طرح مطالبات مردم شهرها و روستاهای فارس از نیروی انتظامی؛ در دیدار اعضای شورای اسلامی فارس با فرمانده انتظامی استان چه گذشت؟
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
تعدادی از اعضای شورای اسلامی استان فارس با فرمانده انتظامی استان دیدار و مطالبات مردم را از نیروی انتظامی مطرح کردند.
به گزارش ریواس جنوب، در این دیدار صمیمی، علاوه بر مسائل کلان، مطالبات مردمی برخی از شهرها و روستاهای استان فارس در حوزهی انتظامی و امنیتی، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
** شورای اسلامی استان آمادهی افزایش تعامل و همکاری با نیروی انتظامی است
در ابتدای این نشست «علی خرمی» رئیس شورای اسلامی استان فارس با اشاره به روند تشکیل شورای اسلامی استان و جایگاه آن در قانون، گفت: علاوه بر دولت، تنها نهادی که میتواند بهصورت مستقیم لایحه به مجلس ارائه کند، شورای عالی استانها است که خود منتخب اعضای شوراهای اسلامی استانهاست.
وی ضمن تبریک هفتهی نیروی انتظامی، گفت: جایگاه و امتداد فعالیتهای نیروی انتظامی مانند شوراهای اسلامی در بین مردم تعریف میشود و از این رو ما آمادهی هر نوع همکاری با نیروی انتظامی برای تأمین امنیت در شهر و روستاهای سراسر استان هستند.
خرمی همچنین وضعیت امنیت در استان فارس را بسیار خوب ارزیابی کرد و بیان داشت: خوشبختانه از زمانیکه سردار گودرزی در استان ما مسؤولیت گرفتند فضای امن و آرامی در استان حاکمفرما شد و در شهرستانها هم فرماندهان لایق و توانمندی منصوب شدهاند.
** نیروی انتظامی میتواند برخورد متعادلی با اعتراضات داشته باشد
«حسین جعفری» رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز نیز که در این دیدار حضور پیدا کرد، با اشاره به اینکه نیروی انتظامی از بدنهی جامعه محسوب میشود، از تلطیف در برخورد پلیس با مردم در تجمعات اعتراضی تقدیر کرد و اظهار داشت: از یک سو برخورد با اخلالگران امنیت مردم، لازمهی هر جامعهای است و از سوی دیگر چالشهای اجتماعی به ویژه در شرایط فعلی نیز امری اجتنابناپذیر است؛ در این میان ما معتقد هستیم در میان لایههای چندگانهی امنیتی در جریان اعتراضات خیابانی، نیروی انتظامی میتواند در عین اقتدار، فارغ از هرگونه جبههگیری سیاسی و جریانی، برخورد متعادلی با معترضان داشته باشد که خوشبختانه همین گونه بوده است.
وی همچنین با اشاره به حساسیت عملکرد هر مأمور نیروی انتظامی در نزد افکار عمومی، تصریح کرد: گاهی گلایههایی از نوع برخورد مأموران در برخی از دستگاههای زیرمجموعهی نیروی انتظامی با مردم مطرح میشود که البته در مقابل کارنامهی موفق و پاک نیروی انتظامی بسیار ناچیز است؛ با این حال با توجه به شایستگیها و ظرافتهای عملکرد نیروی انتظامی، این موضوع اهمیت آموزش و نظارت بیشتر بر تمامی مأموران و سربازان زیرمجموعه را نشان میدهد.
رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز خواستار تمرکز بیشتر نیروی انتظامی بر مقولهی پیشگیری و فرهنگسازی شد و بیان داشت: این شعار را همه شنیدهایم که پیشگیری بهتر از درمان است؛ در مسائل امنیتی و انتظامی نیز یقیناً اگر به عنوان مثال با افزایش نیروهای گشت از وقوع سرقت، نزاع یا جرائمی از این دست پیشگیری کنیم بسیار بهتر و بهصرفهتر از این است پس از وقوع جرائم، منابع انسانی و مادی خود را صرف برخورد با عاملان جرم کنیم.
جعفری در پایان سخنان خود به موضوع برخورد پلیس با موتورسیکلتها در روستاها پرداخت و تصریح کرد: البته برخورد پلیس با موتورسیکلتها و موتورسواران متخلف کاملاً بر مبنای قانون بوده و باید هم انجام شود؛ اما با توجه به اینکه قشر عظیمی از روستاییان فارس در وضعیت وخیم اقتصادی چارهای جز استفاده از این وسایل نقلیه به ویژه در مشاغل کشاورزی ندارند، جا دارد تدبیری اندیشیده شود که ضمن رعایت دقیق قوانین، به این قشر از جامعه نیز آسیب نرسد و حداقلهای زندگی آنها مختل نشود.
به گزارش ریواس جنوب، پس از اظهارات اعضای شورای استان فارس و شهرستان شیراز در خصوص مسائل کلان ملی و استانی، نمایندگان به انعکاس برخی مطالبات محلی و منطقهای خود پرداختند که در ادامه اشاره میشود.
