درد مشترک دانشگاه و آبفا در کهگیلویه و بویراحمد/ از کم مصرفی کتاب تا پرمصرفی آب؛ هردو در بحران
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
دکتر احمد عریان و سید علی لدنینژاد یکی از جامعه علم و کتاب و یکی از جامعه صنعت آب و برق امروز، بهترین نیروهای خود را به یک جلسه آوردند تا تفاهمنامهای را منعقد کنند که شاید سالها بعد به شکل ملموستری، اثرش را بر زندگی مردم، تقویت جایگاه علمی دانشگاه و روانسازی چرخه خدمت به مشترکان صنعت آب و برق بگذارد.
کمی آب و کاهش منابع آبی در هر جای ایران موضوعی بحرانزا و پردردسر است اما در کهگیلویه و بویراحمد با وجود تولید ۱۰ درصد آب کل کشور، کاهش یک قطره آب و سفرههای زیرزمینی اثر خود را چندین برابر سایر مناطق بر سایر حوزهها دارد.
در سالیان گذشته، خشکسالی و کاهش بارشها به شکل محسوسی بر زندگی مردم اثر گذاشته و اکنون شاخصی به نام مدیریت است که میتواند در این شرایط، آسیبهای کمآبی را کاهش دهد و دردسرهای ناشی از این بحران زیستمحیطی را کمتر کند.
در حوزه کلانتر انرژی از جمله صنعت برق، که باز هم وابستگی شدیدی به آب دارد نیز وضع بر همین منوال است و در شرایط فعلی راهی جز مدیریت مصرف بهینه انرژی نداریم.
از سوی دیگر مدیریتها بر حوزه صنعت آب و برق اگر کارشناسی و علمی نباشد، روز به روز شاهد بدتر شدن وضعیت و اثرات جبرانناپذیر و غیر قابل تحمل در آینده نه چندان دور خواهیم بود.
یکی از ظرفیتهای تقویت بنیه علمی مدیریتی در هر جامعهای دانشگاهها هستند که در استان کهگیلویه و بویراحمد هیچگاه نیروی جاذبه قوی و مستمری بین مدیریتها به ویژه در بخش صنعت و انرژی، و دانشگاه برقرار نشده و این موضوع آسیبزا بوده است.
اکنون یک اتفاق خوب و نقطه شروعی امیدبخش در تقویت این روابط به وجود آمده و نمایندگان آب و کتاب با هم دیداری داشتند که میتواند مبنای یک حرکت ماندگار باشد.
دکتر احمد عریان و سید علی لدنینژاد یکی از جامعه علم و کتاب و یکی از جامعه صنعت آب و برق امروز، بهترین نیروهای خود را به یک جلسه آوردند تا تفاهمنامهای را منعقد کنند که شاید سالها بعد به شکل ملموستری، اثرش را بر زندگی مردم، تقویت جایگاه علمی دانشگاه و روانسازی چرخه خدمت به مشترکان صنعت آب و برق بگذارد.
صحبت از تفاهمنامه میان دانشگاه یاسوج و شرکت آب و فاضلاب شهری استان کهگیلویه و بویراحمد است تا به کمک ظرفیت بومی و علمی همین استان و با دستان توانمند اساتید این دانشگاه مادر، مشکلات حوزه آب و برق مرتفع شود و در این حوزه نیاز به بیرون از استان در گام اول کاهش و در گامهای بعدی، قطع شود.
بر همین اساس این دیدار برگزار شد و دکتر احمد عریان در توضیحاتی پیرامون همین موضوع گفت که ما به تمام معنا به نسل آینده برای عدم حفاظت از سرمایههایی چون آب، جفا کردیم و امروز همه میدانند که جنگها دیگر بر سر مرزها و نفتها نیست بلکه جنگ روی آب است که مایه حیات و آبادانی است.
رئیس دانشگاه یاسوج افزود: اگر کسی از من بپرسد که آیا تاکنون در در دانشگاه یاسوج و شرکت آب و فاضلاب کسی به سمت سوی حل علمی مشکل آب رفته است و دانشگاه به مسئولیتهای خود عمل کرده است، پاسخ من منفی خواهد بود اما راست و حسینی بگویم کسی تاکنون چیزی هم از ما نخواسته بود.
وی از سماجت، جدیت و درک درست مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب برای احساس خلأ و تلاش برای جبران آن را قابل تقدیر خواند و گفت: اینکه از ماهها قبل این نیاز تشخیص داده شد و شرکت آب و فاضلاب به این تشخیص رسید که از ظرفیت بالای دانشگاه یاسوج با وجود اساتید توانمند و نخبه علمی در حوزه آب، شیمی، کشاورزی وعمران استفاده کند یعنی اینکه بخش زیادی از مسیر طی شده است.
دکتر عریان به نکته مهم دیگری هم اشاره کرد و افزود: در طول عمر مدیریتیام بیش از یکهزار تفاهمنامه امضا کردم که به جز ۳۰ تا ۴۰ مورد که مبنای کارهای بزرگی شدند، بقیه در قفسهها خاک خوردند اما امروز بسیار امیدوارم که تفاهمنامه حوزه آب و دانشگاه روزی اثر خود را در این استان بگذارد حتی اگر آن روز نه من باشم و نه هم لدنینژاد.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: روزهایی ما برای تأمین آب حدود هفت هزار دانشجو فشارهای شدیدی را به آب و فاضلاب شهری میآوردیم و انتقادات زیادی بود که اگر آن روز این حرفها را میزدیم اکنون که مشکلات ما و دانشجویانمان در حوزه آب بسیار کمتر شدند هم باید با صدای بلند از خدمات این شرکت قدردانی کنیم.
