پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد،گفت: قرنطینه ایام کرونا ممکن است باعث بروز چاقی در  کودکان و نوجوان شود.

 به گزارش ریواس جنوب به نقل از  روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، فرشته بوستانی گفت: با افزایش ابتلا به بیماری کووید -۱۹ در جهان و تعطیلی بسیاری از مراکز تجاری، آموزشی، مدارس و مهدهای کودک و ایجاد قرنطینه خانگی جهت شکستن زنجیره‌ی کرونا بیشتر افراد خانواده در خانه به سر می‌برند.

 رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در قرنطینه خانگی ممکن است از یک سو برخی خانواده‌ها به مواد غذایی مناسب دسترسی نداشته باشند و از سوی دیگر ممکن است مصرف مواد غذایی پرکالری حاوی چربی، قند و نمک و مصرف زیاد تنقلات نامناسب افزایش یابد.

 وی افزود: افزایش دریافت غذاهای چرب و نوشیدنی‌های شیرین و پرکالری، افزایش اندازه سهم غذاهای آماده، کم تحرکی، افزایش مدت زمان تماشای تلویزیون و استفاده بیشتر از کامپیوتر، تبلت و موبایل از علت‌های اصلی چاقی در کودکان و نوجوانان است که سلامت آنها را به خطر می‌اندازد.

 بوستانی برای خانواده‌ها هم توصیه داشت و گفت: خانواده‌ها می‌توانند با مدیریت مطلوب تغذیه از یک رژیم غذایی متعادل و سالم برخوردار شوند لذا قرنطینه خانگی زمان مناسبی برای انتخاب و تهیه غذاهای سالم و با ارزش تغذیه‌ای مناسب است.

 وی ادامه داد:  یک برنامه غذایی مناسب، فعالیت بدنی و مدیریت استرس بهترین راه برای سالم ماندن و تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی است چرا که در مواقع شیوع بیماری‌های نوپدید از جمله بیماری کووید- ۱۹ احساس اضطراب،  غم، استرس و ترس طبیعی است.

 رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت:  تنظیم برنامه غذایی مناسب و منظم می تواند به مدیریت برخی از این استرس‌ها کمک کند بدین منظور لازم است تعداد و زمان وعده های غذایی و میان وعده‌های غذایی تنظیم شود بنابراین بهتر است به جای حجم زیاد غذا در سه وعده اصلی حجم کمتر غذا در دفعات بیشتر مثلاً ۵ تا ۶ بار در روز مصرف شود.

 بوستانی اضافه کرد: خوردن حجم زیاد غذا در یک وعده مقدار زیادی انرژی تامین می کند که مازاد بر نیاز بدن بوده و به صورت چربی در بدن ذخیره می شود، این موضوع می‌تواند کمک به کنترل گرسنگی و تامین مواد مغذی کند در بعضی از افرادی که در قرنطینه طولانی مدت به سر می برند ممکن است استرس بر شدت غذا خوردن بیافزاید.

  بوستانی در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر این موارد، ماندن در خانه برای مدت طولانی تمایل کودکان و نوجوانان را به خوردن هله هوله و تنقلات کم ارزش و چاق‌کننده بیشتر می‌کند، مراقبت در هنگام غذا خوردن کودکان و نوجوانان و کنترل آن به تعادل در مصرف غذا و دریافت متعادل انرژی کمک می‌کند.

انتهای  پیام/