اسمهای "خارجکی" نوزادان و مشکلات مصلی به نماز جمعه امروز آمدند حسینی: ۵ استاندار آمده و رفته و هنوز حرف ما را نشنیدند
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
آنگونه که امام جمعه یاسوج میگوید، او به انواع روشها حرفش را برای احداث یک مصلی بزرگتر در یاسوج به ۵ استاندار در کهگیلویه و بویراحمد زده است، اما حرف او تاکنون شنیده نشد؛ خادمی نیز به عنوان ششمین استاندار، امروز شنونده این خواسته بود.
به گزارش ریواس جنوب، در چهارمین روز از ماه مبارک رمضان، مصلی مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد مملو از جمعیت بود و حتی عدهای د بیرون از مصلی در گرمای تابستان به نماز ایستادند تا حجتالاسلام حسینی یک بار دیگر تقاضایش را برای چارهاندیشی در این خصوص مطرح کند.
امام جمعه یاسوج که خطاب به مسئولان ارشد این استان سخن میگفت و استاندار و معاونینش نیز در مصلی حضور داشتند در خطبه دوم نماز امروز گفت: هم تلفنی، هم حضوری و هم از تریبون نماز جمعه بارها این نیاز شهر را فریاد زدم ولی نمیدانم چگونه شده که نتیجهای نگرفتم.
وی معتقد است مصلی یاسوج در ایامهای خاصی چون ماه مبارک رمضان و برخی سخنرانیها، گنجایش جمعیت مشتاق را ندارد و باید مسئولان فکری کنند.
او به که به گفته خودش به ۵ استاندار پیشین این استان این خواسته طرح شده است، امیدوار است که سید موسی خادمی که امروز هم پای سخنان او بود، بتواند فکری به حال توسعه فضای مصلی کند.
وی، افزایش جمعیت را دلیلی میداند که در چند سال آینده این مصلی جوابگو نیست و مسئولان شیعه این استان باید برای آینده نماز جمعه در مرکز کهگیلویه و بویراحمد، اقدامی انجام دهند.
برای فرزندان اسامی چون فاطمه و محمد انتخاب کنید که حداقل بتوانید تلفظ کنید
او البته این را هم گفت که تنها مسئولان نیستند که در این زمینه کاری از دست آنها بر میآید بلکه خود مردم نیز باید آستین بالا بزنند و همهجور کمک کنند تا این مشکل حل شود.
صحبتهای خطیب امروز نماز جمعه یاسوج در بخش دیگری به موضوع انتخاب اسم برای نوزادان و نامگذاری اماکن و فروشگاهها اختصاص یافت.
او از مردم خواست تا برای فرزندان خود اسامی چون فاطمه، زهرا، طاهره، علی و محمد انتخاب کنند و برای فرزند خود نامی نگذارند که نتوانند تلفظ کنند.
برخی فکر میکنند اگر اسم فرانسوی بگذارند، فرانسوی میشوند/ نگرانی از جا افتادن اینگونه اسمها در جامعه
حجتالاسلام حسینی گفت: برخی از این اسامی نه با فرهنگ اسلامی و نه ایرانی سنخیتی ندارد و فقط تقلیدی از غرب است که برخی فکر میکنند اگر مثلا نامی فرانسوی برای خود بگذارند، فرانسوی میشوند!
وی با ابراز نگرانی از اینکه چنین رویهای در این استان همهگیر شود، به نامگذاری اماکن و فروشگاهها نیز ایراد گرفت و افزود: برخی اسمهای عجیب و غریب برای محل کاسبی خود میگذارند که خودشان هم نمیدانند معنا و ریشه این اسم، چیست و حتی اگر زشت هم باشد چون به اصطلاح میگویند” خارجکی” است، انتخاب میکنند.
او این حرفها را زد تا بگوید، فرهنگ در یک جامعه به مثابه خون در یک بدن است و اگر فرهنگ یک مملکت درست نباشد، قویترین ارتش و نیروی انتظامی و شکوفاترین اقتصاد هم نمیتواند، آن جامعه را انجات دهد.
این دفاع معقول امام جمعه از ضرورت توجه به مسائل فرهنگی در حالی است که در این استان کمترین توجه و اعتبار مربوط به این حوزه است و رسانهها به عنوان ابزار اصلی کار فرهنگی با دست خالی میجنگند.
انتهای پیام/ ک- بنام