پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

دادخواهی ۲۴۸ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع)

به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، قاضی در ابتدای جلسه دادگاه خاطرنشان کرد: دادگاه حقوقی تهران خود را صالح به رسیدگی می‌داند زیرا  براساس اصل ۳۴ قانون اساسی، دادخواهی حق محرز هر ایرانی است و این حق از جمله حقوقی است که قابل سلب نیست.

حمله تروریستی فردی مسلح در روز چهارم آبان ۱۴۰۱ به زائران حرم مطهر شاهچراغ (ع) منجر به شهادت ۱۳ نفر و مجروح شدن ۳۰ نفر از هموطنان  شد. این اقدام که مسئولیت آن را گروهک تکفیری داعش برعهده گرفت، موجی از محکومیت در سطح ملی و بین‌المللی را در پی داشت و بلافاصه دادگاه رسیدگی به این جنایت تشکیل شد.

پس از برگزاری جلسات دادگاه، در نهایت ۲ فرد تروریست نقش داشته در حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ(ع) که منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها فرد بی‌گناه از زن و مرد و کودک گرفته تا پیرمرد و پیرزن شد نتوانستند طلوع خورشید ۱۷ تیرماه ۱۴۰۲ را نظاره‌گر باشند و در مقابل چشم صدها نفر از خانواده شهدا، جانبازان و شهروندان شیرازی به دار مجازات آویخته شدند.

بیشتر بخوانید:

طلوعی که همدستان تروریست‌ داعشی حادثه حرم شاهچراغ(ع) ندیدند

دادگاه رسیدگی به پرونده شکایت خانواده‌های شهدای شاهچراغ آغاز شد

دومین حمله تروریستی به حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ انجام شد که عامل اصلی این حمله در حرم دستگیر و پشتیبان و همدستان وی نیز بازداشت شدند و ۱۹ شهریور نیز نخستین جلسه دادگاه برگزار شد و متهم ردیف اول این حادثه تروریستی در دادگاه اعلام کرد که «برای آتش زدن نمازگزاران بنزین تهیه کرده بودم.»

این حادثه تروریستی منجر به شهادت دو تن و مجروح شدن ۱۱ نفر دیگر همچنین ایجاد رعب و وحشت شد و در این پرونده متهم اصلی به اعدام محکوم شد همچنین دو نفر دیگر هم که در این پرونده به اتهام اجتماع و تبانی نقش داشتند، هر کدام به پنج سال حبس و اخراج و طرد از کشور محکوم شدند.

در حال تکمیل…

پایان/ ایرنا