با خدمات بهزیستی بیشتر آشنا شوید؛ خدمات از تولد تا مرگ سازمان بهزیستی و تشریح این خدمات در بهزیستی کهگیلویه
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
یکی از مواردی که برای شهروندان نیاز است آگاهی از خدماتی است که در ادارات و نهادهای مختلف باید به شهروندان ارائه شود به همین منظور و جهت آگاهی بیشتر مخاطبان ریواس جنوب با خدمات ارائه شده در حوزه بهزیستی و همچنین تشریح عملکرد این خدمات توسط بهزیستی شهرستان کهگیلویه گفتگوی مفصلی با جهانگیر افشانده رئیس بهزیستی کهگیلویه انجام داده ایم که در ادامه از منظر شما مخاطبان می گذرد.
در این گفتگو جهانگیر افشانده خدمات اداره بهزیستی کهگیلویه را بسیار قابل توجه برشمرد و گفت در زمینه های مختلف از جمله اشتغال ، مسکن، حوزه توسعه پیشگیری ،حوزه امور اجتماعی،ااورژانس اجتماعی و توانبخشی خدمات مختلفی ارائه می شود.
افشانده آشنایی جامعه هدف و دیگر مردم را با این خدمات لازم برشمرد و تاکید کرد تلاش خود را برای رضایت مندی جامعه هدف به کار می بریم اما مردم نیز باید در نظر بگیرند که ما بر اساس دستورالعمل و قوانین عمل میکنیم و اجرای تمام خواستههای قانونی و یا غیر قانونی امکان پذیر نیست و این اداره نیز ظرفیتی دارد که بر اساس این ظرفیت و بر اساس قانون عمل میکنیم اما آنچه که برای ما اولویت دارد تمام تلاش برای رضایتمندی مددجویان و معلولان این نهاد است.
مشروح خدماتی که در بهزیستی شهرستان کهگیلویه ارایه می شود از زبان افشانده رییس این اداره در این شهرستان در ادامه می آید:
“حوزه توانبخشی”
*تعداد ۴۵۷۱ نفر معلول در قالب ۲۹۷۶ خانوار تحت پوشش بهزیستی در حوزه توانبخشی است .خدمات مختلفی که به معلولین در این حوزه ارائه میشود از جمله :
*کمک هزینه درمان
*کمک هزینه ایاب و ذهاب
*کمک هزینه نگهداری در منزل که تعداد ۱۸ نفر هستند و قابل تغییر می باشند که با توجه به سقف و تخصیص اعتبارات ۱۵۰ هزار تومان برای هر نفر جهت نگهداری آن در نظر گرفته می شود،
*کمک هزینه ترخیص معلولان اعصاب و روان به تعداد ۱۷ نفر که ماهیانه مبلغ ۱۸۰ هزار تومان علاوه بر پرداخت مستمری و افزایش مستمری که افزایش مستمری و مستمری هر معلول ماهیانه ۱۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان می باشد پرداخت می شود،
*۴۰ نفر هزینه مراقبتی برای خانواده های دارای دو معلول ۲۵٠٠٠۰ هزار تومان و یک معلول ۱۵۰۰۰۰تومان علاوه بر کمک های مستمری و افزایش مستمری،
*هزینه مناسب سازی به معلولانی که طبق قانون شرایط لازم را دارند با توجه به تخصیص اعتبار میانگین حدود یک میلیون تومان هزینه می شود،
*اعطای وسایل کمک توانبخشی از قبیل ویلچر، ویلچر حمام ،واکر، سمعک ،باتری سمعک ،عصا، توالت فرنگی و تشک مواج، وسایل بهداشتی از جمله پوشاک ،باند، گاز استریل و غیر استریل ،چسب، بتادین و سوند فولی در اندازه های مختلف .
مراکز نگهداری
*بهزیستی شهرستان کهگیلویه در حوزه توانبخشی یک مرکز نگهداری شبانه روزی برای معلولان اعصاب و روان مختص آقایان با ظرفیت بیش از ۵۵ نفر دارد که برای هر نفر حدود ۷۰۰ هزار تومان ماهیانه برای نگهداری آن هزینه پرداخت می شود.
*یک مرکز نگهداری مخصوص معلولان ذهنی که به صورت شبانه روزی و با ظرفیت بالاتر از ۴۰ نفر در حال فعالیت است که هزینه نگهداری هر نفر حدود ۷۰۰ هزار به مراکز پرداخت میگردد.
*سه مرکز آموزشی حرفهای معلولان دختر و پسر که روزانه در حال فعالیت است با ظرفیت بالاتر از ۱۰۰ نفر که ماهیانه مبلغ ۳۵۰ هزار تومان علاوه بر هزینه ایاب و ذهاب بیماران به این مراکز پرداخت میگردد.
