پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

سی و چهارمین جلسه ستاد کرونای شهرستان کهگیلویه در حالی در آخرین ساعات اداری روز پنجشنبه برگزار شد که تقریباً مصوبه جدیدی این جلسه نداشت.

به گزارش ریواس جنوب، این جلسه طبق اعلام قبلی قرار بود بعد از فریضه نماز ظهر برگزار شود که حضور فرماندار در بازدید میدانی از چند روستا باعث شد تا او با تأخیر وارد جلسه شود به همین دلیل خدیش، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه با انتقاد از این رفتار فرماندار گفت که قرار بود جلسه زودتر برگزار شود و ما با اینهمه تاخیر خسته شده ایم که دادی نژاد که در جایگاه فرمانداری نشسته بود تا شائبه ی حکم معاونت او پر رنگ تر شود در پاسخ به او ضمن اعلام عذرخواهی فرماندار تاکید کرد که به دلیل حضور موسوی در یک روستا وی به زودی در جلسه حضور پیدا می کند.

البته این مدیر کمی بعد نیز هنگامیکه قرار بود قرآن ابتدای جلسه را بخواند در حرکتی غافلگیر کننده “اعوذبالله من شیطان رجیم و بسم الله الرحمن الرحیم” را خود خواند و سپس گوشی خود را درآورد و ادامه قرآن را از گوشی خود پخش کرد و در پایان نیز با قطع گوشی خود “صدق الله العلی العظیم” را نیز خودش خواند تا از شیوه جدید قرآن خوردن در جلسات نیز رونمایی شود.

ابتدا دکتر منصور تقوی، مدیر شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه که به نظر می‌رسد یکی از صادق ترین و شفاف ترین مدیران حال حاضر شهرستان است ضمن ارائه آماری از وضعیت کووید ۱۹ در شهرستان گفت : شهرستان هم اکنون در شرایط قرمز کرونایی قرار دارد و تقریباً پیک ابتلا و بستری را رد کرده ایم اما وارد پیک مرگ شده ایم.

وی گفت: در کل بهمن ماه ۵ مورد مرگ داشتیم اما در اسفند ماه تا امروز نه مورد مرگ داشتیم که با این شرایط و اگر روند به همین شکل ادامه پیدا کند پیش‌بینی می‌کنیم تا ۱۵ مرگ دیگر نیز داشته باشیم.

دکتر تقوی گفت: به صورت رسمی نیز گلایه ای از ستاد کرونای شهرستان دارم و جا داشت که این ستاد به حرف های ما توجه بیشتری می کرد و حرف های ما را دست کم نمی گرفتند تا حداقل اگر کار شاخی هم نمی‌توانستیم بکنیم اما با مدیریت حداقل یک مرگ را کمتر می کردیم.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه ادامه داد: استقبال کم مردم از واکسیناسیون دلایل متعددی دارد که از جمله طولانی شدن مدت این بیماری، تبلیغات سوء سلبریتی ها و افراد خاص، بزرگنمایی در عوارض بسیار کم بعد از واکسن و نیز انتقاد بعضی از عالمان علم پزشکی و سنتی موجب شده است تا به آن شکلی که انتظار می رفت واکسیناسیون در کشور پیش نرود.

وی تاکید کرد: متاسفانه مردم احساس می کنند که علت اینکه مرگ و میر کمتر شده است بعلت کم رنگ شدن خود بیماری است در حالی که بیماری کم نشده است و علت آن چیزی نیست جز واکسینه کردن مردم و واکسیناسیون.

تقوی اذعان کرد : در بخش چاروسا ۵۲ درصد نمونه ها مثبت شده است که بیشترین درصد مربوط به دانش‌آموزان و فرهنگیان هستند و بعد از چاروسا بخش مرکزی با ۴۴ درصد و بخش سوق با ۴۰ درصد بیشترین موارد نمونه مثبت را داشتند که بیشترین درصد آنها مربوط به خانوار و کودکان و مشاغل آزاد هستند و در شهرستان دیشموک همانند بخش چاروسا بیشترین درصد مربوط به فرهنگیان و دانش‌آموزان است؛ که البته رئیس آموزش و پرورش این بخش، منطقه خود را از لحاظ کرونایی امن اعلام کرد.

تقوی ابتلای کارمندان ادارات به کرونا را در روزهای اخیر رو به افزایش دانست و تاکید کرد: ۷۶ درصد ابتلا به کرونا در ماه‌های اخیر کسانی هستند که یا اصلا واکسن نزدند یا واکسیناسیون خود را تکمیل نکردند و فقط ۲۴ درصد افرادی که واکسینه بودند به این بیماری مبتلا شدند.

