وداع با خالق "غزلهای جنوبی»؛ حسن اجتهادی، شاعر و نویسنده پیشکسوت فارس، درگذشت
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
استاد حسن اجتهادی شاعر و نویسنده پیشکسوت فارس صبح امروز سهشنبه هشتم خرداد درگذشت.
به گزارش ریواس جنوب، روابط عمومی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با اعلام این خبر، فقدان این شاعر را تسلیت گفت.
این چهرهی برجسته، پس از طی یک دورهی بیماری و بستری شدن در بیمارستان به علت عارضه مغزی، صبح امروز دار فانی را وداع گفت.
اجتهادی که به خالق “غزل های جنوبی”شهرت داشت، از شاخصترین چهرههای فرهنگی شهرستان کازرون محسوب میشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، با اشاره به تلاشهای این شخصیت فقید در حوزههای علمی، ادبی، فیلمنامه و نمایشنامهنویسی پس از سفر به شیراز، از عدم انتشار آثار این شاعر و نویبسنده پیشکسوت ابراز تأسف کرد.
به گفته صابر سهرابی، استاد اجتهادی در سال ١٣٨١ تنها مجموعه شعر خود به نام «غزلهای جنوبی» را به چاپ رسانده، اما بیش از ١٠ تألیف وی به چاپ نرسیده است.
این مقام مسئول از چاپ گزیده اشعار وی تا پایان سال خبر داد.
** معرفی مختصر
به گزارش ایسنا، استاد حسن اجتهادی سوم دیماه ١٣٢۵ در خانوادهای اهل علم و ادب در کازرون متولد شده است. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در کازرون و شیراز و تحصیلات دانشگاهی را در رشته زبان و ادبیات فارسی به پایان رسانید.
اگرچه غزلهای حسن اجتهادی از شهرت بیشتری برخوردار است اما او در بیشتر قالبها شعر میسراید. قصیده، مثنوی، رباعی و دوبیتی از قالبهای قدیم است که اجتهادی در آنها طبعآزمایی کرده است.
شعرهای نیمایی و بیوزن او نیز خواندنی و دارای نوآوری و استحکام ذهنی و زبانی است. فعالیت اجتهادی تنها در حوزه شعر خلاصه نمیشود.
او علاوه بر پژوهش در متون ادبی گذشته و معاصر به نمایشنامهنویسی و فیلمنامهنویسی نیز اشتغال دارد. حسن اجتهادی تا چند سال پیش در خانهای قدیمی و باصفا در میدان بازارچه کازرون کوچه زیر مسجد حاج رضا زندگی میکرد و این امکان برای شاعران، نویسندگان و هنرمندان کازرون وجود داشت تا از حضورش بهرهمند باشند.
اجتهادی در شیراز زندگی میکرده است. غزلهای جنوبی نیز تنها کتابی است که در سال ١٣٨١ از اجتهادی چاپ شده است.
اما کتابهای در جشن تغزل (بیانیههای غزل مدرن معاصر)، اشکال و تصاویر (شامل ابداعات و نوآوریهایی در شعر کلاسیک- ترکیب و تلفیق قوالب و اسالیب شعر سنتی و ایجاد فرمهایی تازه)، ترانههای شبنم و گلبرگ (دوبیتیها و رباعیها)، انسان آفتاب و افق (شعرهای آزاد و نیمایی و سپید)، رهگذر و پلهای طولانی (قصیدهها و مثنویها)، حقیقت پیروز میشود (نمایشنامه)، در شهر دیوارها (فیلمنامهها و چند نقد و مقاله در مورد سینما)، اوزان غزلیات حافظ (تقسیمبندی بحور غزلها)، تبسم و مهمیز (نوشتهها، شعرها و قصههایی به طنز) و … او آماده چاپ است .