خلوت دلگیر شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد؛ واحدهای تولیدی تار عنکبوت گرفتهاند
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
واحد تولید روغن موتور، آبروی شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد//
حال و روز صنعت در استان کهگیلویه و بویراحمد چندان خوش نیست تا جایی که بیش از نیمی از واحدهای مستقر در شهرک صنعتی تعطیل و بسیاری به انبار عمدهفروشان تبدیل شده است.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج به نقل از تسنیم، استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ظرفیتهای بسیار در بخشهای مختلف صنعتی، متأسفانه از نظر رشد اقتصادی و فعالیت واحدهای صنعتی که بتوانند در توسعه استان نقش داشته باشند در محرومیت چشمگیری به سر میبرد.
شهرکهای صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد که روزگاری به امید چرخیدن چرخ صنعت و بلندشدن دود امید اشتغال راهاندازی شدند، امروزه اغلب در خلوتی دلگیر به سر میبرند.
عدم رغبت سرمایهگذاران برای حضور در فعالیت اقتصادی به دلایل مختلف از جمله بروکراسی پیچیده اداری و بانکی باعث شده تا مُهر محرومیت بر چهره استان کهگیلویه و بویراحمد بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی همچنان خودنمایی کند.
در خلوت دلگیر واحدهای صنعتی در استان کهگیلویه و بویراحمد برخی از سرمایهگذاران در پیچ و خم مشکلات عدیده نه تنها دست از کار برنداشتهاند بلکه با پشتکار و امید به آینده بهتر درصدد هستند تا نام خود را به یک برند معتبر در سطح جهان تبدیل کنند.
برخی واحدهای تولیدی در یاسوج از محدود شرکتهایی هستند که در صنعت از نفس افتاده استان کهگیلویه و بویراحمد با مدیریت صحیح و استفاده مناسب از منابع و ظرفیتها توانستهاند در تولید محصولات موفق عمل کنند و نام محصولات تولیدی خود را در ردیف کالاهای صادراتی قرار دهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در آیین افتتاح طرح توسعه یکی از واحدهای صنعتی یاسوج اظهار داشت: این شرکت یکی از شرکتهایی است که به تصفیه روغن موتور اقدام کرده و محصولات این واحد صادراتی است.
سید حشمت الله صمیمی دوست با اشاره به اینکه این شرکت سال گذشته یک میلیون دلار صادرات محصول داشته است، افزود: در پنج ماهه نخست امسال نیز یک میلیون دلار صادرات محصول از طریق این شرکت انجام شد.
وی با بیان اینکه پیشبینی میشود تا پایان امسال میزان صادرات به ۲ میلیون دلار برسد گفت: طرح تولید روغن ترمز خودرو به صورت کاملا اتوماتیک راهاندازی شد و یکی از طرح های برجسته در جنوب کشور است.
صمیمی اعتبار این طرح را ۵۰ میلیارد ریال برشمرد و گفت: سرمایه این طرح توسط خود سرمایهگذار تأمین شد.
وی با بیان اینکه سرمایهگذار این واحد تاکنون و برای سومین بار طرح را توسعه داده است، عنوان کرد: این مهم نشان میدهد که سرمایهگذار توانمند بوده است و تسهیلات دریافتی به صورت کامل در راستای اهداف طرح هزینه شد.
صمیمی دوست افزود: حتی طرح توسعه جدید این واحد از محل درآمدهای خود شرکت بوده که این مهم میتواند الگوی خوبی برای سایر سرمایهگذاران در استان باشد.
وی تأکید کرد: آنهایی که قصد سرمایهگذاری به معنای واقعی را دارند حوزه اقتصادی استاندار و تیم اقتصادی استان با همراهی بانکهای عامل این آمادگی را دارند به لحاظ مالی حمایت کنند.
صمیمی دوست تصریح کرد: کسانی که موفق عمل کردند خود به خود در سیستم بانکی با کمترین زمان تسهیلات در اختیارشان قرار میگیرد.
وی بیان کرد: انتظار میرود سایر واحدهای مشابه که قصد توسعه طرحهای خود را دارند به دستگاههای متولی از جمله سازمان صنعت، معدن و تجارت مراجعه کرده تا از ردیفهای خاصی که در نظر گرفته شدهاست مورد حمایت قرار گیرند و اگر مشکلی بر سر راه آنها بود آمادگی داریم تا در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان برای تسریع در رفع مشکلات اقدامات لازم را انجام دهیم.
صمیمی دوست با بیان اینکه پرداخت تسهیلات و تسهیل در تأمین وثایق مواردی است که میتوان پیگیری کرد، ادامه داد: پیشبینی میشود امسال که به نام سال تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها نامگذاری شده شاهد یک جهش بسیار خوب در تولید و اشتغال و صادرات استان باشیم.
وی با تاکید بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت سرمایهگذاران برای رونق اقتصادی استان، گفت: با قاطعیت از همه ظرفیتهای استان برای حمایت از سرمایهگذاران و کارآفرینان بهره خواهیم گرفت.