دغدغه بدرقه اموات در دهدشت/ برای قرار دادن میت در سردخانه از نور گوشی استفاده می شود
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
غسالخانه به عنوان مکانی که انسان برای سفر آخرت تطهیر میشود در دهدشت وضعیت مطلوبی ندارد.
به گزارش ریواس جنوب، در روزهای سختی که کرونا بلای جان مردم شده است متأسفانه شرایطی پیش میآید که داغ مرگ عزیزان را بر خانوادههای داغدار بیشتر میکند.
خانوادههای متوفی در غم از دست دادن عزیزان خود به سوگ مینشینند و برای تحمل درد فقدان نیازمند تسلای خاطر و حمایت هستند اما در نبود امکانات لازم برای تشییع و خاکسپاری داغ دل آنها دوچندان میشود.
تخلیه هیجانی و روانی افراد زمانی که عزیزی از دست میدهند یکی از راههای تسکین غم است. شرکت در مراسم تدفین و خاکسپاری قسمت عمده این اتفاق است و زخم آنها را التیام میدهد.
بدرقه مسافران سفر آخرت از منزل تا خانه ابدی طی مراحل مختلف صورت میگیرد؛ از انتقال به غسالخانه تا غسل و کفن و تشییع و خاکسپاری باید در کمال احترام انجام شود تا صاحبان عزا علاوه برمصیبت از دست دادن عزیز دغدغه دیگری نداشته باشند.
نبود امکانات کافی و نیز ضعف خدماتدهی واحد غسالخانه آرامستان دهدشت زخم دیگری بر دل داغدیدگان میگذارد.زیر ساختهای مختلف برای پاسخگویی به نیاز شهر وجود ندارد تا جایی که غسالخانه برادران و خواهران مجزا نیست و آرامستان جز زمین قبر مسؤولیتی در قبال غسل، کفن و دفن اموات بر عهده ندارد.
در روزهایی که تلاش در راستای قطع زنجیره کرونا باید با شدت و حساسیت دنبال شود غسل و تدفین اموات به دغدغه جدی برای مردم تبدیل شده به طوری که در فضای مجازی تصاویری از وضعیت نامناسب فاضلاب غسالخانه و دیگر مشکلات آن به اشتراک گذاشته میشود و خواهان رسیدگی متولیان به این موضوع هستند.
غسالخانه محلی که برای قرار دادن میت در سردخانه باید خدمات شبانهروزی داشته باشد در ساعاتی از شبانه روز تعطیل است و اگر جنازهای را نیمه شب اینجا بیاورند صاحب متوفی باید دنبال کلیددار غسالخانه بگردد.
نبود روشنایی از دیگر مشکلات غسالخانه شهر ۷۰ هزار نفری دهدشت است. به گفته شهروندان در تاریکی شب برای قرار دادن میت در سردخانه از نور گوشی یا چراغ باید استفاده کنند.
دستیار مشکلات غسالخانه دهدشت را بغرنج خواند و به فارس گفت: یک ساختمان رفع تکلیفی از قدیم الایام ساخته شده است تجهیزات کافی ندارد بخشی تجهیزات موجود از رده خارج است.
مسؤول آرامستان و فضای سبز شهرداری دهدشت گفت: احداث غسالخانه جدید با ظرفیت سردخانه نیاز ضروری است که به تنهایی از عهده شهرداری خارج است.
وی با اشاره به اینکه لوله داخلی نشت دارد و گاز خالی میکند، شبکه فاضلاب این ساختمان را نیز غیر فنی و غیر اصولی دانست و گفت: به عنوان یک شهروند از وضعیت غسالخانه گلایه دارم اگر بر اثر حادثه یا تصادفی تعداد متوفیان زیاد باشد باید چکار کرد؟
دستیار از عدم همکاری ادارات با شهرداری در ارائه خدمات مطلوب به شهروندان گلایه داشت و گفت: اگر مطالبات را پرداخت کنند میتوان بخشی از آن را برای اصلاح معایب و رفع مشکلات غسالخانه هزینه کرد.
کرامت افروزی از دیگر نیروهای آرامستان که در تغسیل اموات به صورت خودجوش فعالیت دارد، وضعیت غسالخانه و سردخانه را دور از شأن مردم دانست و افزود: در مواقعی که تعداد اجساد زیاد باشند با مشکل سردخانه مواجه هستیم.ضمن اینکه فاضلاب ساختمان مشکل دارد و موقع غسل دادن آب در سالن جمع میشود.
راننده آمبولانس نعشکش گفت: حمل جسد را بون هیچ گونه هزینه و برای رضای خدا انجام میدهم و در کار غسل و کفن میت هم خدمت میکنم.
افروزی با اشاره به اینکه غسالخانه نگهبان شیفت شب ندارد، افزود: برای قرار دادن جسد باید به فلکه جهاد مراجعه کنیم تا کلید را از نگهبان روز تحویل بگیریم.
وی همچنین نبود استراحتگاه برای رانندگان آمبولانسهایی که خارج از شهرستان برای رساندن میت مراجعه کردهاند را از دیگر مشکلات برشمرد و گفت: امکانات رفاهی برای رانندگان وجود ندارد.
امام جمعه دهدشت در بیان اهمیت انفاق و کار خیر برای درگذشتگان اظهار داشت: خیراتی که برای اموات انجام میگیرد در واقع نوعی هدیه است که از طرف بازماندگان در دنیا برای رفتگان ارسال میشود.
حجتالاسلام وحدانیفر گفت: امواتی که دستشان از اعمال خیر کوتاه است به انفاق بازماندگان نیازمندند انجام کار خیر با مشارکت در احداث مسجد، غسالخانه و… صدقه جاریه برای آنها است.
وی با اشاره به هزینههای غیر ضروری در برگزاری مراسمات ترحیم، هفتم و چهلم تصریح کرد: چنین هزینههایی را میتوان به ساخت غسالخانه برای تسریع و تسهیل امور مربوط به متوفیان اختصاص داد.
این کارشناس مذهبی گفت: احداث غسالخانه جدید با امکانات و تجهیزات نیازمند همدلی خیرین و مشارکت شهروندان است.
وضعیت غیر بهداشتی و نامناسب غسالخانه دهدشت در حالی است که با تلاش محققان برای عجین شدن آرامستانها با فناوری تکنولوژی به غسالخانه برخی شهرها رسیده و غسل اموات به صورت مکانیزه انجام میشود!
گزارش از طیبهسادات سعادتینیک/ فارس