انگشتانی که دیگر پشت صاحبشان را نمیخارانند خدمات رایگان و ارزان به نیازمندان جامعه راهکاری جدید برای کاهش فقر
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
“ماهیگیری” اگر یک نسخه فراگیر برای کاهش فقر در تمام دنیا است ولی در کهگیلویه و بویراحمد نیازمندانی هستند که “ماهی” دادن، دوای دردشان است؛ حالا برخی مدیران دستِ کمک به این قشر را به کمیته امداد دادهاند.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، امروز هم استان کهگیلویه و بویراحمد یک مهمان داشت تا بلکه به کمک آن بتواند برای کاهش ریشههای فقر چارهای بیندیشد؛ فقری که زور و توانش از کمیته امداد و امکاناتش بیشتر است و این نهاد نمیتواند اولا همه نیازمندان را تحت پوشش قرار بدهد و دوما نمیتواند حتی همه نیازهای یک فرد تحت پوشش را هم به طور کامل پرداخت کنند.
بر اساس آمار رسمی کمیته امداد، بیش از پنج هزار نفر در این استان دچار فقر شدید هستند و پشت نوبت برای ورود به چرخه حمایتی هستند و بیش از ۳۰ هزار خانواده تحت پوشش این نهاد هستند؛ ۵۳ درصد این خانواده ها دارای شدیدترین ضرایب محرومیت هستند و این تنها بخشی از سیمای فقر در کهگیلویه و بویراحمد است.
در این وضعیت، علی محمد ذولفقاری،معاون مشارکتهای کمیته امداد کشور در ادامه تلاشهای مدیرکل جوان کمیته امداد این استان امروز به همراه چند مدیر ارشد این نهاد به یاسوج آمدند تا حداقل، حساسیت مدیران این استان را در مقابل نیازهای فوری و فوتی یکی از نجیبترین اقشار جامعه برانگیزد؛ مدیرانی که ادعا میکنند روستازاده هستند و طعم فقر را با همه وجود چشیدهاند.
مطالبه کمیته امداد از مسئولان کهگیلویه و بویراحمد این بود که بیش از گذشته دست کمیته امداد را در کمک به فقرا و مستمندان بگیرد و تا میتوانند خدمات دولتی به این قشر را رایگان و هزینههای آنان را کمتر کنند.
خواستهای که با پاسخ مثبت عمده مدیران این استان مواجه شد و معاون عمرانی استاندار در یک جمعبندی از صحبتهای آنان، آمادگی کامل این استان را برای همراه شدن بیشتر با سیاستهای این نهاد مقدس اعلام کرد.
پژمان نیکاقبالی گفت که البته لازم است کمیته امداد لیست شفافی از خدمات قابل ارائه به نیازمندان جامعه و زمینههای همکاری با آنان را احصاء کند و در اختیار مجموعه مدیران اجرایی این استان قرار دهد.
مدیران باید اختیارات لازم را داشته باشند که برای کمک به فقرا بازخواست نشوند
او البته داشتن اختیارات مدیریتی را شرط این همکاری ویژه دانست و گفت: اینگونه نباشد که مدیری را برای کمک به مستمندان و نیازمندان بازخواست کنند.
این نشست حداقل اثری که تا این لحظه داشته این بوده که دغدغه فقرزدایی و کاهش فقر را یکبار دیگر به عنوان یک مطالبه مطرح کرد تا بلکه تلنگری باشد برای اقدامات اساسیتر در این حوزه و پر کردن بخشی از چالههای عمیق فقر در کهگیلویه و بویراحمد.
برخی از افراد نیازمند بیش از آنچه به پول آماده و ماهی بدون زحمت نیاز داشته باشند، به اشتغلال و توانمندسازی نیاز دارند ولی عدهای هم هستند که زمینگیر هستند و همه درهای کسب درآمد به روی آنها بسته میشود و تنها امیدشان بعد از خداوند به دستان کمککننده و بخشنده نیکوکاران و نهاد کمیته امداد است.
۳۲۰ بیمار زمین گیر،۹۰۰ بیمار صعب العلاج، ۲ هزار و ۵۰۰ کودک دچار سوء تغذیه، سالمندان، هزاران دانش آموز و محصل و بیش از ۸۰ درصد جامعه تحت پوشش این استان که زنان سرپرست خانوار و فاقد همسر هستند، در زمره اقشاری هستند که یاد دادن ماهیگیری دوای درد آنها نیست و باید برای کاهش دردهایشان، آستین بالا زد و دست به نقد کمک کرد.
واقعیت این است که فقیر بسیاری از استانهای کشور، در حد افراد بینیاز بسیاری از روستاهای کهگیلویه و بویراحمد است به طوری که میان فقرای این استان و بسیاری از استانهای دیگر اختلاف فاحشی وجود دارد و این موضوع کار کمیته امداد و انسانهای نیکوکار و سخاوتمند این استان را سختتر میکند.
حالا کمیته امدادیها با تحرکی که فرید محبی و تیمش دادند، با قولهای امروز مدیران دیگر دستگاهها، به کمک سایر ادارات امیدوار شدند تا فقیران و نیازمندانی که صبحها را با صدها درد نداری، هزینههای قبوض آب و برق و گاز، اجاره خانه و هزینههای تحصیل و درمان و دهها نیاز دیگر را با شرمندگی در مقابل فرزندان خود، شب میکنند و زبانی هم برای دفاع و اعتراض ندارد، به سپیدی پایان شبهای تاریکشان امیدوار شوند.
انتهای پیام/بنام-ک