گزارش کامل دادگاه نانوایان یاسوجی خبازان یاسوجی در دادگاه: ما را متخلف صدا نزنید
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
دادگاه علنی ۱۳۵ نانوایی متخلف شهرستان بویراحمد در شعبه دوم دادگاه تجدید نظر تعزیرات حکومتی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور رئیس شعبه رضا زیرائی و مستشاران سید حمزه لقمانی و هرمز پیراسته نسب تشکیل شد.
به گزارش ریواس جنوب به نقل از فارس، با حضور مسئولان و به ریاست رضا زیرایی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کهگیلویه و بویراحمد دادگاه تجدید نظر تعداد ۱۳۵ نانوایی متخلف شهرستان بویراحمد برگزار شد.
در این محکمه قضایی که مدیرکل غله، مدیرکل استاندارد، رئیس اتاق اصناف مرکز استان، معاون فرماندار بویراحمد و چند از مسئولان دیگر حضور داشتند رسیدگی به پرونده این تعداد نانوایی در دستور کار قرار گرفت.
رضا زیرایی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان که به عنوان قاضی در جلسه حضور داشت، با بیان اینکه یکی از مشکلات بزرگ در استان به خصوص در مرکز استان به وضعیت نانواییها برمیگردد، اظهار کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد به همین دلیل از نظر بیماریهای گوارشی یکی از استانهای اول کشور به شمار میرود.
وی بیان کرد: یکی از دلایل آن هم به نوع پخت نان در استان برمیگردد که نان با کیفیتی در اختیار مردم قرار نمیگیرد.
زیرایی افزود: یکی از دلایل عدم پخت نان با کیفیت در استان به دستگاههای نانوایی برمیگردد که بالاتر از ۹۰ درصد این دستگاهها غیر استاندارد هستند.
وی با بیان اینکه پذیرفته نیست به هر دلیل نان بیکیفیت در اختیار مردم بگذاریم به برخی از امراض و بیماریهایی که مردم استان از رهگذر پخت بیکیفیت نان تهدید میکند اشاره کرد و گفت: برخی از سرطانها به همین دلیل است.
پس از سخنان اولیه مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تعدادی از تجدید نظر خواهان (صاحبان نانوایی متخلف) توضیحاتی ارائه کردند و مسؤولان از ادارات استاندارد و غله استان نیز در خصوص تولید نان بیکیفیت در استان توضیحاتی دادند.
ادعایی عجیب برای بیکیفیتی نان در یاسوج
در دادگاه نانوایان متخلف یاسوج موضوعات مختلفی مطرح شد از جمله این که وقتی چانههای نان به مرور کوچک میشوند.
یکی از تجدید نظر خواهان نانوایان متخلف در این نشست با بیان این که دستگاههای نانوایی تا سال ۸۸ در این استان استاندارد بودند و طی یک فرایند و به دستور مسؤولان این دستگاهها را کنار گذاشتیم اظهار کرد: یکی از دلایل این بود که مردم استان و شهر ما علاقهای به نان حجیم نداشتند و به همین خاطر با دستگاههای جدید نانهای نازکتری برای مردم پخت میکنیم.
وی در ادامه گفت: یکی از مشکلات دیگر ما در این استان به قیمتها برمی گردد که قیمت نان در اینجا از همه جای کشور کمتر است و همین در کیفیت نان اثر میگذارد.
این مسئول واحد نانوایی گفت: ۹۰ درصد نانواییها در این شهر لواش طبخ میکنند و تنها ۱۵ درصد آنها نان حجیم میپزند.
وی با بیان اینکه نان لواش اگر با حرارت مستقیم پخته نشود کیفیتی نخواهد داشت، اضافه کرد: نباید به دستگاههای ما لقب غیر استاندارد داد.
یکی دیگر از کسانی که در این دادگاه پشت تریبون حاضر شد و در خصوص مشکلات کنونی نانواییها و تخلفاتی که انجام دادهاند سید نادر موسوی رئیس اتاق اصناف مرکز استان بود.
این مسئول با بیان این که نباید همه مشکلات و تخلفات را نزد نانواها و واحدهای خبازی جستوجو کرد، افزود: سرمنشا مشکل جایی دیگر است.
