و یا در حال رخ دادن است.
معتمدی گفت: حقیقتا هدفمند جلو رفتیم و کارهای خوبی شد، اما مشکلات مردم بسیار بیشتر از تلاشهای ماست فقط میگویم کاش این کارها سالها پیش انجام میگرفت.
در ادامه این نشست، امام جمعه سیسخت با اشاره به سفر چند ماه پیش وزیر گردشگری گفت: آقای وزیر آمدند، مردم جلوی او یک بره هم قربانی کردند اما هیچ کاری انجام نشد و بهترین جاذبه گردشگری ما در کوهگل حتی یک سرویس بهداشتی هم ندارد.
آیتالله حسینی، در پاسخ او به مزاح گفت: شاید یک رأس بره برای قربانی شدن کافی نبود، حداقل چندین بره قربانی میکردید شاید مشکل حل میشد(خنده حضار).
امام جمعه دهدشت هم به مزاح گفت: نه، حاجآقا، اینها کلا راه را اشتباه رفتند، دوران قربانی کردن بره گذشته الان قربانی کردن شتر در بورس است، باید شتر قربانی میکردند.
معتمدی در جمله پایانی صحبتهایش گفت: حقیقتا یک نگاهی من را اذیت میکند و آن این است که اگر کاری نکنیم، کسی کارمان ندارد اما وقتی کاری را انجام میدهیم، فشارها چندبرابر میشود، به عنوان مثال از ابتدای پیدایش بشر تاکنون، این استان کارخانه خوراک آبزیان نداشت حالا ما این کار را کردیم و در چند شهرستان کار را شروع کردیم اما فشارهای زیادی را تحمل میکنیم که چرا فلان شهرستان کارخانه خوراک ابزیان ندارد! اما اگر ما هم کاری به خوراک آبزیان نداشتیم، کسی هم کاری به ما نداشت.
بعد از صحبتهای معتمدی، حجتالاسلام زارعی، امامجمعه سرفاریاب در جملاتی متفاوت به سبک طعنهآمیزی از برخی خدمات شکرگذاری کرد و گفت: ما در سرفاریاب زندگی میکنیم که صبح که از خواب بلند میشویم، نانوایی ها تعطیل است، و از این بابت شاکریم، آب شرب ما آلوده است، برخی کارمندان ادارات ما چند ماه است تعطیل هستند، در دهه فجر هیچ مسئولی به شهر ما نیامده است و از این بابت خدا را شاکریم(خنده حضار).
نماینده ولی فقیه در پاسخ او نیز به مزاح گفت: اگر این کارها را برایتان میکردند، اکنون شما اینقدر شاکر نبودید، مسئولان ما کارشان را بلدند(خنده حضار).
امام جمعه پاتاوه نیز گفت: من در خطبههای نماز جمعه از هر مسئولی که انتقاد کردم، ارتقا پیدا کرد و تا حد معاون وزیر رشد کردند بنابراین امروز نه از آقای معتمدی نه عسکری انتقاد نمیکنم که بروند وزیر شوند ( خنده حضار).
امام جمعه چاروسا نیز گفت: هر کس را میخواهید به نظام و اسلام بدبین کنید، راحتترین کار معرفی او به سیستم بانکی استان یا فرستادن او برای انجام کاری به شهرداریهاست؛ حجتالاسلام حیدرخواه به شدت از خدمات این دو نهاد خدمترسان در حضور دبیر کمیسیون هماهنگی بانکها انتقاد کرد.
امام جمعه مارگون نیز به کلنگزنی یک سردخانه به دست معاون اقتصادی استاندار اشاره کرد و گفت: هنوز آب از آب تکان نخورده و همان روز که یک از مسئولان در آن آیین، با وجود اصرار بقیه اما «کلنگ» نزد به شوخی به او گفتم حتما میدانید که چیزی در این کلنگزنی نیست!
عسکری هم در پاسخ او گفت: وقتی متقاضی کار نکند، ما چکاری میتوانیم انجام دهیم؟
انتقاد از پیمانکار پروژه تامین آب دشتبن لنده با وجود پیشپرداخت و روند کند پیشرفت پروژه، حاشیه دیگر این نشست بود.
یکی از اعضا نیز گفت: در حوزه اقتصادی در ۴۴ سال گذشته هیچ دولتی نیامده که از دولت قبل بهتر عمل کند.
ماجرای سرمایهگذار غیربومی که با چند نقل و قول و شعار و وعده، نامه خوبی را از استان گرفت اما در نهایت معلوم شد که یا پول ندارد یا نمیخواهد هزینه کند و هدف اصلیاش، گرفتن زمین است، بخشی از حاشیه این نشست بود.
در پایان، آیت الله سید نصیر حسینی گفت: دفاتر ائمه جمعه محل مراجعات مردم است و خود من در نماز جمعه آخرین نفری هستم که از مصلی بیرون میروم چون مردم میآیند و مشکلاتشان را مطرح میکنند.
امام جمعه یاسوج به سیاست، پروژههای نیمه تمام دولتها هم کنایهای معنادار زد و گفت: کار برخی دولتمردان مثل انسانی است که ده جفت کت و شلوار نیمدوز دارد اما هیچکدام را نمیتواند بپوشد، برادر من شما یک پروژه را کامل کنید بروید سراغ بعدی، پولها را خرد نکنید که همه کارها زخمی بمانند؛ اینها سومدیریت است، نمونه تضییع بیتالمال مسلمین هم همین پروژه ورزشگاه تختی است که آدم حرصش میگیرد.
آیتالله حسینی افزود: در انتصابها هم به کرات داریم، مدیرانی که در جای خود نیستند و بدون تخصص مسئولیتهایی را قبول کردند.
جمله پایانی این نشست را، احسان عسکری، معاون اقتصادی استاندار زد و خطاب به ائمه جمعه گفت: تا انتخابات پرچم سفید ما بالاست، نیمه پر لیوان را ببینید و مردم را امیدوار کنید، بعد از انتخابات آزادید، انتقاد کنید(خنده حضار).
________________________
حاشیه نگاری از کریم بنام
__________________________