*مرکز مراقبتی با ظرفیت ۶۸ نفر که در این مرکز پرستار به منازل فرستاده میشود و هزینه هر نفر ۳۸۰ هزار تومان است و در این مرکز علاوه بر بحث مراقبت، بحث آموزش نیز در این مرکز صورت می گیرد.
*واگذاری پرونده های معلولان تحت پوشش به مراکز تحت نظارت و پرداخت حق الزحمه ارائه خدمات به صاحبان پرونده .
*۴ مجتمع خدمات بهزیستی در بخش مرکزی در حال فعالیت هستند یک مجتمع در بخش سوق یک مجتمع در بخش قلعه ریسی و یک مجتمع در بخش دیشموک و یک مجتمع در شهر دهدشت فعالیت می کنند.
*چند موسسه خصوصی که در دیشموک،سوق و دهدشت فعالیت می کنند طرف قرارداد بهزیستی هستند و یک کلینیک مددکاری جهت نگهداری پرونده های توانبخشی و ارائه خدمات لازم و معلولان توسط بهزیستی کهگیلویه صورت می گیرد.
*مبلغ افزایش مستمری پرداختی توسط بهزیستی کهگیلویه به معلولان تحت پوشش جمعا ۳ میلیارد و ۲۴۵ میلیون و ۲۲۰ هزار ریال است و پرداخت مستمری ماهیانه۶۸۰ میلیون ریال است که این مبالغ از محل قدیم هدفمندی توانبخشی ،هدفمندی روانی، کمک هزینه معیشت گروه هدف افراد تحت پوشش مراکز و خانه های شبانه روزی، توانبخشی معلولان ذهنی روانی و افراد ضایعه نخاعی می باشد
*افراد تحت پوشش حوزه توانبخشی شامل معلولان ذهنی جسمی و حرکتی،ناشنوا، نابینا، گفتاری، ضایعه نخاعی ،سیبی و ایزوله اعصاب روان می باشد.
*برگزاری کمیسیون توانبخشی برای متقاضیان دارای معلولیت در طول یکسال که این کمیسیونها با تیم تخصصی شامل پزشک اعصاب روان ، پزشک ،عمومی و روانشناس گفتار درمان، کاردرمان و فیزیوتراپ که سازمان بهزیستی هزینه کلیه این افراد را بر اساس دستورالعمل در طول یک سال پرداخت میکند .
*در سال ۹۷ بهزیستی کهگیلویه بیش از ۳۰ جلسه کمیسیون توانبخشی برگزار نمود که در آنها بیش از ۲۰۰۰ نفر در کمیسیون شرکت کردند.
“حوزه اجتماعی”
در حوزه اجتماعی نیز خدمات مختلفی ارائه می شود:
*۴۱۰۰ نفر در قالب ۱۲۵۱خانوار تحت پوشش بهزیستی در حوزه امور اجتماعی هستند.
*پرداخت هزینه تحصیلی فرزندان مددجویان حوزه اجتماعی در دوره کاردانی ۴ ترم ،برای دوره کارشناسی هشت ترم، دوره ارشد ۴ ترم و در دوره دکتری بستگی به تعداد ترم ها که در بعضی از موارد بر اساس دستورالعمل از ۶۰ درصد تا ۱۰۰ درصد هزینه پرداخت می شود .
*پرداخت هزینه سه دهک مهد کودک افراد دارای دو قلو تحت پوشش کمیته و فرزندان تحت پوشش بهزیستی.
*پرداخت یک وعده غذای گرم در طول سال در مهد کودک ها به صورت روزانه که تعداد ۵۱ مهدکودک شهری و روستایی در شهرستان کهگیلویه وجود دارد.