در ادامه با وجود اصرار مکرر فرماندار بر صحبت کردن مدیران حاضر در جلسه اما جز مدیران آموزش و پرورش تقریباً هیچ مدیری تمایلی برای حرف زدن نداشت و با تاکید فرماندار به ارائه گزارش از بخشداران، آنها آنقدر خلاصه صحبت کردند که هیچکس نفهمید چه گفتند.

بخشدار چاروسا تعیین تکلیف زائران امامزاده‌سیدمحمود را خواستار شد، بخشدار سوق صحبت کردن را تکرار مکررات دانست و فقط تشکیل جلسه ستاد سفر را مهم دانست و بخشدار دیشموک که به گفته فرماندار در حال چرت زدن بوده است کمی بیشتر صحبت کرد و از جلسه با دهیاران و مقاومت برخی از افراد در مقابل واکسیناسیون گفت تا به نوعی با ارائه گزارش مفصل تری نسبت به همتایان خود جبران کرده باشد چرت زدن های خود را، بخشدار مرکزی نیز غایب جلسه بود.

فرماندار کهگیلویه که رفتارهای وی نشان می دهد از آن دسته از فرمانداران متکبر و خودخواه نیست، عذرخواهی قاطعانه ای از علت تاخیر خود برای ورود به جلسه داشته و تاکید کرد: همه باید در اجرای مصوبات ستاد همت به خرج دهند تا شرایط شهرستان بهتر شود و به روزهای آرام تری برگردیم.

سید عبدالعزیز موسوی به صورت تلویحی کمک به تقویت یک فرهنگ غلط نیز کرد؛ هنگامی که قصد داشت مصوبات جلسه را اعلام کند گفت طبق تجربه ای که دارم در این هفته مدارس توسط دانش‌آموزان تعطیل می‌شود پس وقت جلسه را معطوف به مدارس نکنیم چرا که مدارس خود به خود تعطیل هستند که البته مدیران آموزش و پرورشی حاضر در جلسه این موضوع را رد کردند و فقط استقبال را در این هفته کمتر دانستند‌؛ این صحبت فرماندار به نوعی اعتراف تلخی بر فرهنگ غلط تعطیلی مدارس در هفته های پایانی سال است که مدیران آموزش و پرورش سالهاست تلاش میکنند تا این رسم پایان یابد.

موسوی روند برگزاری کلاس های درس را در هفته پایانی در صورت حضور دانش آموزان را مانند هفته قبل اعلام کرد و اقرار کرد که زوج و فرد کردن کلاس های بالای ۱۰۰ نفر تاثیر بسیاری در کاهش مبتلایان به بیماری داشت.

فرماندار کهگیلویه لطفی برای تالار داران نیز داشت و تصریح کرد: آنها نیز هزینه‌های زیادی متقبل شدند و بدهی های فراوانی دارند لذا تعطیلی مطلق تالارها به صلاح نیست چرا که در هیچ جای کشور نیز با پیگیری هایی که داشتم تالار ها تعطیل نیستند و البته فرهنگ مراسمات در کهگیلویه را نیز متفاوت از کل کشور دانست و افزود که در هیچ کجای کشور هم درست است که تالار ها تعطیل نیستند اما مراسمات شادی و عروسی و نیز عزای آنها هم با این همهمه و ازدحام مانند ما برگزار نمی‌شود.

موسوی اعلام کرده است که تالار ها باز باشند اما با ظرفیت ۳۰ درصدی و اگر قبلا روی هر میزی شش نفر دور هم می‌نشستند امروز ۲ نفر باید بنشینند و نیروی انتظامی و شبکه بهداشت نیز نظارت کنند.
فرماندار کهگیلویه سالنهای سرپوشیده شهرستان را نیز همچنان تعطیل اعلام کرد.

در جلسات ستاد کرونای شهرستان کهگیلویه یک مساله محسوس بوده است؛ در هفته های قبل بحث اصلی روز مدارس و حضوری و غیرحضوری بودن دانش آموزان بوده است که به جز این اواخر در بسیاری از جلسات مسئولان آموزش و پرورش حضور نداشتند و از طرفی امروز دیگر آموزش و پرورش و مدارس با توجه به نزدیکی به پایان سال بحث اصلی نیستند و خود به خود و به قول فرماندار در تعطیلی به سر خواهند برد ولی مدیران آموزش و پرورش در جلسه حضور دارند که کار درستی هم است اما حال که بحث اصلی روز ایام عید و بازار و شلوغی آن و دقت و نظارت بیشتر بر بازار باید باشد در این جلسه نه رئیس صنعت و معدن و تجارت تمایلی به صحبت کردن و حساسیت های بازاری داشت و نه فرماندار از او سوالی و جوابی خواست؛ جا داشت با توجه به نزدیک شدن به ایام عید و شلوغی بازارها در این جلسه بیشتر تمرکز بر روی بازار و تمهیدات لازم برای کنترل بازار صورت می گرفت تا اهتمام مدیران در ایام عید بیشتر از پیش شود.

انتهای پیام : عظیم بنام