پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

معاون جدید امور اقتصادی و منابع انسانی کهگیلویه و بویراحمد در نخستین تجربه مدیریتی‌اش در مسئولیت جدید، برای اقتداری که در ادامه راه لازم دارد، چالش‌هایی دارد که اگر گربه را جلوی حجله نکشد، راست کردن دیوار کجی که بنا نهاده می‌شود، کار سختی خواهد بود؛ جعفر گوهرگانی امروز نمایش‌های خوب و بدی در اداره نخستین جلسه صادرات غیرنفتی داشت.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، جعفر گوهرگانی در نخستین روز حضورش به عنوان معاون اقتصادی و منابع انسانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در کمیسیون صادرات غیرنفتی این استان حاضر شد تا این فاکتور مهم در اقتصاد از امروز با مدیریت وی راهبری شود.

تسلط او بر مسائل مطرح شده در نخستین جلسه استانی که ریاست آن را بر عهده داشت، قابل قبول بود و او شناخت خوبی از موضوعات و سابقه آن‌ها و حتی مسائل علمی آنها به ویژه در احداث پایانه صادراتی، توسعه فرودگاه یاسوج، راه‌آهن اقلید به یاسوج، شرکت‌های صادراتی و کمبودهای حوزه فناوری مرتبط ا صادرات داشت.

اما آنچه از این مهم‌تر است، قاطعیت و قدرت معاون جدید استاندار در اداره جلسه است.

مدیرانی که امروز در کارگروه صادرات غیرنفتی به ریاست جعفر گوهرگانی بودند، همگی این مدیر را به عنوان رئیس سازمان جهاد کشاورزی می‌شناسند و او اینگونه در ذهن این مدیران ثبت شده است و این یک آسیب در ادامه راه دشوار و پیچیده‌ای است که مسئولیتش را بر عهده گرفته است.

بدون شک، نظم ظاهری، اقتدار مدیریتی و حساب بردن از رئیس هر جلسه‌ای موضوع مهمی در افزایش کارایی و خروجی جلسات است و گوهرگانی باید به این موضوع دقت کند.

او امروز و در نخستین جلسه‌اش به عنوان معاون استاندار در چند موضوع اقتدار خوبی داشت و آنجا که بحث گردشگری و تهویه تونل بزرگ مسیره یاسوج به بابامیدان بود، جلوی انحراف موضوع از سوی علیمردانی، مدیرکل راه و شهرسازی را گرفت و اجازه نداد که چالش محمود باقری در اداره‌کل گردشگری و علیمردانی در راه و شهرسازی، جلسه را به حاشیه بکشد.

البته در دقایقی شاهد بگو مگوهای و پچ پچ‌های برخی اعضا و بی‌نظمی در جلسه بودیم ولی برای جلسه اول، قابل اغماض است.

در یکی از دستورکارها که بررسی مصوبات قبل بود و اداره‌کل راه و شهرسازی و راهداری این استان که متعهد شدند موضوع تهویه تونل بزرگ مسیر ترانزیتی یاسوج به بابامیدان را به سرانجامی برسانند، علی خوان‌پایه به طور کلی گفت این موضوع به ما ارتباطی ندارد و علیمردانی در راه و شهرسازی نیز گفت که حداقل دو سال زمان نیاز داریم؛ موضوعی که گوهرگانی آن را نپذیرفت و گفت مگر شما نمی‌بینید در کنار دست شما در استان‌های دیگر یک تونل و پل بزرگ زیر گذر و روگذر را چند ماهه می‌سازند حالا شما برای تهویه تونل ۲ سال زمان می‌خواهید؟!

او گفت که اگر عزم و همت کنید ۶ ماهه باید این کار را با محوریت شرکت زیرساخت راه‌های کشور، تمام کنید.

گوهرگانی با بیان اینکه تعیین تکلیف تهویه این تونل در جلسه قبل و با حضور استاندار، مطرح شد تأکید کرد: این تونل خفه‌کننده، چهره زشت و ذهنیت بدی برای گردشگران و مسافران این مسیر پرتردد دارد.

معاون جدید اقتصادی، مدیریت این موضوع را به معاونت عمرانی ارجاع داد و از علیمردانی خواست تا دیگر بهانه پول نیست و دو سال زمان می‌خواهیم را نیاورد و فکری به حال این مشکل جدی کند.

