در باب انتصاب استاندار جدید کهگیلویه و بویراحمد دردسرهای «رحمانی» از دنا تا دریلا
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
دردسرهای رحمانی از دنا تا دریلا
یاداشت/
یدالله رحمانی، شاید یکی از بدشانسترین مدیران دولت چهاردهم باشد؛ او هر چند تجربه مدیریت در دهه ۷۰ را در استان کهگیلویه و بویراحمد دارد اما به احتمال زیاد او نمیداند چه مسئولیت سنگینی را بر عهده گرفته است.
رحمانی اما یک چیز را خوب میداند و آن اینکه شرایط استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به دهه ۷۰ بسیار متفاوت شده است.
استان کهگیلویه و بویراحمد به ویژه در چند سال اخیر و با وجود استاندار بومی آن، سید علی احمدزاده، در اوج التهابات سیاسی و منطقهای است و مثل یک آتش زیر خاکستر میماند و آرامش پیش از طوفان!
رحمانی یا این التهابات را میشناسد و برای درمانشان آمده یا بدون شناخت آمده و در این ۴ سال، وقت خودش و استان را برای حفظ خودش در مقابل این التهابات صرف خواهد کرد و بر سر توسعه و برنامههای کلان این استان کلاه گشادی میرود.
استاندار جدید کهگیلویه و بویراحمد، اولین مناقشه را در زادگاه خودش یعنی مناطق سمیرم و پادنا دارد که به تازگی دغدغه شماره یک مردم این استان شده است.
ماجرای واگذاری دنای شمالی به استان اصفهان و منطقه سمیرم که تا پیش از این در اختیار استان کهگیلویه و بویراحمد بوده، نخستین دوراهی بزرگ رحمانیست که باید بین زادگاهش و استان محل مدیریتش، یکی را انتخاب کند.
او اگر آشکار یا پنهان تصمیمی به نفع سمیرم بگیرد بدون شک مورد نفرت کهگیلویه و بویراحمدیها قرار گرفت و روز خوش نخواهد داشت اگر هم بخواهد تصمیمی به نفع کهگیلویه و بویراحمد و به ضرر سمیرم بگیرد، با توجه به کاندیداتوریاش در آن حوزه، قطعا باید قید رای آوردن در دورههای بعدی انتخابات آن حوزه را بزند و همشهریانش در زادگاه خود را ناراضی کند.
دومین دغدغه مهم استاندار جدید، موضوع اختلافات عشایر دریلا در مرز بوشهر است که با توجه به اصالت قشقایی آقای استاندار، تصمیمگیری در این زمینه هزینهبردار خواهد شد.
نحوه مواجهه استاندار جدید با نمایندگان استان نیز دغدغه مهم دیگری برای رحمانیست؛ او برای رای آوریاش در انتخابات آتی مجلس برنامه ویژه باز کرده و برای همین، اینکه چگونه با سه نماینده استان تعامل کند، به دردسر خواهد افتاد.
از یک طرف، تعامل او با نمایندگان با نیم نگاهی به انتخابات دقیقا به این معناست که او استان را گوشت قربانی کند و به هر قیمتی، نمایندگان را راضی کند و راضی نگه دارد.
در همین دایره تعاملش با نمایندگان، دردسرهای دیگری هم دارد و آن اینکه سهم نمایندگان از سفره انقلاب در کهگیلویه و بویراحمد چقدر باشد، قطعا محل اختلاف خواهد شد؛ تاجگردون، روحیه تمامیتخواهی دارد و بهرامی هم نمیخواهد هزینه باخت سنگینش به تاجگردون را در همین ابتدای کارش، پرداخت کند.
بهرامی بعد از ۱۶ سال انتظار به خواسته خود رسیده و به مجلس راه یافته و به هر قیمتی میخواهد خودش را با تاجگردون و استاندار جدید همراه کند تا پیروزیاش در دور بعد تضمین کند برای همین بیم این میرود که روی حقوق بویراحمدیها، کوتاه بیاید.
سید محمد موحد، اگر چه بازی را به تاجگردون باتجربه باخت اما از آنجا که در دور آخر نمایندگی است، انگیزه زیادی ندارد و این میتواند هم خوب باشد هم بد؛ خوب به این دلیل که وقتی سودای رأی آوردن در دوره بعدی نمایندگی مجلس را ندارد، به نوعی چیزی هم برای از دست دادن ندارد و میتواند بی محابا و مقتدر از حق و حقوق موکلین کهگیلویهای خود دفاع کند و سهم مردم این دیار را از سفره استانداری بگیرد.
بد هم به این دلیل که در دور آخر نمایندگی، انگیزه و توانی برای جنگیدن روی حقوق مردم مظلوم کهگیلویه ندارد و میدان را برای تاختن تاجگردون و رحمانی در میدان خالی باز میکند.
این تنوع خواستههای سه نماینده استان از استاندار جدید میتواند دردسرهای زیادی را برای رحمانی ایجاد کند.
نگاههای مسموم سردسیری و گرمسیری، چالش دیگر یدالله رحمانیست؛ نگاهی که این استان را قرنها به عقب برده و هر تصمیمی از استاندار را با همین متر و ترازو، سنجش میکنند.
در این چهار سال بارها انگ سردسیری و گرمسیری را به رحمانی خواهند زد و او را دست به عصا خواهد کرد.
چالش مهم دیگر رحمانی، جبران کردن برای تاجگردون است؛ تاجگردون از یک سو نماینده شقِ بزرگی از حوزه گرمسیر است و از طرفی برای همه معلوم شده که رحمانی نیروی تاجگردون است برای همین هر خوش خدمتی به تاجگردون با دو تیر همزمان نشانه میروند و اینها همه به این معناست که رحمانی در کهگیلویه و بویراحمد کار سختی را پیشرو دارد.
استاندار جدید استان کهگیلویه و بویراحمد یا همه وقتش را برای مهار این حواشی و تعادل میان خواستههای بازیگران قدرت صرف میکند و ۴ سال بدون دستاورد را برای کهگیلویه و بویراحمد رقم میزند یا هم فراتر از انتطارها، رودروی همه این خواستهها میایستد و آبروی دولت دکتر پزشکیان را میخرد.
برای اینکه رحمانی کدام شخصیت مدیریتی را دارد، دست کم باید سه تا ۶ ماه صبر کرد.
سلام اولا تنها قشری ک توی جریان آب دنای شمالی ضرر میکنه مردم پادنا و سمیرمن ک زندگیشون بنده به این آب و مفت مفت بردنش.. دوما کاسه داقتز از اش نشی یکی متل رحمانی مدیری تو تراز ملی و امتحان خودش رو پس داده و کاش اینقدر با قرض و تخریب نمینوشتی