پایگاه خبری صبح خرد نوشت خبرگزاری ایرنا در یاسوج؛ با مایی یا علیه ما؟
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
پایگاه خبری صبح خرد که مطالب بسیاری در انتقاد به احداث سد خرسان سه منتشر کرده و آن را نابودگر دنا عنوان کرده است در مطلبی خبرگزاری دولتی ایران در مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد را به باد انتقاد گرفته و نوشته که ایرنا در سنوات پیشین با استقرار یک مدیر غیر بومی از استان فارس در میان دغدغه و فریادهای مطالبهگرانه مردم و کنشگران استان نسبت به سد تنگ سرخ، یا سکوت پیشه کرد و یا با مطالب گزینشی و کنترلی خبرگزاری دولت را به خدمت منافع زادگاهش درآورد.
به گزارش ریواس جنوب، به نقل از “صبح خرد”؛ خبرگزاری جمهوری اسلامی( ایرنا)، ارگان خبری دولت در استان کهگیلویه وبویراحمد در جریان مطالبه گری، دغدغه مندی و فعالیت خواهان های سد خرسان سه؛ پروژه ای که به گواه کارشناسان آسیب های جدی به طبیعت دنا وارد می کند و افزون بر آن منجر به از دست دادن جغرافیایی چندین هزاره ساله یک قوم شده و مقبره مطهره شهدا را زیر آب می برد، هرگز در کنار آنها نبوده و ترجیح داده ساکت بماند یا احیانا با گزارش ها و خبرهای نه چندان اطمینان بخش از خود سلب مسئولیت کرده است که این انفعال و بی تفاوتی اعتراض و گلایه جدی اهالی رسانه و کنشگران و مطالبه گران استان را در پی داشته است.
در ذکر مصیبت های احداث خرسان سه فراوان گفته شده و امروز حرف واحد مردم در استان های کهگیلویه وبویراحمد، چهار محال و بختیاری و خوزستان و دلسوزان طبیعت و تاریخ این سرزمین یک نکته است ؛ «نه» به احداث سد خرسان سه و عجیب اینکه خبرگزاری دولت که احتمالا بخشی از مستندات و داده های گفتاری و در ادامه تصمیمات اتخاذ شده در همه حوزه ها مسئولان دولتی در مرکز کشور، استناد به مطالب، آمارها، گزارش ها و سایر تولیدات این رسانه است، واکنش چندان دلچسبی به پروژه احداث خرسان سه و اعتراضات انبوه نداشته و شاید یکی از دلایل بی خبری مسئولان مرکز از نوع، شکل و دلیل اعتراضات مردمی نسبت به احداث خرسان سه همین انفعال آزار دهنده خبرگزاری دولت در استان باشد.
مراکز استانی خبرگزاریها اساسا باید در خدمت مطالبات و دغدغههای استانها باشند. اگر چه باید تابع سیاستهای کلان دفتر مرکزی هم باشند اما این همسویی نباید به قیمت نادیده ماندن مطالبات و صدای مردم استانها باشد.
خبرگزاری دولتی ایران در مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد در سنوات پیشین با استقرار یک مدیر غیر بومی از استان فارس در میان دغدغه و فریادهای مطالبهگرانه مردم و کنشگران استان نسبت به سد تنگ سرخ، یا سکوت پیشه کرد و یا با مطالب گزینشی و کنترلی خبرگزاری دولت را به خدمت منافع زادگاهش درآورد. پس از پایان غائله تنگ سرخ (خارج از اینکه چقدر به مطالبات استان توجه شد) مدیر به همان استان رفت.
با اینکه مدیر پس از او از فرزندان همین استان بود و انتظار می رفت حضورش باعث بلندتر شدن صدای مطالبه گران استان شود اما او رویه بی توجهی و انفعال به استان و سطح دغدغه مردم را در پیش گرفت. چنانکه از زمان انتصاب وی، فریاد مطالبه گری مردم استان برای عدم احداث خرسان سه و آفتهای پس از آن جایی در ایرنا ندارد و اساسا خبرها و تولیدات محتوایی در مورد خرسان سه بایکوت شده و با سانسور بی رحمانه اجازه شنیده شدن صدای اهالی سادات محمودی و مطالبه گران در مرکز تصمیم گیری قوای سه گانه از این رسانه داده نمیشود.
بی توجهی این رسانه که باید مرجع رسانه های محلی باشد تا آنجا پیش رفته است که در سفر رئیس قوه قضائیه به استان، در حالی که جو رسانه های استانی و کشوری کاملا تحت تاثیر سد خرسان ۳ و آبریز بود اما ایرنا حتی در حد نقل قول و وی گفت و وی افزودهای متداول از زبان رئیس یا معاونان قوه و استاندار و فرمانداران و سایر مسئولان به موضوع نپرداخت.
این در حالی است که اگر سیاست خبرگزاری مرکزی ایرنا بر نپرداختن به موضوع سدها و طرحهای دولتی است پس باید از آنها پرسید آیا میان مطالبه گری مردم سمیرم و یاسوج تفاوتی وجود دارد که یکی در صدر اخبار است و دیگری جایی در خبرها ندارد.
آیا این تبعیض بین استانها در استفاده از ظرفیت رسانه رسمی دولت برای بیان مطالبات مردم بخشی از سیاست های کلان این رسانه است یا ناشی از خودسانسوریهای مدیران بدون جسارت برای بقای میز و صندلی هایشان است؟