گزارش و ویدئو/ دریاچههای هفت برم فارس در مسیر خشک شدن!/ هفت برم به سرنوشت دریاچههای نمک، پریشان و ارژن دچار میشود؟ (+ویدئو)
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
یک فعال حوزه گردشگری میگوید که دخل و تصرفهای بیرویه در سایه خلأ مدیریت مناسب، دریاچههای منطقه هفت برم استان فارس را در مسیر خشک شدن قرار داده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ریواس جنوب، بی توجهیها به محیط زیست و همچنین جاذبههای گردشگری در کشور ازجمله در استان فارس و شهرستان شیراز، اتفاق تازهای نیست و در پی این غفلتهای خسارتبار، هم فرصتهای اقتصادی پرشماری از کف میرود و محیط زندگی امروز و آینده ما و نسلهای پس از ما، جدیتر از گذشته تهدید میشود.
در استان فارس نیز طی سالهای اخیر، همچون دهههای پیش از آن، ضربههای جبرانناپذیری به محیط زیست و همچنین ظرفیتهای گردشگری وارد آمده است.
منطقه هفت بَرم، ازجمله جاذبههای گردشگری استان فارس است که اگرچه مدیریت چندانی بر ظرفیتهای پرشمار آن نمیشود و امکانات رفاهی خاصی برای آن ایجاد نشده است، اما چشماندازهایی دل انگیز و مناظر بکر و طبیعی آن، گردشگران و مسافران قابل توجهی را به خود جذب میکند.
هفتبرم، در منطقه دشمنزیاری شهرستان ممسنی، در ۵۵ کیلومتری شرق شیراز، شمال شرق بخش ارژن و ۲۲ کیلومتری از شهر خانزنیان شیراز در محور اصلی شیراز – کازرون، واقع است.
منطقه هفت برم، در واقع شامل هفت بَرم (دریاچه کوچک) شامل چهار آبگیر دائمی و سه آبگیر فصلی است که مساحت برخی از پهنههای آبی آبگیرهای دائمی آن بیش از ۲۰ هکتار بوده است؛ بخش دیگری از این منطقه را جنگلهای انبوه بلوط تشکیل داده است.
علاوه بر گردشگران و مسافران، نزدیکی این منطقه به نقاط مرزی شهرستانهای شیراز، کازرون، سپیدان و ممسنی موجب شده که منطقه هفت برم، انتخاب جمعیت قابل توجهی از اهالی این شهرستانهای همجوار به منظور اهداف اقتصادی، سکونت، کوچ و یا مقاصد دیگر، باشد.
** هفت برم، در مسیر خشکی؟!
اما یک فعال گردشگری معتقد است دخل و تصرفهای انجام شده در اطراف آبگیرهای دائمی هفت برم، آینده این منطقه را مانند بسیاری از مناطق مشابه دیگر به خطر انداخته است.
حمیدرضا محمدی با اشاره به سرنوشت غمانگیز دریاچههای کوچک حاشیه دریاچه نمک، دریاچه پریشان و تالاب ارژن، میگوید: اگر دخل و تصرفها و حفر چاههای غیرمجاز در منطقه هفت برم مدیریت نشود حتماً طی سالهای پیش رو این دریاچه به سرنوشت دریاچههای مشابه دچار شده و در آینده نزدیک به جای این دریاچهها، چیزی جز زمینهای خشک و بایر نخواهیم داشت.
بر پایه گزارش ریواس جنوب، دخل و تصرفها و تغییر کاربریهای سودجویانه، حفر چاههای غیرمجاز و کاهش سطح آب، تغییر وضعیت اراضی مرتعی حاشیه آبگیرها و فرسایش خاک و ورود رسوبات و تغییر شرایط اکولوژیک این اکوسیستم، ازجمله معضلاتی هستند که منطقه هفت برم را تهدید میکند.
به نظر میرسد اگر اقدام علمی و عملی از سوی متولیان این حوزه ازجمله محیط زیست، منابع طبیعی، میراث فرهنگی و گردشگری و شهرداری در سطوح شهرستانی و استانی و البته تمامی اهالی مناطق و مسافران و گردشگران صورت نگیرد، به تدریج تمامی مناطق طبیعی و گردشگری این استان، فرصتها را به تهدیدی علیه محیط زیست بدل خواهند کرد.
انتهای پیام/ سجاد بنام