پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

استاندار کهگیلویه و بویراحمد که پیرامون اهمیت آمایش و برنامه در این استان صحبت می‌کرد به طور مشخص به عملکرد چند حوزه از جمله بهداشت و درمان و صنعت و معدن پرداخت و گفت که من هم می‌دانم که در دانشگاه علوم پزشکی باید کارهایی برای اصلاح ساختار فعلی انجام شود، اما این کار را باید خود دانشگاهیان انجام دهند؛ او با ابراز نارضایتی از خروجی حوزه سلامت در این استان، این را هم گفت که دو سال است برای راه افتادن یک کارخانه در حوزه صنعت که همه چیزش آماده است، گلویم را پاره کردم.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، علی‌محمد احمدی بعد از ظهر امروز در نشست آمایش سرزمینی این استان گفت که جملات کلیشه‌ای و شیک به درد مردم و توسعه این استان نمی‌خورد و اگر می‌خواهیم آمایشی در حوزه‌های مختلف داشته باشیم، باید به طور مشخص چند نسخه شفاف برای هر حوزه به تناسب استعدادهای جغرافیایی، تعریف کنیم و قدمی خلاف از سندی که در این زمینه تهیه می‌شود، جلوتر و عقب‌تر نرویم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود که آمایش یعنی اینکه ما عقل خود را به کار ببندیم تا ببینیم کجا، چه کاری انجام دهیم و نقشه راه برای اجرای آن چیست؟ ما از سند آمایش این استان، برنامه اجرایی می‌خواهیم که از صفر تا صد آن بر اساس یک سند برای مدیران فعلی و آینده مشخص باشد؛ وظیفه آمایش سرزمین این است که بین انسان، فعالیت‌هایش و فضا هارمونی ایجاد کرده و اجازه ندهد هر کس در هر فضایی فعالیت دلخواهش را انجام دهد.

او به طور مشخص به چند حوزه مهم این استان اشاره کرد و تلویحا انتقادات معقول و حساب‌شده‌ای از متولیان این حوزه‌ها داشت.

احمدی که با استدلال کارشناسی و تسلط بر موضوع سخن می‌گفت، ادامه داد که وقتی ما برنامه نداشته باشیم نتیجه آن افزایش تخت‌های بیمارستانی است که فقط فیزیکی افزایش پیدا می‌کنند اما دردی از این مردم و این استان دوا نمی‌کنند و نهایتا این است که مردم را زیر ام.آر.آی می‌خوابانیم اما آن خروجی که دنبالش هستیم، حاصل نمی‌شود.

او توضیح داد که دلمان را خوش می‌کنیم به افزایش تخت‌های بیمارستانی اما من اطلاع دارم که در این استان، چهارتا عمل قلب درست و حسابی انجام نمی‌شود لذا با این شیوه، نمی‌شود امیدی داشت.

سال گذشته ۴۰۰ تا ۵۰۰ تخت به تخت‌های بیمارستانی استان اضافه شد که عمدتا در شهرستان بویراحمد بوده است رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، فرماندار و دیگر متولیان توضیح دهند که این تخت‌ها چه تغبیری در رفاه مردم ایجاد کرده‌اند؟

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت بدون تعارف باید گفت که در بهداشت و درمان علی‌رغم خدمات خوبی که انجام شد اما از آنجا که آمایش و برنامه و نقشه راه نداریم، به آن پروتکل منطقی نرسیدیم و باید در این حوزه اصلاح ساختاری صورت گیرد.

باید کاری شود اما این کار را مدیران دانشگاه باید انجام دهند و اگر غیر این باشد و آن خروجی مورد نظر نباشد، پول را باید جای دیگری هزینه کنیم مثلا به جای افزایش کمیت در تخت، در حوزه تنظیم خانواده کار کنیم و پول‌ها را آنجا خرج کنیم تا بلکه به هدف بخورد.

وی تأکید کرد که حقیقتا من از مدیرانم، برنامه می‌خواهم.

مرد شماره یک دولت در کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به حوزه صنعت اشاره کرد و با تکرار انتقادات از این حوزه نیز گفت که برنامه نداشتن و مدیریت بدون سند آمایش به این حوزه هم لطمه زده است و وقت آن رسیده که از امروز طرحی بریزیم که فردا به ما و مدیریتمان نخندند.

وی ادامه داد واقعا کی گفته ما باید در سی‌سخت و دنا با آن طبیعت کم‌نظیرش بیایم و شهرک صنعتی احداث کنیم؟

وقتی برنامه و سند نباشد نتیجه‌اش همین است که ما در سی‌سخت که صد متر زمین برای یک تصفیه‌خانه که ضرورت هم داشت، نداریم و برای تأمین آن به زحمت و دردسر می‌افتیم اما آقایان وقت و انرژی خود را برای احداث شهرک و ناحیه صنعتی در صد هکتار زمین در این شهر توریستی و طبیعی می‌گذارند.

وی با بیان اینکه ما از سند آمایش این انتظار را درایم که اینگونه مسائل را پیشنهاد دهد، تصریح کرد: مثلا خود من فکر می‌کنم اگر در سی‌سخت گل‌محمدی بکاریم، به مراتب از قمصر کاشان بهتر است چرا که شرایطی که سی‌سخت دارد چندین برابر مناسب‌تر از انجا است ولی ما به جای شهرک کشاورزی به دنبال شهرک صنعتی هستیم و این یعنی اینکه راه را اشتباه می‌رویم.

وقتی ما بدون برنامه دنبال احداث ناحیه صنعتی در سی‌سخت هستیم یعنی اینکه باید درخت چند ساله را قطع کنیم و جای آن سوله بزنیم؛ شک نکنید فردا به ما می‌خندند و نفرینمان می‌کنند.

نتیجه این نوع مدیریت در حوزه صنعت، شهرک صنعتی خان‌احمد می‌شود که آنجا فقط یک تابلو زدیم و از ظرفیت‌ها استفاده‌ خاصی نمی‌شود.

وی انتقاداتش را از حوزه صنعت، ملموس‌تر کرد و گفت در مدتی که در این استان هستم گلویم پاره شده برای آنکه کارخانه باطری که سرمایه‌گذار آن پای کار است و حتی ماشین‌آلاتش را از کانادا وارد کرده، روی زمین نخوابد اما نشده لذا برنامه آمایش باید دقیق مشخص کند که ما در هر منطقه‌ای روی چه محوری حرکت کنیم و از صفر تا صد خروجی آن مشخص باشد غیر از این باشد، زور اضافی می‌زنیم.

نماینده ارشد دولت در کهگیلویه و بویراحمد به حوزه راه هم اشاره کرد و گفت که در همین حادثه‌ای که برای ریزش محور یاسوج به شیراز پیش آمد الان خیلی کارشناسان می‌گویند اگر اینجا یک تونل از تنگ سرخ تا مله شوره احداث می‌شد، منطقی‌تر و کم‌هزینه‌تر بود لذا ما از سند آمایش و مشاور این طرح این جنس پیشنهادات را انتظار داریم نه جملاتی همانند تسریع در فلان کار و بهمان کار که این‌ها وظیفه ذاتی هر دستگاهی استو

استاندار کهگیلویه و بویراحمد این حرف‌ها را برای اهمیت و جایگاه داشتن سند آمایش و اجرای آن زده است.

انتهای پیام/بنام-ک