خبرهای نا امیده کننده از درختان و جنگل ها؛ از چاروسا گرفته تا سوق و لنده
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
متاسفانه در این سال هایی که گذشته اخبار بسیار ناگواری از درختان در استان کهگیلویه و بویراحمد می شنویم. یکبار می شنویم که کهن ترین درخت در لنده را قطع کردند ! و یا چند هزار هکتار جنگل آتش زده شده و نابود شد! و یا در خبر دیگری می بینیم که نوستالژی مدرسه ای در سوق قلع و قمع شد.
به گزارش ریواس جنوب، در هفته گذشته سه خبر خشک شدن درختان بلوط در چاروسا، قطع قسمت هایی از درخت ۱۰۰ساله بلوط در جوار امام زاده شهسوار روستای کتج از توابع بخش مرکزی لنده و قطع درختی کهن در مدرسه ای در سوق با واکنش های گسترده مردمی در فضای مجازی و حقیقی همراه شده است.
تخمین زده شد که مساحت کل جنگل های ایران ۱۲ میلیون هکتارمی باشد. از این مقدار حدود ۵۵ درصد مخصوص گونه های مختلف بلوط است. متاسفانه به دلایلی همچون آفات و بیماری ها، کم شدن سنجاب ها، ریزگردها، قطع بی رویه درختان بلوط به خاطر تهیه ذغال چوب و گرمایی، چرای دام ها، توسعه اراضی کشاورزی، احداث جاده و بسیاری از عوامل دنیای تجدد امروزی یا بی توجهی مردم محدوده جنگل های بلوط ایران روز به روز کمتر می شود.
بر پایه این گزارش اگر از مسیر قلعه دختر به سمت جاورده و قلعه رئیسی عبور کنیم درختان متعدد بلوط را می بینیم که خشک شدند و نه تنها سرسبزی ندارند بلکه چهره آنها دل هر طبیعت دوستی را به درد می آورد.
در همین زمینه گرچه برخی از کاربران فضای مجازی سهل انگاری و عدم تدبیر را علت خشک شدن درختان می دانند اما رئیس منابع طبیعی کهگیلویه این موضوع را رد می کند و خشک شدن درختان را به علت خشکسالی و کم بارشی می داند.
هدایت الله آویزش گفت: این خشکی بافت جوانه خوار وبرگ خوار هست که فقط برگ درختان خشک می شود و با اولین باران و فصل سرما بر می گردند و مجددا سرسبز می شوند.
وی افزود: این مساله به علت خشکسالی و کم بارشی اتفاق افتاد و هرسالی که بارش کم باشد این آفت خودش را نشان می دهد و نیز واگیر دار است و اول به صورت کرم هست بعد از برگها تغذیه میکند و آنزیم شاخ و برگ میخورد و تبدیل به پروانه میشود اما باشروع فصل سرما و بارندگی کاملا احیا میشوند.
در سوی دیگری نیز قطع بخشی از درخت ۱۰۰ ساله ی لنده اصرار طبیعت دوستان بر پیگیری موضوع را به همراه داشته است؛ درختی که از همه چیز آن بگذریم سایه بانی که برای مردم در مراسمات ایجاد می کرد نعمتی بزرگ برای مردم بوده است.
تا امروز پاسخ درست و شفافی از متولیان در این زمینه مخابره نشده است و ریواس جنوب نیز در حال پیگیری است.
بریدن نوستالژی مدرسه سوق نیز حکایت جالب دیگری شده که از این اتفاق نیز تا الان از سوی مسئولان پاسخ درست و حسابی داده نشده است.
درخت نخلی که طی پنج دهه سایهسار و نوستالژی دانشآموختگان دبستان مخمدی سوق بود قطع شد که نیازمند توضیح شفاف متولیان در قطع این درخت است.
انتهای پیام: عظیم بنام
سلام.باتشکر ازارائه مطلب زیبایتون.
قدیمی ترین درخت کنار را سال گذشته در پاسگاه لنده که میتوان آن را شناسنامه لنده خواند.توسط اعضای خودپاسگاه بریدندوطی ٧ الی ٨ سرویس کمپرسی و لودر شهرداری بارگیری بارگیری شد وبه بیرون ازشهرانداخته شد.
نخل سـوق هم ازبی عرضه گی مدیر وقت مدرسه به خاطر دوریال پول قند وچای نقش برزمین شد واالی هیچ مزاحمتی برای دانش اموزان نداشت وتاالان هیچ نخلی سقوط نکرد که اون دومیش باشد.با دوبار تکان دادنش هرساله شاخ وبرگای خشک شده اش ریخته میشد
درود واحسنت برشما