پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

آیت‌الله سید نصیر حسینی، نماینده ولی‌فقیه در کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج، امروز مسجد و محراب را رها کرد و پا به دیار صنعتی‌ها گذاشت تا ببیند جهادگران جبهه تولید در روزهای سخت کرونا و تحریم چه می‌کشند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، ابتدا قرار بود این بازدید سرزده باشد اما دفتر آیت‌الله از شب قبل با معاونت اقتصادی استاندار و مدیران حوزه صنعت و کشاورزی هماهنگ کرد تا در این بازدید او را همراهی کنند.

واحدهایی مشخص شد تا آیت‌الله آنجا برود و نمای صنعت این استان را از آنجا ببیند.

واحد آریاصنعت با مدیریت یکی از صنعتگران کاربلد عرصه تولید مقصد نخست آیت‌الله بود؛ جایی که به نظر می‌رسید همه چیز صنعت سر جای خودش است.

اوضاع آنقدر خوب که حتی خود آیت‌الله هم شک کرد و گفت که اگر درون صنعت این استان مثل واحد آریاصنعت است که خوب است اما آنچه ما از بیرون صنعت می‌شنویم و می‌بینیم نگران کننده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد این تردید خودش را در قالب یک سؤال از آقای صمیمی، معاون استاندار پرسید که او هم جواب داد که مشکل صنایع راکد این استان، ورود سرمایه‌گذارانی است که اهلیت ندارند و بدون تخصص پا به عرصه‌ای می‌گذارند که آخرش تعطیلی و رکود است.

صمیمی به کارشکنی‌ها و عدم حمایت برخی مدیران از تولید و سرمایه‌گذاری حرفی نزد اما آیت‌الله از او پرسید این وظیفه شما مسئولان است که اهلیت سرمایه‌گذاری را تأیید کنید تا کسانی وارد این عرصه شوند که اهل کار باشند.

ما را به انتهای نوار غزه بردند

حسین‌پور، مدیرکل صنعت و معدن هم به آیت‌الله گفت که وضعیت صنعت ما از میانگین کشوری بدتر نیست و ما در همین مدت دست کم ۱۷ واحد تولیدی را به چرخه فعالیت برگرداندیم.

فضای بازدید کلا گل و بلبل بود و بازار تشکرها داغ بود و واحدهایی که بازدید شدند از معاون اقتصادی استاندار بسیار راضی بودند و از سنگ تمام او برای تولید این استان می‌گفتند.

آقای رهبر البته صحبت‌های متفاوت‌تری هم داشت و شهرک صنعتی را نوار غزه خواند و گفت که برای واحد تولیدی ما در انتهای نوار غزه زمین دادند؛ این تشبیه او حضار را خنداند.

مدیر کارخانه آریا  صنعت که بطری‌های پلاستیکی تولید می‌کند، افزود: زیر بار اجرائیه‌ها و فشار اقساط به صورت ۲۴ ساعته کار می‌کنیم تا نشان دهیم همه‌جوره کننده کار هستیم و کم نمی‌آوریم اما حقیقتا انتظار حمایت بیشتر داریم.

او از تحریم قهری و ممنوع‌المعامله شدنش خبر داد و گفت که هزینه روزانه کارخانه‌ام دست کم ۲۱۰ میلیون تومان است اما کل سرمایه در گردشی که به من دادند ۳۰۰ میلیون بود که به اندازه یک روز و نیم من است و این موضوع فشار را بر ما بیشتر و بیشتر کرده است.

نگذارید اخم به ابروی جوان سرمایه‌گذار بیاید

یکی از صحبت‌های مشترک صنعتگرانی که در این بازدید با آیت‌الله صحبت کردند، رضایت از حمایت‌ها و همکاری‌های بانک صنعت و معدن و مدیر بومی‌اش، آقای نیک‌اقبالی بود.

مقصد بعدی این بازدید، سردخانه قاسمی بود که یک جوان متخصص با حمایت‌های سازمان جهاد کشاورزی با سلیقه و مجهز آن را احداث کرد تا بار زیادی از ذخیره محصولات کشاورزی این استان به ویژه سیب را به دوش بکشد.

در ادامه این بازدید، چند جوان جلوی راه آیت‌الله را گرفتند و گفتند که از سفره آقای قاسمی نان می‌خورند و اگر معیشت چندین جوان برایتان مهم است نگذارید اخم به ابروی این حوان سرمایه‌گذار بیاید و دست از حمایتش بردارید.

آمده‌ام چندین خانه را آباد کنم اما می‌ترسم خانه خودم خراب شود

در گام بعدی، آیت‌الله و تیم همراهش به طرحی رفتند که یک چهره سرشناس دانشگاهی بعد از سال‌ها درس و بحث به سنگر تولید آمد تا به اعتراف خودش از دنیای زیبای تئوری به دنیای پرمصیبت عمل و اجرا بیاید و پیوندی بین صنعت و دانشگاه رقم بخورد.

دکتر مهراورنگ قائدی که یکی  از دانشمندان برتر جهانی در رشته شیمی و عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج است می‌گوید که طلای روی دست دخترم را هم فروختم تا در رشته گیاهان دارویی کارخانه‌ای احداث کنم بلکه خانه‌ای را آباد کنم اما اکنون هراس آن دارم که خانه خودم خراب شود.

آیت‌الله حسینی که به شدت تحت تأثیر فعالیت‌های علمی دکتر قائدی در این طرح شده بود، گفت که طرحی که من دیدم آن‌قدر علمی و اصولی طراحی شده که در بدترین حالت اگر خانه شما هم خدای نکرده خراب شود (خنده حضار) اما یقین دارم که خانه صدها جوان را آباد می‌کند و این مجاهدت واقعی در این شرایط سخت اقتصادی است.

طراحی تصفیه‌خانه فاضلاب که کاری نو در جنوب ایران است، در این طرح مورد توجه امام جمعه یاسوج قرار گرفت و او خواستار ارائه حمایت‌های تشویقی برای علمی و اصولی کار کردن این سرمایه‌گذار و تعریف این الگو به دیگر واحدهای تولیدی شد.

قهر و آشتی‌های آقای تولیدکننده و معاون استاندار

دکتر قائدی گفت که حقیقتا عرصه تولید آن‌قدر برایم سخت شد که سه بار دلسرد شدم و کار را رها کردم اما هر بار شخص  آقای صمیمی وساطت می‌کرد و خودش به بانک می‌رفت و مهلتی می‌گرفت و یا حمایتی می‌کرد که دوباره جان می‌گرفتیم و تا اینجا آمدیم.

او گفت واقعیت آن است که کار تولید در این شرایط سخت است و هرگز نمی‌توانم بی‌انصاف باشم و از حمایت‌های بی‌دریغ مدیران استانی به ویژه شخص آقای صمیمی، شهرک‌های صنعتی و بانک صنعت و معدن حرف نزنم؛ شرایط سخت است اما کسی هم مقصر نیست.

صمیمی‌دوست هم به آیت‌الله تضمین داد که تا آخر در کنار تولیدکنندگان به ویژه سرمایه‌گذار کارخانه فراوری گیاهان دارویی هستیم؛ معاون اقتصادی استاندار به دکتر قائدی گفت که دست و دلت نلرزد که در کنارت هستیم.

نماینده ولی‌فقیه در کهگیلویه و بویراحمد خطاب به تولیدکنندگان این استان گفت که از هیچ کمکی برای چرخیدن چرخ تولیدشان دریغ نمی‌کند و اگر ظرفیتی برای کمک هست از یک مکاتبه تا یک تلفن، به او بگویند.

انتهای پیام/بنام