** فاصلهی ۳۰ کیلومتری آخرین پاسگاه انتظامی با بخش کوهنجان سروستان
«داریوش هادیپور» نماینده شهرستان سروستان در شورای اسلامی استان فارس با اشاره به فاصلهی حدود ۳۰ کیلومتری آخرین پاسگاه انتظامی با ۱۴ روستای بخش کوهنجان سروستان، گفت: با پیگیریهایی که انجام دادیم برای روستای مهارلو در بخش کوهنجان یک پاسگاه انتظامی مصوب شد و حتی ساختمانی هم آماده کردیم اما گویا به دلیل کمبود نیرو این موضوع فعلاً منتفی شده است؛ این در حالی است که روستای محل این پاسگاه قطب تولید گوشت دام هم هست و با توجه به جایگاهی که در بخش و شهرستان دارد، نیاز به تخصیص این پاسگاه احساس میشود.
** نیاز «سلطانشهر» خرامه به استقرار کلانتری
«مرتضی زارع درنیانی» نماینده شهرستان خرامه در شورای اسلامی استان فارس با اشاره به نیاز شهر سلطانشهر بخش کربال به استقرار کلانتری، گفت: هنوز ساختمانی برای کلانتری این شهر در نظر گرفته نشده که لازم است در دستور کار قرار گیرد.
وی همچنین خواستار افزایش تعامل و ارتباطات کلانتریها با اعضای شوراهای اسلامی شد و اضافه کرد: در مشکلات اساسی که هم برای نیروی انتظامی و هم برای مردم چالش محسوب میشود، استفاده از پژوهشهای دانشگاههایی از جمله دانشگاه شیراز میتواند به منظور نتیجهبخشیِ فعالیتهای پلیس کارگشا باشد.
** ساختمان راهور و پلیس راه «بوانات» نیازمند توجه ویژهی نیروی انتظامی استان
«عباس قاسمی» نماینده شهرستان بوانات در شورای اسلامی استان فارس نیز با اشاره به همکاری شورا و شهرداری شهر بوانات با نیروی انتظامی، گفت: شهرداری بوانات تمام محوطهها، کوچهها و خیابانهای منتهی به نیروی انتظامی را آسفالت کرده و این نشان دهندهی تعاملِ حداکثری شورا و شهرداری بوانات با نیروی انتظامی است.
وی در ادامه به دو مشکل اساسی در شهرستان بوانات در حوزه انتظامی اشاره کرد و گفت: یکی ساختمان راهور که از زمان شورای سوم به پلیس واگذار شده اما در حال حاضر به دلیل فرسودگی در حال تخریب شدن است و نیاز به بازسازی و توجه ویژه دارد چرا که مصوبه شورای شهر نیز در این زمینه از سوی استانداری مورد قبول واقع نشده است.
قاسمی افزود: مشکل دیگر هم ساختمان پلیس راه است که با وجود گذشت حدود ۸ سال از تصویب آن و اینکه شهرداری زمین آن را در اختیار پلیس قرار داده اما ساختمان آن ساخته نشده است.
بر پایه این گزارش در ادمه نشست، یوسفی رئیس شورای اسلامی بونات و دبیری شهردار این شهر که در این نشست حاضر شدند، به بیان برخی مشکلات و نیازهای شهر بوانات در حوزهی نیروی انتظامی پرداختند.
** دروازهی ورودی کرمان به بخش «قطرویه» نیریز، جولانگاه خلافکاران شده است
«مجتبی بنیهاشمی» نماینده شهرستان نیریز در شورای اسلامی استان فارس، نیریز را دروازهی ورود تخلفات از سمت شرق به استان فارس توصیف کرد و گفت: مسیر دیگری از راه ورودی بخش قطرویه به سمت شهرستان داراب وجود دارد که متأسفانه با وجود آنکه اردوگاهی برای جولان خلافکاران شده اما فاقد پاسگاه انتظامی است و نیاز است در این دروازه که جمعیت بالایی هم دارد پاسگاه انتظامی تخصیص داده شود.
** «رونیز» استهبان، از ۷۰ سال پیش تاکنون تنها یک کلانتری دارد
«سلیمان سلیمی» نماینده شهرستان استهبان در شورای اسلامی استان فارس نیز به کمبود منابع مالی و انسانی کافی در حوزهی انتظامی استهبان پرداخت و گفت: به عنوان مثال در منطقهی رونیز از ۷۰ سال پیش تاکنون هنوز یک کلانتری با چند نفر نیروی ساده دارد و برای بهبود تأمین امنیت در منطقه، نیاز به اختصاص کلانتری درونشهری و تقویت نیروهای انسانی و تجهیزاتی دارد.
