پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

شورای فنی کهگیلویه و بویراحمد تحمل فشارهای احتمالی از سوی تولیدکنندگان مصالح بنجل ساختمانی را به جان خرید و برای امنیت جان مردم دستور ساماندهی این واحدها را به اداره‌کل استاندارد این استان داد؛ عدم بکارگیری کارگران ماهر در پروژه‌ها، وقاحت یک اقدام از سوی پیمانکاران و برخی مدیران از دیگر مباحث طرح شده در این شورا بود.

به گزارش ریواس جنوب، دومین جلسه شورای فنی سال ۹۵ استان کهگیلویه و بویراحمد که قرار است هر ماه یک‌بار تشکیل شود، با کمی تأخیر در نهم خرداد با ریاست استاندار و با غیبت چند عضو اصلی برگزار شد تا رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به غایبین این نشست مهم تذکر دهند.

یکی از بحث‌های مهم این نشست، تولید مصالح بی کیفیت و فاقد استاندارد در این استان بود که با طرح آن از سوی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، اعضا پیرامون آن نظر دادند؛ نظر عمده اعضا تعطیلی واحدهای غیرمجاز بود اما مدیرکل استاندارد این استان که متولی کیفیت این مصالح است، می‌گوید: ۶۰ واحد تولیدی غیر مجاز داریم که مصالح بی کیفیتی تولید می‌کنند که با جان مردم سر و کار دارد ولی به این دلیل که نمی‌خواستیم تولید ضربه ببیند، اقدامی نکردیم.

واحدهای که مجوزهای لازم را نگرفته است هنوز وارد چرخه تولید نشده است

موضوعی که سید موسی خادمی نظر متفاوتی داشت و ضمن تأکید بر حمایت از تولیدات با کیفیت و دارای نشان استاندارد، گفت: واحدی که مجوزهای لازم را ندارد و استاندارد که حداقل کیفیت یک کالا است و با سلامت و امنیت مردم گره خورده را ندارد، تولیدکننده محسوب نمی‌شود که تعطیل شود یا نشود، چرا که قانونا هنوز وارد چرخه تولید نشده است.

جان مردم مهمتر از تولید جنس نامرغوب است/با تدبیر عمل کنید

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خطاب به مدیران گفت که شک نکنید جان مردم مهم‌تر از تولید مصالح ساختمانی نامرغوب است و میان سلامت مردم و اشتغال مردم، اولویت با سلامت است.

او البته این را هم گفت که اداره‌کل استاندارد باید تدبیر به خرج دهد و در یک بازه زمانی به نحوی که هیچ آسیبی به بازار نرسد، واحدهای غیرمجاز و فاقد استاندارد را با اولویت آنهایی که تعداد زیادی در استان داریم را ساماندهی و مدت مشخصی را برای اخذ نشان استاندارد مهلت دهند و بعد از آن پلمب کنند.

خادمی بیان کرد: به عنوان مثال از ۱۶۹ واحد تیرچه بلوک این استان فقط ۱۶ واحد استاندارد دارند که تعطیلی تدریجی و با برنامه این‌ها خللی به بازار و تأمین نیازهای مردم نخواهد داشت.

استاندارد کالا در قانون برای هر تولیدی اجباری است و تضمین کننده حداقل کیفیت یک کالا است و به این معنی است که جنسی که استاندارد ندارد، یعنی پایین‌ترین حد کیفیت و مرغوبیت لازم را ندارد.

بلوک، تیرچه، آجر و شن و ماسه از مهم‌ترین مصالح تولیدی بی کیفیت در این استان است.شورای فنی 2

راهکار استاندار برای حمایت از تولیدات مرغوب مصالح ساختمانی

استاندار البته برای حمایت از تولیدات با کیفیت برنامه هم داشت و همه دستگاه‌ها را مکلف کرد تا از مصالح ساختمانی دارای استاندارد همین استان استفاده کنند؛ او از اداره کل استاندارد خواست تا لیست مصالح ساختمانی استاندارد را اعلام کنند و در اختیار ادارات قرار دهند تا در هنگام ارائه صورت وضعیت پیمانکاران به عنوان شرط پرداخت مالی لحاظ شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان نیز جلوگیری از تولید مصالح بی کیفیت را راهی میانبر برای افزایش کیفیت پروژه‌ها دانست و بیان کرد: در گام نخست باید مصالح فاقد استانداردهای لازم تولید نشوند و در گام دوم نیز با کنترل سخت‌گیرانه منهدسین ناظر، چنین مصالحی در پروژه‌ها استفاده نشوند.