وی گفت: باید از مسؤولان بپرسیم که چرا اجازه ساخت دستگاههای غیر استاندارد در کشور داده میشود.
این مسئول افزود: در اینجا نه تنها واحدهای نانوایی بلکه مسؤولان هم مقصر هستند که چرا اجازه ساخت و توزیع چنین دستگاههایی را میدهند.
در ادامه عضو شورای سلامت استان کهگیلویه و بویراحمد هم با بیان این که آرد تولیدی در استان هیچ گونه مشکلی ندارد اظهار کرد این که آرد را عدهای دلیل مشکلات و بیکیفیتی نان قلمداد میکنند درست نیست.
بهرام باقری افزود: درب کارخانههای تولید آرد در استان باز است و به صورت مستمر ناظران و بازرسان میتوانند بازدید از کارخانهها داشته باشند.
یکی دیگر از تجدید نظر نظر خواهان در دادگاه تجدید نظر نانوایان متخلف یاسوج با بیان این که به کار بردن واژه متخلف در شان ما که بهترین اوقات زندگی خود را وقف خدمت به مردم میکنیم نیست، اظهار کرد: اگر قیمت نان ما به اندازه همه جای ایران باشد به کیفیت نان افزوده میشود.
وی گفت :اگر قیمت نان بیش از قیمت کنونی و به صورت واقعی باشد ما نیز از شاطر خوب و کارگر آموزش دیده استفاده میکنیم.
این مسؤول واحد نانوایی در ادامه با انتقاد از این که ما هرگز از جوش شیرین در پخت نان استفاده نمیکنیم، تصریح کرد: اکنون ۱۰ سال است که این کار انجام نمیشود و نباید چنین نسبتی به نانواییها داد.
در ادامه مسؤول نظارت و بازرسی اصناف مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: برخورد با نانواییهای متخلف انکارناپذیر است.
حجتالاسلام رضا افراشته تأکید کرد: اما این که به یکباره تعداد ۱۳۵ واحد نانوایی را تعطیل کنیم مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.
وی در پایان با بیان برخی از تخلفات در نانواییها، تشریح کرد: هر چانه نان باید ۱۶۰ گرم باشد که با بازرسی که صورت گرفته گاه تا ۱۰۷ گرم این چانهها کاهش داشته است.
دستگاههای پخت نان کهگیلویه و بویراحمد علامت استاندارد داشته باشند
مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد گفت: دستگاههای پخت نان کهگیلویه و بویراحمد علامت استاندارد داشته باشند.
مهدی متقیان در دادگاه تجدید نظر ۱۳۵ نانوایی متخلف شهرستان بویراحمد با بیان اینکه کیفیت نان به گندم، آرد، عمل آوری خمیر و پخت نان برمیگردد، بیان داشت: نوع دستگاه پخت بسیار مهم است.
مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر اینکه در پخت نان باکیفیت بالا نوع دستگاه پخت بسیار حائز اهمیت است، گفت: علاوه بر موارد ذکر شده در نهایت نوع بستهبندی در کیفیت نان هم تاثیرگذار است.
متقیان در ادامه با بیان اینکه سلامت جامعه از هر امری ضروریتر است، افزود: تولید و توزیع نان بیکیفیت سلامتی مردم را به خطر میاندازد، همچنین برای رعایت قوانین و مقررات و مقابله با هرگونه اقدام غیر قانونی به جد برخورد خواهیم کرد.
وی با تأکید مجدد بر اهمیت دستگاههای پخت نان اذعان کرد: در یک دهه گذشته به منظور کیفیت خدمات تأکید سازمان استاندارد بر این بوده که دستگاههای پخت نان باید علامت استاندارد داشته باشند و نان به صورت حرارت غیرمستقیم پخت شود.
مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ادعای یکی از مدیران مجتمعهای نان یاسوج مبنی بر اینکه ۹۰ درصد دستگاههای پخت نان استان در سالهای گذشته استاندارد بودهاند، گفت: این ادعا که در سال ۸۸ قریب به ۹۰ درصد دستگاههای پخت نان کهگیلویه و بویراحمد استاندارد بودند را قبول ندارم.