با این توضیحات باید گفت که معاون استاندار، در غیاب وی نقش استاندار را دارد و از سوی دیگر معاون اقتصادی که به تنهایی بیش از نیمی از کارگروه‌ها و جلسات مهم این استان را مدیریت می‌کند باید اقتدار داشته باشد و اگر نداشته باشد بدون شک فاتحه اشتغال و اقتصاد و درآمدزایی در این استان خوانده است.

خروج، حسن نوروزی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، مدیرکل راه و شهرسازی، مخابرات و چند عضو دیگر در میانه جلسه که قبل از این به ندرت مدیری اجازه پیدا می‌کرد، نیز نکته منفی در این نشست بود که نباید ادامه پیدا کند و به رسمیت این جلسات ضربه بزند.

شوخ‌طبعی گوهرگانی و احساس راحتی با دیگر مدیران نیز نکته‌ای است که می‌تواند اقتدار او را در محیط کار، نشانه برود و مدیران کمتر از او حساب ببرند.

البته ناگفته نماند که شخصیت مدیریتی گوهرگانی همواره همراه با جسارت و اقتدار بوده و قطعا این ایرادات قابل رفع است؛ تذکر این ایرادات در شروع به این منظور است که اگر “گربه جلوی حجله کشته نشود، راست کردن دیوار کج” برای گوهرگانی و تیم اقتصادی این استان کار راحتی نخواهد بود.

در جلسه امروز، حجب و حیای جعفر گوهرگانی اجازه نداد که بررسی مصوبات قبلی کارگروه صادرات غیرنفتی و گزارش مدیران به ریز بررسی کارشناسی شود و از آنها مطالبه‌گری شود؛ او امروز حرمت نگاه داشت اما اگر این شیوه مدیریتی‌اش برای ادامه راه باشد بدون شک نتیجه نخواهد گرفت.

البته در کنار این نکات منفی نکات مثیتی هم بود؛ مدیر کارخانه سپاهان موکت که یکی از معدود واحدهای صادراتی موفق این استان است اما هیچ سودی به حال این استان نداشته و حتی کامیونی که بارهای موکت او را هم جابجا می‌کنند از این استان نیست و عوارض گمرکی آن را هم سایر استان‌ها می‌برند، در نخستین جلسه‌ای که به ریاست گوهرگانی برگزار شد، در نشست حاضر شد تا نشانه‌هایی از تغییر دیده شود.

این سرمایه‌گذار موفق قبل از این حتی پاسخ تلفن‌های مدیران این استان را هم نمی‌داد در هیچ برنامه‌ای مشارکت نمی‌کرد و حتی به جلساتی که دعوت هم می‌شد نمی‌آمد اما امروز آمد.

گوهرگانی از این تولیدکننده قدردانی کرد و خطاب به او گفت که برای صادرات محصولاتتان از گمرک این استان همکاری کنید، ما هم هر مشکلی سد راه باشد برمی‌داریم و حامی شما خواهیم بود.

معاون جدید امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد البته مزاح کنایه‌آمیزی هم با این سرمایه‌گذار اصفهانی داشت که با آرام و با لهجه غلیظ حرف می‌زد.

گوهرگانی با مزاح به این سرمایه‌گذار که اتفاقا در کنار مدیرکل اصفهانی استاندارد و تحقیقات صنعتی نشسته بود، گفت که در جلسات قبلی وقتی آقای متقیان صحبت می‌کرد و ما متوجه نمی‌شدیم از همشهریتان در فرودگاه می‌خواستیم که برایمان ترجمه کند حالا در کنار آقای متقیان هم نشستید و فکر این را هم نمی‌کنید که کی باید لهجه غلیظ اصفهانی را برای اعضای جلسه ترجمه کند.

مدیرکارخانه سپاهان موکت که به همراه دیگر اعضای جلسه با این مزاح معاون استاندار، خندید، گفت که اتفاقا نشستن من در کنار آقای متقیان کاملا تصادفی بوده و یکی از مشکلات اصلی من که حاضر نشدم صادراتم را از گمرک این استان انجام دهم، در همین حوزه اداره‌کل استاندارد بوده است.

این جمله او نیز همه را خنداند.

به هر حال در کنار این شوخی‌ها، خنده‌ها و حجب و حیای روزهای نخستین، آنچه مردم از مسئولین می‌خواهند، کار و اشتغال است؛ مسئولیت سنگینی که گوهرگانی عهده‌دار شد و سرنوشت او را در تثبیت موفقیت‌هایش در جهاد کشاورزی و وسیع شدن دامنه مسئولیت‌هایش، رقم خواهد زد.

 

————————-

گزارش از کریم بنام

————————-

انتهای پیام/ک-ب