*توزیع شیر خشک به تعداد بیش از ۲۵۰۰ قوطی در طول سال بصورت روزانه برای افراد دارای فرزندان دوقلو و بیشتر
*پرداخت بیمه تعدادی از زنان سرپرست خانوار
*انعقاد قرارداد با یک کلینیک مددکاری و یک موسسه خیریه در سطح شهر دهدشت جهت ارائه خدمات به جامعه هدف
*پرداخت کمک هزینه سلامت جسمی و روانی مددجویان
*پرداخت کمک هزینه ودیعه مسکن
*پرداخت کمک هزینه زنان باردار و شیرده
*پرداخت مستمری برای افراد دارای فرزندان سه قلو با توجه به بخشنامه و دستورالعمل
” حوزه اشتغال”
در حوزه اشتغال نیز خدمات مختلفی ارائه میشود از جمله :
*اشتغال و بکارگیری نیروی کار افراد جامعه هدف در مراکز تحت پوشش اشتغال
*اشتغال و به کارگیری افراد جامعه هدف از طریق پرداخت تسهیلات اشتغالزایی
*اشتغال و بکارگیری نیروی کار افراد جامعه هدف در مهد کودک ها و گروههای همیار
*پرداخت هزینه کارفرمایی
*پرداخت هزینه بیمه های جبران
*پرداخت هزینه بیمه های خویش فرمایی
*تشکیل پرونده های آماده سازی شغلی برابر مقررات که در سال ۹۵ تا ۹۷ بیش از ۲۰۰ مورد پرداخت وام اشتغالزایی به مبلغ بیش از ۳۰ میلیارد ریال به جامعه هدف و بین سالهای ۹۵ تا ۹۷ به ۱۱۳ نفر به مبلغ بیش از ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال کمک هزینه بلاعوض مسکن پرداخت شد.
*معرفی متقاضیان مسکن که دارای پروانه ساخت هستند به بنیاد مسکن جهت دریافت تسهیلات مسکن به مبلغ بیش از۳۰۰ میلیون ریال برای هر نفر
*معرفی خانواده های دو معلولی و بالاتر روستایی به بنیاد مسکن به منظور دریافت کمک هزینه های بلاعوض مسکن
*معرفی معلولان و مددجویان به اداره آب و فاضلاب ،گاز و برق به منظور دریافت رایگان انشعابات و پرداخت کلیه این هزینه ها از طرف بهزیستی به ادارات فوق
*جمع آوری کمک های مردمی و توزیع در بین نیازمندان و جمع آوری کمک های نقدی و غیر نقدی در مراکز دولتی و غیردولتی
” حوزه توسعه پیشگیری”
در حوزه توسعه پیشگیری نیز خدمات مختلفی ارائه می شود :
*اجرای طرح آمبلیوبی (طرح تنبلی چشم)به منظور جلوگیری از نابینایی کودکان بین ۳ تا ۶ سال به طور سالانه و پرداخت هزینه عینک و بینایی سنج و چشم پزشک طرف قرارداد سازمان بهزیستی
*تحویل یک دستگاه بینا سنج به صورت امانی و رایگان و تحویل یک دستگاه شنوایی سنج جهت غربالگری شنوایی نوزادان بین ۳ تا ۶ سال
*اجرای طرح غربالگری ژنتیک به منظور جلوگیری از تولد افراد دارای معلولیت
*طرح مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج که به صورت اجباری از طریق بهزیستی اجرا میگردد
*طرح حمایت از افراد مبتلا به اعتیاد با صدور یاری برگ و پرداخت هزینه کامل بیماران متجاهر ( مبتلا به اعتیاد )
*پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به افرادی که از اعتیاد رهایی یافتند و متقاضی دریافت وامهای اشتغالزایی هستند
*دایر نمودن کمپ های نیمه اقامتی برای مبتلایان به معضل اعتیاد و صدور یاری برگ جهت پرداخت مبلغی از هزینه نگهداری آن ها
*اجرای طرح پیشگیری از معلولیت دوره سالمندی
* اجرای طرح پیشگیری از معلولیت های دانش آموزی با همکاری آموزش و پرورش طرح تشکیل گروههای همیار سلامت روانی جسمانی
*تعداد ۸۵۳۱ نفر معلول و مددجو در سامانه بهزیستی به منظور صدور دفترچه بارگذاری شده اند .
” حوزه اورژانس اجتماعی”
*حوزه اورژانس اجتماعی به منظور کاهش آسیب های اجتماعی از قبیل طلاق، خودکشی و اعتیاد و حمایت از زنان و دختران در معرض آسیب با تیم تخصصی شامل روانشناس و مددکار ،کارشناس حقوقی اقدامات قابل توجهی به عمل می آورد و در این راستا برای کاهش آسیب طلاق با دادگستری و دفاتر قضایی همکاری لازم را به عمل آورد و از ظرفیت مراکز مشاوره های تحت نظارت خود و نیز کارشناسان حاضر در اورژانس استفاده می برد.
*به منظور کاهش آسیب خودکشی با همه نهادهای مرتبط همکاری لازم را انجام میدهد .
*استفاده از تیم سیار ۱۲۳ و خط تلفن آن به منظور مداخله در بحران های خانوادگی و فردی
*شناسایی کودکان کار و تحت حمایت قرار دادن آنها
*وجود خانه های سلامت شهرستان به منظور حمایت از زنان و دختران فراری و کمک به افراد در معرض آسیب و آسیب دیدگان اجتماعی