متقیان با بیان ادعای مدیر این مجتمع بزرگ نان بیان کرد: از آن سال تاکنون هشت سال میگذرد و در صورت صحت این ادعا میتوانستند ذائقه مردم را تغییر دهند و اکنون نان بیکیفیت تحویل مردم ندهند.
وی در پایان تصریح کرد: دستگاههای پخت نان که استاندارد هستند باید شعله آنها به صورت غیرمستقیم باشد تا نان سالم تحویل مردم داده شود.
بنابر این گزارش، رضا زیرایی در ادامه افزود: به همین منظور دادگاه این چنین نانوایی را تشکیل دادیم تا علاوه بر اجرای قانون؛ فرهنگسازی در سطح استان داشته باشیم و بتوانیم با این حرکت نانواییها را به سمت و سوی کیفیت در پخت و توجه به استانداردها سوق دهیم.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: ما بنا به اهمیت موضوع درخواست اصحاب رسانه را برای علنی برگزار کردن این دادگاه پذیرفتیم.
وی تصریح کرد: وضعیتی در استان ایجاد شده که برخی مردم و مسؤولان نان مورد نیاز و مصرفی خود را از شهرهای دیگر و استانهای همجوار تهیه کرده و برای مصرف دو تا سه هفته فریز میکنند.
زیرایی بیان کرد: پرونده این تعداد نانوایی متخلف به تعزیرات آمد و به دلیل فقدان استانداردها حکم به تعطیلی آنها داده شده است که با توجه به اهمیت موضوع آن را در دادگاه تجدید نظر و با حضور اصحاب رسانه مورد بررسی قرار میدهیم.
زیرایی افزود: نکته مهم این است که نانواییها نمیتوانند به بهانه قیمت پایین نان در این استان کیفیت آن را پایین بیاورند.
وی عنوان کرد: این تعداد نانوایی از حرارت مستقیم برای پخت نان استفاده میکنند در حالی که قوانین میگوید نان باید به صورت غیر مستقیم با حرارت طبخ شود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تصریح کرد: اکنون در سطح استان نظارت کاملی بر تولید آرد در کارخانههای تولید آرد استان داریم و نانواییها را نیز به صورت مرتب مورد بازدید و نظارت قرار میدهیم.
وی بیان کرد: مدیرعامل غله جنوب را به استان آوردیم و اداره غله خودمان را مکلف به واردات بهترین نوع گندم به استان کردیم و نمونهگیریها به طور مرتب در استان انجام میشود.
زیرایی با انتقاد از این رویکرد نانواییها که در استان نان را با حرارت مستقیم طبخ میکنند، ادامه داد: این کار موجب ایجاد سرطان میشود، زیرا نان سوخته تولید سرطان در ژن میکند.
زیرایی با تأکید بر اینکه با همراهی اصحاب رسانه ذائقه مردم را در زمینه نان تغییر خواهیم داد، افزود: با کمک همین اصحاب رسانه و با تعاملی که خواهند داشت یک بار برای همیشه مشکل نان را در استان برطرف خواهیم کرد و اجازه نمیدهیم نان بیکیفیت و سرطانزا تحویل مردم داده شود.
گندم کهگیلویه و بویراحمد از کیفیت بالایی برخوردار است
مدیرکل غله کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه گندم استان از کیفیت بالایی برخوردار است، گفت: در سال جاری ۱۵ هزار تن گندم استان را به استانهای اصفهان، تهران و کرج ارسال کردیم.
سید علیصادق فروزنده با اشاره به زنجیره غذایی اظهار کرد: در زنجیره غذایی کیفیت نان از مزرعه تا سفره باید مدنظر و توجه قرار گرفته شود.
مدیرکل غله کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ادعای برخی از نانواییها شهرستان بویراحمد مبنی بر اینکه گندم استان کیفیت ندارد، گفت: باید از این آقایان سوال شود که آیا در طول چندین سال گذشته هیچ وقت گندم خوب تولید نشده که بخواهیم نان باکیفیت مصرف کنیم.
