بازخوانی خبر حرفهای تکاندهنده جوان تولیدکننده/وقتی کار میکنیم، سراغمان میآیند/بدهی ۳ میلیارد تومانی مالیاتی برای آب معدنی اکواپرایم!
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
مدیرعامل کارخانه پریس نوشاب یاسوج میگوید: کارخانهای که سالها بدهکار و مشکلدار بود را کاری به آن ندارند اما همین که من آمدم آن را فعال کنم، یقهام را چسبیدند و هر روز یکی میآید و بدهی جدیدی برای آن تعریف میکند تا هر جور شده فرصت کار و کارآفرینی از من گرفته شود؛ او از بدهی بیسابقه ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی برای مالیات بر ارزش افزوده این کارخانه هم میگوید؛ درددلهایی که جبار کیانی و جعفر گوهرگانی هم روی آن حرف دارند.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، دی ماه سال ۹۷ یکی از نشستهای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد؛ در این نشست مشکل کارخانه آب معدنی اکواپرایم، طرح شد که جوان تولیدکننده در این کارخانه حرفهای تکاندهندهای داشت.
فرامرز سبزواری، در سال ۹۴ این کارخانه را با مشکلات فراوان و بدهی تحویل گرفت تا با انرژی و تدبیر جوانیاش آن را سامان دهد و چرخ تولیدش را بچرخاند.
او کارش را خیلی خوب بلد بود و کارخانه را به تولید برگرداند اما نمیدانست حالا حالاها برای سرپا ماندن باید بجنگد؛ جنگی که این بار نه با یک دشمن خارجی، بلکه با یک دوست داخلی است.
سه ماه بیشتر از ورود این مدیر جوان به کارخانه مشکلدار اکواپرایم (پریس نوشاب) نگدشته بود که ادارهکل مالیات استان کهگیلویه و بویراحمد، بلافاصله به سراغ این جوان رفت و مبلغ مالیاتی که او بدهکار است را مشخص کرد تا به صورت قسطی پرداخت کند.
طلب از دولت، بدهی به مالیات و سنگهای پیش پای تولیدکننده
آقای فرامرزی با خوشحسابی این مبالغ را پرداخت میکرد به امید اینکه بتواند مبالغ هنگفتی که از دولت طلبکار است را بگیرد.
گویا او برای تهاتر بدهیهای مالیاتی و طلبش از دولت، به گواهی ارزش افزوده نیاز دارد که ادارهکل مالیاتی باید آن را صادر کند تا بتواند، طلب از ادارات دولتی را بگیرد.
اما همه چیز برای این تولیدکننده جوان و پای کار خوب پیش نرفت.
به یکباره مالیات جدیدی برای او پیدا شد؛ مالیات کمرشکنی که زورش از زور این جوان تولیدکننده اما کاربلد بیشتر است.
در حالی که بدهی مالیاتی سالهای ۹۴، ۹۵ و ۹۶ در حال پرداخت بود دوباره به او گفته میشود که شما برای سال ۹۳ هم بدهکار هستید!
موضوعی که معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد را هم متعجب کرد که اگر این بدهی را هم داشت چرا یکباره و با هم تقسیط نشد؟
سؤالی که البته محمدعلی غفاری، مدیرکل مالیاتی این استان میگوید که بدهی قبلی این تولیدکننده تا آن زمان برای ما قطعی نشده بود.
اما در این بین، صحبتهای فرامرز سبزواری نکات قابل تأملی دارند.
او میگوید که سه ماه است به این کارخانه آمدم و همه همت و انرژی و تجربهام را گذاشتم تا این کارخانه را فعال کنم.
او میگوید که قبول دارم این کارخانه از قبل مشکل داشت اما برای من عجیب است که چطور تا الان کسی کاری به این کارخانه نداشت، همین که من آمدم، حل کنم و کار کنم، یقهام را گرفتند و هر روز یک اداره میآید و بدهی جدید برای ما تعریف میکند!