حسن نوروزی همچنین نداشتن دانش فنی و نظام فنی و اجرایی در برخی ادارات را بسیار آسیب‌زا خواند و خواستار عدم واگذاری پروژه‌ها به چنین دستگاه‌هایی شد.

۱۰ هزار کارگر ماهر در پروژه‌های استان سهمی ندارند

موضوع دیگری که در این نشست بحث شد، استفاده از ” کارگران ماهر” در پروژه‌های عمرانی این استان بود که با این سؤال استاندار که “چگونه است ۱۰ هزار کارگر ماهر درا ین استان وجود دارد ولی عمده پروژه‌های ما فاقد کارگر ماهر هستند؟” به بحث گذاشته شد.

راهکار خادمی برای کاهش این مشکل، الزام مهندسان ناظربه گزارش وجود یا عدم وجود کارگران ماهر در پروژه‌ها و تقویت تشکل‌های کارگری بود که آن‌ها را از مدیرانش به ویژه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست.

نشان دادن کم‌کاری برخی مدیران با یک جمله تلویحی

استاندار کهگیلویه و بویراحمد، کم‌کاری برخی مدیرانش را با یک جمله گوشزد کرد؛ او گفت: در قوانین این حوزه هیچ چیزی کم نیست و اگر هر کدام از ما وظایفمان را به خوبی انجام دهیم نه مشکل تولید مصالح بی‌کیفیت داریم، نه استفاده از این مصالح نامرغوب در پروژه‌های دولتی و خصوصی و نه مشکل به کار نگرفتن کارگران ماهر در پروژه‌ها را خواهیم داشت.

کار زشت برخی پیمانکاران و مدیران

از دیگر مسائلی که در این نشست بحث شد، موضوع واگذاری برخی پروژه‌ها به دیگری از سوی پیمانکاران بود که استاندار موضوع قاطعی در مورد آن داشت؛ او گفت که این کار بسیار زشت است که باید قاطعانه برخورد کرد.

او این را هم اضافه کرد که در چنین مواردی علاوه بر پیمانکار، مدیر دستگاه مجری نیز متخلف است و باید پاسخگو باشد؛ خادمی معتقد است این کار دقیقا مانند پزشکی است که جراحی بیمارش را به دیگری می‌سپارد.

۱۲ عضو دعوت شده به دومین شورای فنی ۹۵ یا غایب بودند یا جانشین آنها حاضر بود؛ مدیر شرکت برق و آب منطقه‌ای بدون هماهنگی و مدیر کل راه و شهرسازی با هماهنگی معاون خود را به جلسه فرستادند.

دشواری یک تصمیم

به هر حال، مسئولان دولت تدبیر و امید در حالی باید نگران سلامت و امنیت جانی مردم باشند، که برخی مصالح ساختمانی بنجل و بی کیفیت به اسم مقدس “تولید” در بازار وجود دارند و زیر لوای این واژه و سیاست مورد حمایت دولت مخفی شدند و در یک زلزله و حادثه غیرمترقبه اثرات زیانبار آن نمایان می‌شود.

برخورد با واحدهای غیرمجاز و فاقد استاندارد هزینه‌هایی را دارد و عدم برخورد با آن‌ها نیز عواقب به مراتب خطرناک‌تری دارد؛ با ساماندهی و تعطیلی واحدهای مصالح ساختمانی بی کیفیت قطعا حمایت بیشتری از تولیدکنندگان واقعی با تولیدات باکیفیت می‌شود و تعطیلی هر واحد مصالح ساختمانی نیز فشارهای زیادی را به مدیران وارد می‌کنند که تصمیم را برای مدیریت ارشد این استان دشوار کرده است هر چند گویا خادمی و یارانش تصمیم خود را گرفتند و اداره‌کل استاندارد نیز وعده ساماندهی داده است.

—————————

گزارش از کریم بنام

————————-

انتهای پیام/ک-ب