پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%ac%da%a9%d8%a7%d8%b1-%d8%a7%d8%ad%d9%85%d8%af«احمد برنجکار» شهروند ۴۱ ساله استهبانی است که دچار مشکل کم‌شنوایی مادرزادی است. او اما با وجود موانعی که داشت، با اراده قوی اکنون به استاد کاشی‌کاری تبدیل شده است.

آنگونه که این هنرمند پرتلاش می‌گوید او تنها فردی است که در منطقه شرق فارس در رشته کاشی هفت‌رنگ سنتی فعالیت می‌کند و کاشی‌کاری صحن اغلب حسینیه‌ها، مساجد، اماکن مذهبی، مدارس و … شهرستان استهبان نیز از آثار اوست و حتی در کشورهایی همچون افغانستان و امارات نیز آثارش مورد استفاده قرار گرفته است.

برنحکار از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس پروانه کارگاه تولیدی کاشی هفت رنگ سنتی گرفته و پنج نفر را به طور مستقیم مشغول به کار کرده است.

احمدبرنجکار می‌گوید: در ابتدای فعالیتم در رشته کاشیکاری و کاشی سازی سنتی هفت رنگ با توجه به مشکل شنوایی مادرزادی ام، برخی مرا ملامت می کردند و می خواستند مرا دلسرد کنند اما به حرف های نومید کننده گوش ندادم و اینک استاد این رشته هستم.

او اظهار می‌دارد: از سال ۱۳۷۴ زیر نظر استاد مسعود دهقان در شیراز این هنر را آموختم و پس از چند سال شاگردی در مرکز استان، در سال ۱۳۸۲ به زادگاه خود استهبان در ۱۶۰ کیلومتری شرق شیراز بازگشتم.

برنجکار که اینک استاد کاشیکاری سنتی هفت رنگ است و سابقه حضور در چندین نمایشگاه داخلی و بین المللی دارد می گوید:حاضرم این هنر اصیل را بدون هیچ چشمداشتی آموزش دهم چرا که معتقدم خمس و زکات یک هنرمند در آموزش بدون چشمداشت هنرش خلاصه می شود.

این هنرمند معلول ادامه می‌دهد: ساخت هر متر مربع کاشیکاری سنتی هفت رنگ یک روز زمان می برد و هر فرد بسته به میزان استعدادش این هنر را یاد می گیرد.

او می‌افزاید: در منطقه شرق فارس، تنها فردی هستم که در رشته کاشی هفت رنگ سنتی فعالیت می کند و کاشیکاری صحن اغلب حسینیه ها، مساجد، اماکن مذهبی، مدارس و… شهرستان استهبان از آثار من است و حتی در کشورهای افغانستان و امارات نیز آثار من مورد استفاده قرار گرفته است.

این هنرمند معلول از بهزیستی و میراث فرهنگی به دلیل حمایت هایشان تقدیر می‌کند و می گوید:حمایت بیشتر مسئولان از این هنر می تواند زمینه توسعه آن و صد البته اشتغال آفرینی جوانان را مهیا سازد.

برنجکار اعتقاد دارد کاشیکاری هفت رنگ جلوه ای از زیبایی خالق در جهان آفرینش است و هر چند پیشرفت تکنولوژی و استفاده از طرح های مصنوعی تا حدودی این هنر را تحت الشعاع قرار داده اما با توجه به خلوص واقعی این هنر می توان گفت که طرح های سنتی کاشی هفت رنگ بی بدیل است.

گفت‌و‌گو از: روح الله سعادتمندنژاد