کهگیلویه و بویراحمد حذف خبرنگاران غیروابسته از جلسات استانداری/”کلانتری” چه را از مردم قایم میکند؟
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
روند حذف خبرنگاران مستقل و مردمی از جلسات استانداری کهگیلویه و بویراحمد شدت بیشتری گرفت تا خبرهای مهم استان و روایت واقعی جلسات با سانسور و به شکل مهندسی شدهای به مردم مخابره شود؛ روندی که با شعار حسن روحانی و حرفهای به ظاهر قشنگ نماینده ارشد دولت در این استان در تضاد است و این نقطه سیاه را در کارنامه مدیریتی حسین کلانتری ثبت کرده است.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، حسین کلانتری ۲۲ خرداد ۹۸ استاندار کهگیلویه و بویراحمد شد.
او پیش از این مدیرکل امنیتی وزارت کشور بود هر چه سابقه دارد در همین حوزه امنیتی است.
حسین کلانتری در روز ۲۲ خرداد، با همین روحیه امنیتی و کلانترگونه خود به یاسوج آمد و در یکی از نخستین اقدامات خود آنگونه که مدیر روابطعمومیاش گفته، دستور داد تا جلوی ورود خبرنگاران سایتهای محلی به جلسات استانداری گرفته شود.
او گفته است که خبرها به صورت آماده و با تنظیم خود روابط عمومی در اختیار رسانهها قرار گیرد و اگر قرار است خبرنگاری در جلسات حاضر شود، یکی دو تا خبرگزاری دولتی و حاکمیتی باشند!
حسین کلانتری در توجیه این اقدام نسنجیده خود محدودیت ظرفیت سالن جلسات را طرح کرده و گفته است که نمیشود همه خبرنگاران را برای جلسات دعوت کرد!(به نقل از مدیر روابط عمومی)
کلانتری البته تا قبل از اینکه این تصمیم خود را عملیاتی کند و سفت و سخت آن را اجرا کند حرفهای به ظاهر تراشیدهای در مورد رسانهها میزد اما از وقتی که چند سایت محلی پرمخاطب برخی رفتارها و صحبتهای استاندار را نقد کردند، تصمیم او جدیتر شد و دیگر از سایتهای خبری که برخلاف خبرگزاریهای وابسته به دولت و حاکمیت، با جسارت و صراحت بیشتری قلم میزنند را به جلسات دعوت نشد و حتی در مواردی جلوی ورود آنها به جلسات هم گرفته شد.
حالا سؤال اساسی این است که حسین کلانتری که حرفهایش در مورد رسانهها حرفهای قشنگی است و در این مدت هم نشان داده است که برخلاف همشهری قبلیاش در استانداری، مدیری کمحاشیه آرام و خوشاخلاق است آیا خودش مستقیما این رفتار مدیریتی غلط را در مقابل رسانههای آزاد و مردمی گرفته است یا مشاورههای غلط مدیر روابط عمومی و مدیرکل حراست او منجر به این نقطه تاریک در مدیریت او شده است.
همه میدانند که حسام عظیمیفر که همچون حسین کلانتری سوابق مدیریتیاش در حوزه امنیتی بوده و اکنون هم مدیر حراست استانداری است، نقش مستقیمی در تصمیمگیریهای استاندار و اداره استانداری در این دوره داشته است؛ حال سوال اساسی این است که آیا او این مشاوره را به استاندار ایلامی این استان داده است؟
این ممنوعیت فعالیت خبرنگاران و جنگ آشکار با جریان آزاد اطلاعات در حالی است که شخص استاندار کهگیلویه و بویراحمد اظهارات معقول و خوبی داشته است.
نمونهای از اظهارات مستقیم آقای حسین کلانتری در جلسات و به نقل از رسانههای معتبر و رسمی بدین شرح است؛
(“حسین کلانتری گفت: درب حوزه استانداری به روی همه خبرنگاران باز است و هیچ منعی برای حضور خبرنگاران در جلسات نیست.”
