گوهرگانی در جمع رؤسای اتاق بازرگانی کشور در تولید قدر و در صادرات و بازرگانی ضعیفیم؛ ریش و قیچی دست شماست/۷۰ درصد تولیدات کهگیلویه و بویراحمد روی دست تولیدکنندگان باد کرده است
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد خطاب به اعضای پارلمان بخش خصوصی گفت: این استان در تولید محصولات کشاورزی، حرف برای گفتن دارد اما در بازرگانی، تجارت و صادرات نیازمند حمایت ویژه اتاق بازرگانی هستیم.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، جعفر گوهرگانی، ظهر امروز در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که با حضور رئیس اتاق بازرگانی کشور و دیگر بزرگان عرصه اقتصاد برگزار شد، اظهار کرد: در این استان با وجود تنشهای متعدد آب و هوایی و محیطی، یک مشکل دیگری که وجود دارد بدهکاریهای قدیمی و رسوبکرده تولیدکنندگان و فعالین اقتصادی این استان است که شاد بتوان آن را یک تنش اصلی در این بخش قلمداد کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد که در مراسم استقبال با اهدای گلهای تولید همین استان، پیامش را به میهمانان داد، تصریح کرد: اگر نبود این تدبیر دولت، اکنون بسیاری از تولیدکنندگان ورشکست شده و املاک آنها مصادره شده بود.
وی با بیان اینکه با وجود این تنشها اما تدابیر راهگشای دولت در رونق و رفع موانع تولید نه تنها امید را به تولید برگرداند بلکه تا حد زیادی به سمت خودکفایی در محصولات کشاورزی نیز پیش رفتیم، افزود: بعد از یک قرن و ربع ضریب خودکفایی برخی از محصولات کشاورزی به مرز خودکفایی رسیده که نمونه آن شکر است.
وی ابراز امیدواری کرد با تداوم سیاستها در محصولات دیگری همچون دانههای روغنی، سبزی و صیفی، مرغ و تخممرغ و دیگر صنایع باغبانی و آبزیان نیز به این خودکفایی برسیم.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد توضیح داد: پایداری تولید و غذای سالم هدف اصلی ما است که تا حد زیادی تحقق پیدا کرده ولی آنچه مهم است این بوده که در حوزه بازرگانی و صادرات نیازمند نگاه ویژه اتاق بازرگانی هستیم.
او با اشاره به گلهای شاخه بریده اهدایی درا بتدای مراسم، خطاب به رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: این گلها تولید همین استان و حاصل زحمات جوانان اهل کار و دانشآموخته بخش کشاورزی است که روی دست آنها باد کرده و با وجود کیفیت کمنظیر آنها، برای فروش محصول خود مشکل جدی دارند.
وی ادامه داد: تولید گل رز شاخه بریده تنها یک مثال است که ۱۶ و نیم میلیون شاخه در این استان تولید میشود اما چون تجار و صادرکنندهای نداریم دست تولیدکنندگان ما هم از بازارهای داخل کشور و برون مرزی کوتاه است.
گوهرگانی، با بیان اینکه ۸۵۰ هزار تن محصول ثبتشده و با کیفیت در کهگیلویه و بویارحمد سالانه تولید میشود که تنها ۳۰ درصد آن نیاز این استان است و ۷۰ درصد آن باید صادر شود اما در این حوزه میلنگیم و سرمایهگذاری که بتواند این محصولات را وارد بازار صادرات کند نداریم و اینجا است که نقش اتاق بازرگانی حیاتی است.
انتهای پیام/ بنام- ک