پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

گردشگران در ایام نوروز حین سفر به شیراز می توانند از غذاها و خوراکی های سنتی این شهر نیز استفاده کنند.

خوراکی های شیرازی جاذبه خوشمزه گردشگری/ از فالوده تا کلم پلو

یکی از مقاصد گردشگری پرطرفدار ایرانی‌ها و حتی گردشگران خارجی شهر راز، شیراز است. شهر شیراز دارای جاذبه‌های گردشگری بسیاری است که غذاها و خوراکی‌های محلی اش هم بخش جدایی‌ناپذیر سفر به این شهر است.

کلم‌پلو و فالوده شیرازی از جمله خوراکی‌های هستند که کمتر کسی پیدا می‌شود که تاکنون طعم آن را نچشیده باشد. کوفته سبزی، دمپختک شیرازی، کوفته هلوی شیرازی، هویج پلو، آب پیازک یا اشکنه شیرازی، شیرازی پلو، رب پلو، لوبیاپلو، یخنی نخود، قورمه به، شکرپلو، دوپیازه آلوی شیرازی، قنبر پلو و کلم‌پلو را می‌توان به عنوان غذای های معروف شیراز نام می‌برد.

نان یوخه، نان شیرین، نان قندی و رنگینک از شیرینی‌های معروف شهر شیراز است.

در شهر شیراز عرقیات به خصوص عرق و شربت بهار نارنج و محمدی دارای جایگاه خاص و ویژه است.

آش سبزی، انار، رشته، الوک، آش ماست و آش دوغ از جمله آش ها معروف شهر شیراز و ترشی بنه، بادمجان گردو، گلک و کلم ترشی جز ترشی‌های معروف این شهربه حساب میآیند.

کلم‌پلو به عنوان یکی از غذاهای محلی شیراز که مردم سراسر ایران آن را شناخته و طبخ می‌کنند. این غذا از کلم قمری، برنج، پیاز، گوشت چرخ‌کرده، آرد نخودچی و سبزی (شوید، تره، ریحان و ترخون) پخته می‌شود، شیرازی‌ها این غذا را با ماست و سبزی‌خوردن مصرف می‌کنند.

مردم شیراز با توجه به اقلیم منطقه خود، غذاهای شیرین زیادی را مصرف می‌کنند. دوپیازه آلوی شیرازی یکی دیگر از غذای های معروف شهر گل و بلبل است که از سیب‌زمینی، پیاز داغ، گوجه‌فرنگی، رب گوجه‌فرنگی و ادویه تهیه می‌شود.

شکرپلو هم از جمله غذاهای خوشمزه‌ی شیرازی است و کسانی که به غذاهای شیرین علاقه دارند، می‌توانند در شیراز از این غذا بچشند. در این غذا از برنج، شکر، زعفران و مغز پسته و بادام و خلال پوست نارنگی استفاده می‌شود.

قورمه به نیز یکی دیگر از غذاهای بسیار خوشمزه شیرازی‌ها معرفی می‌شود. در قورمه از گوشت، به، شکر، زعفران، پیاز و ادویه استفاده می‌کنند.

یخنی نخود که به عنوان غذای منتسب شیراز شناخته می‌شود، از گوشت، نخود، سیب‌زمینی، پیاز، نمک و زردچوبه تهیه شده.

لوبیاپلو از غذاهای اصیل و محلی شیراز است، لوبیا پلو که در غلب شهرهای ایرا به لوبیا سبز پخته می‌شود ام در شیراز این غذا با لوبیا چشم‌بلبلی طبخ شده، برای تهیه این غذای شیراز از برنج، لوبیا چشم‌بلبلی، شوید، زعفران، داریچن و نمک و فلفل به همراه گوشت مرغ یا گوشت چرخ‌کرده استفاده می‌شود.

رب پلو یکی دیگر از غذاهای معروف شهر شیراز است که بدون نیاز به گوشت تهیه شده، در این غذا از برنج، رب انار، گردو، کشمش، شکر و پیاز استفاده می‌شود که در شیراز این غذا به همراه سالاد شیرازی یا سبزی‌خوردن سرو می‌شود.

شیرازی پلو جزو آن دسته از غذاهای شیرازی به حساب می‌آید که کمتر کسی پیدا می‌شود که آن را دوست نداشته باشد، برای تهیه شیرازی پلو از برنج، مرغ، بادمجان، زعفران دم‌کرده، ماست، زرشک و نمک و فلفل استفاده می‌شود.

اشکنه جزو غذاهایی است که در اکثر نقاط کشور تهیه شده اما طبخ آن در شیراز متفاوت از جاهای دیگر است، آب پیازک یا اشنکه شیرازی از جمله غذاهای معروف شهر شیراز بوده که از پیاز، تخم‌مرغ، شنبلیله، نعناع خشک، نمک و زردچوبه تهیه و سرو می‌شود.

هویج پلوی شیرازی از جمله غذاهای شیرین و معروف شهر راز به حساب می‌آید که با برنج، شکر، گوشت چرخ‌کرده، زعفران، پیاز، دارچین و نمک تهیه می‌شود.

کوفته هلو از دیگر غذاهای محلی شیراز است که در جای دیگر نمی‌توان آن را پیداکنید.گوشت چرخ‌کرده، آرد نخودچی، تخم‌مرغ، پیاز، هویج یا نرگسی مواد اولیه این غذا را تشکیل می‌دهند.

دمپختک‌ها انواع مختلفی دارد، اما این غذا در شیراز با عدس و کلم پخته می‌شود. برای طبخ این غذا از کلم‌پیچ، عدس، پیاز، هویج، ترخون، شوید، ریحان، نمک و زردچوبه استفاده می‌شود.

کوفته سبزی یکی دیگر از کوفته‌های محلی شیرازی به حساب می‌آید که از گوشت چرخ‌کرده، پیاز، نخود و سبزی تهیه و سرو می‌شود. (منبع: خبرگزاری مهر)

انتهای پیام/ سحر محمدزاده