سؤال من این است که این بدهیها از کجا آمدند که روز تحویل کارخانه معلوم نبودند؟ شما تا الان کجا بودید که سراغ مطالباتتان نبودید و الان میخواهید فضای کار را از من بگیرید؟
این تولید کننده با بیان اینکه به دنبال کار و کارآفرینی هستم، توضیح داد: من از دولت پول میخواهم اما گواهی ارزش افزوده من را نمیدهند که این طلبم را با بدهی مالیاتیام تسویه کنم.
سؤال دیگر من این است که کدام واحد آب معدنی در دنیا، ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان مالیات بر ارزش افزوده میدهد؟
مالیات بر ارزش افزوده را چندین مرحله میگیرند/قانون میگوید، فقط یک بار
با این توضیحات، جبار کیانی، نماینده بخش خصوصی خطاب به مدیرکل مالیات گفت که شما مگر برای یک کالا چند بار مالیات میگیرید؟ شما از تولیدکننده مالیات میگیرید، از فروشنده میگیرید، از عمده فروش هم میگیرید و در نهایت مصرف کننده نهایی یعنی مردم هم آن را میپردازند و این مغایر با قانون است و مالیات بر ارزش افزوده باید یکبار گرفته شود.
جعفر گوهرگانی، معاون اقتصادی استاندار هم با تأیید این حرف آقای کیانی گفت که این موضوع یکی از ریشههای گرانی کالاها است و این ایراد کلی بر مالیات وارد است.
گوهرگانی افزود: ما میخواهیم که با این رویکرد، کارخانهای کیفیت و کمیت کالای خود را پایین نیاورد، کارگری را اخراج نکند، جنسی را گران نکند اما این گونه فشار آوردن بر تولیدکننده، نشانه خوبی نیست.
مدیرکل مالیات این استان هم اگر چه این را رد کرد اما توضیح قانعکنندهای نداشت و در پاسخش روی نحوه تقسیط بدهی مالیاتی این تولیدکننده متمرکز شد؛ او گفت که قانون اجازه قسط بندی ۳۶ ماهه را داده و ما این کار را کردیم اما یک بدهی جدید دیگر برای او نهایی شده و نمیتوانیم آن را تقسیط کنیم.
بعد از این توضیحات، مجددا، جبار کیانی، رئیس اتاق بازرگانی یاسوج خطاب به آقای غفاری گفت که مگر دادن یک گواهی ارزش افزوده به این تولیدکننده چقدر کار دارد که شما گروکشی میکنید و آن را تمدید نمیکنید؟
این کار هم به نفع شما است که به پولتان برسید و هم به نفع تولیدکننده است که پولش را از دولت بگیرد، پس گروکشی نکنید و آن را صادر کنید.
غفاری، مدیرکل مالیات نیز در پاسخ به کیانی گفت که شما جوری صحبت میکنید که گویا ادارهکل مالیاتی دشمن تولیدکننده هست؛ کیانی هم گفت که” تردید نکنید”.
دستور روشن گوهرگانی
در پایان این نشست، معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد از مدیرکل مالیات خواست که بدهی مالیاتی این واحد تولیدی آب معدنی را یکجا محاسبه کند که مشمول افزایش مبلغ و جریمه و پیدا شدن بدهی جدید نشود.
او همچنین دستور داد تا گواهی ارزش افزوده کارخانه پریس نوشاب(اکواپرایم) تا پایان بهمن ماه بدون هیچ بهانه و تأخیری از سوی ادارهکل مالیات این استان صادر شود و کل بدهی او یکجا تقسیط شود.
گوهرگانی گفت که مصوبات این کارگروه، حکم قانون را دارد و هیچ مدیری نمیتواند این مصوبات را اجرا نکند چرا که ما هدفی بالاتر از رونق تولید و فعالیت کارخانهها، نداریم.
پیگیریهای ریواس جنوب نشان میدهد، این مصوبه اجرایی شده و گواهی ارزش افزوده سه ماهه برای این واحد تولیدی صادر شده و تا پایان فروردین ماه نیز بدهی جدید مالیاتی این واحد، یکجا قسط بندی میشود.
————————
گزارش از کریم بنام
————————-
انتهای پیام/ک-ب