“ حسین کلانتری در ادامه در پاسخ به انتقاداتی که در ستاد استانی کرونا از برخی رسانهها شد گفت: اگر سایتها و پایگاههای خبری نباشند بالندگی ایجاد نمیشود ما نقد آنها را میپذیریم اما اشاره دروغ و موضوع را بر عکس جلوه دادن کار درستی نیست.“
” حسین کلانتری رسانه ها را پل بین مردم و مسئولان عنوان کرد و ادامه داد: رسانه ها باید مسائل قومی و قبیله ای کنار بگذارند و حرمت قلم را حفظ نمایند.“
” حسین کلانتری با توجه به پرونده های قضایی برخی خبرنگاران گفت: امروز به تمام دستگاههای اجرایی استان اعلام می کنم تمام پرونده های قضایی خبرنگاران استان را مختومه و شکایات خود را از خبرنگاران استان پس بگیرند.“
“حسین کلانتری با بیان اینکه رسانه های استان را به خوبی رصد می کنم، تاکید کرد: همه ما نیاز به نقد داریم اما نقدها باید کارشناسی شده باشد.“
“حسین کلانتری خط قرمز رسانهها را نظام و نه مسئولان عنوان و اظهار کرد: نقدهای رسانه ها نسبت به مسئولان باید اخلاق مدار، کارشناسانه و سازنده باشد. در این راستا برای توسعه و پیشرفت استان به خبرنگاران و رسانه ها نیاز داریم. رسانه ها علاوه بر نقد، اقدامات و کارهای مثبت مسئولان و دستگاهها را نیز بیان کنند.“
“حسین کلانتری همچنین بر ضرورت و استقبال از نقدهای سازنده، تاثیرگذار و در مسیر اصلاح امور از سوی رسانه ها نیز گفت: باید مرز بین نقد با تخریب و تهمت رعایت شود.“
“حسین کلانتری با اشاره به برخی مشکلات، غدغه ها و مطالبات خبرنگاران در زمینه مسایل بیمه ای ، امنیت شغلی، مسکن و سایر نیازهای ضروری و صنفی انها نیز گفت: تک تک این موارد و نیازهای خبرنگاران را در اولویت بررسی و پیگیری قرار خواهم داد.“
حسین کلانتری گفت: وظیفه خطیر و حساس خبرنگاری و اطلاع رسانی، در توسعه فرهنگی جامعه و بسترسازی پیشرفت همه جانبه نقشی ارزشمند و بی بدیل دارد. )
این حرفهای خوب آقای استاندار فقط حرف بودند و در عمل نه تنها هیچ استقبالی از نقدهای سازنده نمیشود بلکه همکاران او حتی از خبرنگاران فعال و سایتهای رسمی برای پوشش جلسات دعوت هم نمیشود.
خبرهای استانداری به صورت کتابی و سانسورشده از سوی روابط عمومی استانداری تنطیم میشود و در اختیار خبرگزاریها و سایتها قرار داده میشود و در جلساتی هم که خبرگزاریها یا خبرنگاران گزینشی حضور دارند فقط شکلی از خبر رسمی و با تأیید استانداری منتشر میشود و خبری از نقد و تحلیل جلسات نیست.
جای سؤال است که نماینده ارشد دولتی که شعار آزادی رسانه و جریان آزاد اطلاعات را داده و با این دست شعارها اعتماد مردم را به دست آورده است، دقیقا میخواهد چه چیزی را از مردم مخفی کند که تمایلی به حضور خبرنگاران آزاداندیش و مستقل در جلسات استانداری را ندارد؟
آقای استاندار باید بداند که اگر واقعا پشت پردهای نیست و چیزی برای قایم کردن از مردم ندارد، باید جلوی فعالیت رسانهها را نگیرد و اگر هم واقعا مصلحت بر سانسور و خبرهای مهندسیشده و سفارشی است بداند که بدون شک مردم و افکار عمومی این رویه را نخواهند پذیرفت و آن را پس خواهند زد.
توضیح: خبرنگاران پایگاه خبری ریواس جنوب بعد از چند نقد و خبرهای تحلیلی شفاف و آزاد، در جلسات استانداری دعوت نمیشود.
انتهای پیام/بنام