** لزوم تجهیز امکانات انتظامی شهر نوپای «طسوج» کوار
«حبیب عباسی» نماینده شهرستان کوار در شورای اسلامی استان فارس با اشاره به پیگیریهای شورای شهرستان کوار برای ارتقای بخش «طسوج» به شهر گفت: با توجه به وسعت این شهر و حضور برخی صنایع در آن، نیاز جدی به تجهیز سیستم امنیتی و انتظامی این شهر ازجمله تأمین خودروی اختصاصی برای آن احساس میشود.
** رویکرد نیروی انتظامی، مشارکتی است
بر پایه این گزارش، فرمانده انتظامی استان فارس نیز در ادامه این نشست، با بیان اینکه رویکرد نیروی انتظامی مشارکتی و تعامل با مقبولین جامعه است، اظهار داشت: اینکه اعضای شوراهای اسلامی، بخش عمدهای انرژی و زمان خود را وقف امورات مردم میکنند جای تقدیر دارد و ما نیز آمادهی افزایش تعاملات و ارتباطات با این نهاد مردمی هستیم.
سردار «احمدعلی گودرزی» همچنین در بخش دیگری از این نشست به درخواستهای نمایندگان مردم شهرستانهای مختلف در شورای اسلامی استان پاسخ گفت.
** سیاست ستاد کل نیروهای مسلح، افزایش نیروی انسانی و کلانتریها نیست
وی در خصوص افزایش کلانتریها و پاسگاهها با بیان اینکه ستاد کل نیروهای مسلح تصمیمگیرنده سیاستهای نیروی انتظامی است، اظهار داشت: مقامات بالادستی اعتقادی به اضافه کردن نیرو و تحمیل حقوقهای بیشتر به دولت ندارند و حتی در تلاش هستند که کاهش هم بدهند؛ واقعیت این است که ما هرچقدر هم پاسگاه اضافه کنیم ناچاریم به دلیل محدودیتهایی که در نیروهای انسانی داریم به عنوان مثال نیروهای گشت خود را در تعطیل کنیم و در پاسگاهها مستقر کنیم که این شیوهی اصولی برای تأمین امنیت منطقه نیست.
گودرزی افزود: البته از سوی دیگر ما حرکت به سمت سیستمهای اپتیکی و الکترونیکی ازجمله تجهیزات دوربین را در پیش گرفتهایم که یقیناً این نظارت حرفهای و کاهش سطح اصطکاک پلیس با مردم، تأثیر بیشتری بر تأمین امنیت مناطق شما خواهد داشت.
** قرارداد نیروی انتظامی فارس با دانشگاه شیراز برای کاهش معضل ترافیک
این مقام ارشد انتظامی فارس در خصوص استفادهی نیروی انتظامی استان از قوهی علمی و پژوهشی دانشگاه شیراز، از قرارداد کلان نیروی انتظامی با آن دانشگاه در خصوص کاهش معضل ترافیک خبر داد و گفت: روزی ما در سطح نیروی انتظامی یک دانشکده داشتیم اما در حال حاضر به ۱۰ دانشکده رسیده است؛ ۷۵ درصد از جرائم یک سال اخیر به صورت علمی و اطلاعاتی کشف شده و ازجمله ۱۲۰ مورد قتل در یکسالهی گذشته از این طریق کشف شده که نشان از دانشگرایی و بهرهگیری نیروی انتظامی از کرسیهای علمی و دانشگاهی دارد.
** توضیح فرمانده انتظامی استان درباره رفتار مأموران با مردم
فرمانده انتظامی استان فارس در واکنش به طرح برخی مشکلات در رفتارهای تعداد اندکی از مأموران انتظامی نیز گفت: بههرحال پلیس از بدنهی جامعه است و گاهی مشکلاتی هم پیش میآید؛ همانگونه که سرباز امروز و دیروز هم متفاوت است. با این حال ما تمام تلاش خود را برای رسیدن به نقطهی مطلوب انجام داده و خواهیم داد.
گودرزی در خصوص تلطیف برخورد پلیس با مردم در اعتراضات و چالشهای اجتماعی هم با استناد به تأکیدات رهبر انقلاب مبنی بر دو مشخصهی اقتدار و مهربانی، گفت: خوشبختانه نیروی انتظامی در مسائل مختلف این مشخصه را از خود بروز داده و اثبات کرده است.
** دربارهی موتورسواران روستاها مشکلات را میدانیم اما …
این مقام انتظامی با اظهار تأسف نسبت به آمار بسیار بالای فوتیهای سوانح جادهای در فارس، دربارهی امکان تلطیف برخورد پلیس در ارتباط با اعمال قانون روستاییان موتور سوار، تصریح کرد: ما برخی محدودیتهای معیشتی مردم ازجمله کشاورزان عزیز روستاهای استان را میدانیم و تا جایی که مقدور باشد لحاظ میکنیم اما بههرحال بر سیستم خود ما هم نظارت وجود دارد و ما باید به سمت رعایت دقیق و کامل قوانین پیش برویم.
انتهای پیام/ سجاد بنام