فروزنده با رد این ادعا تصریح کرد: در سال ۹۱ تا ۹۳ تولید گندم استان ۲۰ هزار تن بود که مابقی نیاز استان را از دیگر استانهای همجوار وارد میکردیم.
این مسؤول با بیان اینکه در سال ۹۳ و ۹۴ تولید گندم در استان رضایتبخش بود، گفت: ۶۸ هزار تن در سال جاری از کشاورزان خریداری کردیم، گفت: در سال جاری ۱۵ هزار تن گندم استان را به استانهای اصفهان، تهران و کرج ارسال کردیم و حال باید گفت که اگر گندم استان مشکل دارد چرا این استانها استفاده میکنند.
مدیرکل غله کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: پنج هزار تن کندم برای کارخانه زرماکارون ارسال کردیم و هیچ گونه مشکلی مبنی بر بیکیفیتی گندم استان اعلام نشده است.
وی در پایان با بیان اینکه کلاسهای آموزشی در سطح استان برزگار کردیم، گفت: در سال ۹۳ بیش از ۳۱ هزار نفر ساعت آموزش دیدند و در سال گذشته نیز ۱۳هزار و ۵۲۴ نفر آموزشهای لازم را دریافت کردند.
فروزنده تصریح کرد: گندم تولیدی کهگیلویه و بویراحمد از کیفیت خوبی برخوردار بوده و کارخانههای استان آرد باکیفیت تولید میکنند.
۹۹ درصد دستگاههای پخت نان کهگیلویه و بویراحمد غیر استاندارد هستند/ عدم رعایت بهداشت در نانواییهای یاسوج
معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری بویراحمد با بیان اینکه نانواییهای یاسوج بهداشت را رعایت نمیکنند، گفت: متأسفانه ۹۹ درصد دستگاههای پخت نان استان غیر استاندارد هستند.
سید کرامتالله فرجزاده با بیان اینکه جلسات متعددی با حضور مدیران به منظور رفع مشکلات نانواییهای شهرستان برگزار کردیم، بیان داشت: سال گذشته با افت کیفیت نان مواجه بودیم.
معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری بویراحمد با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای بالا بردن کیفیت نان اذعان کرد: رطوبت در گندم و آرد تولیدی در کیفیت نان موثر است.
فرجزاده با بیان اینکه عکسهایی از کارخانههای فرآوری آرد داریم که کپک زده بودند، گفت: متأسفانه در برخی از واحدهای صنفی شاهد انجام برخی اقدامات خلاف صنف مذکور هستیم که با سلامت جامعه ارتباط دارند و باید به صورت جدی رسیدگی شوند.
وی ادامه داد: در بازدید از واحدهای خبازی در سطح شهر یاسوج بهداشت اصلاً رعایت نمیشود.
معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری بویراحمد با بیان اینکه بخشی از بیکیفیتی نان در استان به عدم دستگاههای استاندارد در نانواییها برمیگردد، گفت: در یاسوج یک نانوایی را به صورت پایلوت آماده کنیم که دستگاه استاندارد با نیروهای مجرب داشته باشند و طی برنامهای مردم را به سمت استانداردسازی واحدهای تولیدی سوق دهیم.
وی با اشاره به اینکه با تعطیلی ۱۳۵ واحد نانوایی مشکلات امنیتی در سطح شهرستان ایجاد میشود، بیان کرد: قطعاً باید با برنامهای اصولی وضعیت کنونی نانواییها را تغییر دهیم.
فرجزاده در ادامه با بیان اینکه اتاق اصناف و صنعت و معدن وظایفی در قبال نانواییها دارند، گفت: وظیفه این دو نهاد سیاستگذاری بوده و رمانی که فردی متقاضی پروانه کسب است باید تأکید شود که استانداردها را رعایت کند.
معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری بویراحمد در پایان با بیان اینکه بیکیفیتی نان به دستگاههای غیراستاندارد برمیگردد، گفت: ۹۹ درصد دستگاههای پخت نان که وارد استان میشوند غیر استاندارد هستند.
انتهای پیام/ د