رئیس دانشگاه یاسوج، ادامه داد: آقای لدنینژاد، رئیس شورای مدیران صنعت آب و برق است و اینجا جاد دارد از خدمات شرکت برق در دانشگاه یاسوج هم تقدیر کنم و بگویم که اگر اینها نبودند ما هم در آب و هم در برق، سالهای وحشتناکی را با نیارهای ۶ هزار و ۵۰۰ دانشجو باید تجربه میکردیم.
وی در بخش پایانی صحبتهایش گفت: شرکت آب و فاضلاب شهری و اعضای هسته علمی دانشگاه یاسوج از چندمین ماه پیش در حال تلاش برای ایجاد یک بستر همکاری بودند که اینک نتیجه داد و با اطمینان میتوان گفت که حداقل دستاورد این همکاریهای ساختارمند، بدتر نشدن وضعیت آب است.
اما در ادامه این دیدار، سید علی لدنینژاد که در این سالها تلاش کرده است تا از همه ظرفیتها برای کمتر کردن اثرات تنش آبی و گذر از اوضاع نامناسب منابع آبی در تأمین آب آشامیدنی مردم استفاده کند، صحبتهایش را اینگونه شروع کرد که کتاب و آب هر دو در بحران هستند، یکی از کممصرفی و دیگری از پرمصرفی، حالا دانشگاه یاسوج از حوزه کتاب و ما هم از حوزه آب، درد مشترکی داریم.
رئیس شورای مدیران وزارت نیرو در کهگیلویه و بویراحمد، گفت: حقیقتا ما خلأ ارتباط با دانشگاه را احساس کردیم و از مدتها قبل به دنبال طراحی مدلی برای همکاری هدفمند و ساختاری با دانشگاه یاسوج بودیم و این را هم یک وظیفه برای حفظ آبی میدانیم که متعلق به نسلهای آینده است نه یک شعار و کلاس مدیریتی که سودی برای مردم نداشته باشد.
لدنینژاد افزود: واقعیت آن است که ما میدانیم ظرفیت علمی لازم برای پاسخگویی به ۱۰۰ درصد نیازهای ما از مشاوره و مطالعه گرفته تا نظارت و طراحی در دانشگاه یاسوج وجود دارد اما آنچه نتوانسته است ارتباطات علمی ما را مستمر و متقابل کند، نبود یک ساختار قانونی بود که امروز این خلأ هم پر شد و این پل ارتباطی برقرار شد.
وی ادامه داد: وقتی ما یک مشاوره علمی برای یک پروژه میخواهیم، رتبه و “گرید” لازم را که بشود این کار را به آنها سپرد وجود ندارد و ملاک عمل ما، قانون و مستندات قانونی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از صحبتهایش به زحمات کارگران شرکتهای خدماتی آب و برق و آب منطقهای اشاره کرد و توضیح داد: ما یک نماینده و سخنگو هستیم و این نیروها و کارگران هستند که در گرمای بالای ۵۰ درجه و سرمای زیر صفر درجه یا لولههای ترکیده را تعمیر میکنند یا برق را در دکلها برقرار میکنند؛ من دست این نیروهای زحمتکش و کارگران شرکتهای خدماتی را میبوسم.
وی همچنین از راهاندازی مرکز آموزشی صنعت و آب و برق در کهگیلویه و بویراحمد هم خبر داد و توضیح داد: یکی دیگر از زمینههای همکاری ما با دانشگاه در حوزه آموزشی خواهد بود.
وی تأکید کرد: صنعت آب و برق در وضعیتی نیستند که بخواهیم از هیچ ظرفیتی غافل شویم لذا ما این تفاهمنامه را پل مستحکمی برای ارتباطات با جامعه علمی این استان میکنیم و آنچه برای خروجی این همکاریها هم نیاز داریم خدمت بهتر و بیشتر به مشترکان آب و برق است.
در این دیدار اعضای هیئت علمی مرتبط با حوزه آب دیدگاههای خود را ارائه کردند.
صدقیپور یکی از این اساتید گفت: به عنوان یک استاد دانشگاه وقتی میبینم مدیر جوانی در رأس یک دستگاه مهم نشسته است که با انرژی و انگیزه تا پاسی از شب وقت میگذارد و به کارش اهمیت میدهد، این افتخارآمیز است؛ از سوی دیگر این ویژگی وقت گذاشتن در مدیر جدید دانشگاه یاسوج نیز وجود دارد و تقارب این دو نگاه ایثارگرانه، در حال تبدیل شدن به یک تفاهمنامه است که امیدواریم اثرات آن به زودی نمایان شود.
——————-
گزارش از کریم بنام
——————–
انتهای پیام/ک-ب
ای برادر اینها هم برای گذران تشریفات امروزشون بود اینا همش حرف پیکه