محمدرضا نیکبخت در همایش تجلیل از خبرنگاران حوزه سلامت، خطاب به مدیران؛ دفتر و دستکهای مدیریتی را کم کنید و در اختیار مردم بگذارید/جادههای کهگیلویه و بویراحمد قصاب مردم هستند/ رسانهها توجه خیرین را به حوزه سلامت معطوف کنند
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
رییس مجمع خیرین استان کهگیلویه و بویراحمد در آیین تجلیل از خبرنگاران حوزهی سلامت استان با تشریح شرایط کاری خبرنگاران، ضمن برشمردن برخی از معضلات حوزه سلامت سلامت در استان، از آنان برای فریاد مطالبات مردم استمداد طلبید. محمدرضا نیکبخت به آمار خودکشی در استان اشاره کرد، جادهها را قصاب مردم خواند، محدودیتهای بیمارستانهای استان را یادآور شد، از ناهمگونی امکانات مرکز استان با نام آن گفت و نهایتاً به مشکلات عدیدهی بیماران خاص و خانوادههای بیماردار پرداخت.
به گزارش ریواس جنوب؛ در مراسمی که صبح امروز به عنوان تجلیل از خبرنگاران با همت مجمع خیرین سلامت استان کهگیلویه و بویراحمد در سالن همایش اتاق بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد، رئیس این مجمع در سخنان مهمی خبرنگاران را به کمک به حوزهی سلامت استان دعوت کرد.
به خاطر حقیقت گویی از برخی حقوق خود محروم میشوید
رییس مجمع خیرین سلامت خطاب به خبرنگاران گفت: حرفه سختی دارید اما کم درآمد و کم پول! شما نقد میکنید ولی نقد شونده آن را تخریب میپندارد و بر علیه شما شکایت میکند.
نیکبخت افزود: علم خبرنگاری جسارت میخواهد و صراحت که شما دارید. کار خبرنگار کشف حقیقت است و کشف حقیقت عملاً کار سختی است و نشر حقیقت سختتر! و این کاری است که شما دارید میکنید و به خاطر همین حقیقتگویی برخی از حقوق خود را از دست میدهید.
رییس مجمع خیرین سلامت کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: رسانهها زبان گویای مردم هستند و مردم انتظار دارند آنچه را خود نمیتوانند بیان کنند و یا بنگارند و تنها در ذهن دارند توسط شما خبرنگاران تحلیل شوند و نگارش شوند.
وی اضافه کرد: هر دولتی که میخواهد سر کار باشد، باشد و شما باید حرف مردم را بزنید و گرهی از مشکلات آنان بگشایید.
دفتر و دستکهای مدیریتی را کم کنید و در اختیار مردم بگذارید
نیکبخت در بخش دوم صحبت خود به برخی نگرانیها در استان پرداخت و وجود این مسائل را از دلایل ظهور و بروز مجمع خیرین سلامت عنوان کرد.
وی گفت: آمار خودکشی در استان به شدت در حال رشد است و این نگران کنندهاست. بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و استانداری حداقل میتوانند کلاسهای آموزشی رایگان برگزار کنند و مراکز مشاورهی رایگان دایر کنند.
رییس مجمع خیرین سلامت استان ابراز داشت: خودکشی ها معمولاً در پی یک تهدید اتفاق میافتند که اگر خانوادهها و اطرافیان فرد اگاه باشند میتوانند مانعی ایجاد کنند. مردم اگر از وجود مراکز مشاوره باخبر باشند حتماً مراجعه میکنند و میدانند که نباید این تهدیدها را نادیده بگیرند.
رئیس بیش از ۱۰ سال دانشگاههای مختلف کشور، آسیبهای ناشی از خودکشی را بسیار جدی تلقی کرد و خطاب به مدیران بیان داشت: این دفتر و دستکهای مدیریتی را کم کنید و در اختیار مراکز آموزشی و مشاوره و سازمانهای مردمنهاد برای حل مشکلات مردم قرار بدهید، چرا که اینها مشکلات امروز مردم هستند و مردم به این ابزارها نیاز دارند نه به دفتر و دستکهای مدیران!
جادهها قصاب مردم هستند
نیکبخت گریزی به وضعیت جادهها و تصادفات زیاد در کهگیلویه و بویراحمد زد و گفت: چقدر ما باید تلفات جادهای بدهیم و آیا این وضعیت اسفناک جادهای میتواند قابل تحمل باشد؟
او از جادههای استان به عنوان ” قصاب مردم” تعبیر کرد و از خبرنگاران خواست با بیان این مشکلات از دولتمردان بخواهند این وضعیت را سر و سامان دهند.
نیکبخت وضعیت بیمارستانهای استان را هم نامناسب خواند و بیان داشت: اکنون به خاطر محدودیتهایی که وجود دارد مجبوریم بیمار را قبل از موعد مرخص کنیم.
البته بودجه قابل قبول دولت در بخش سلامت برای استان کهگیلویه و بویراحمد هم از نگاه نیکبخت پنهان نماند ولی از آنجا که بودجهی دولتی محدود است بر لزوم مشارکت مردم در توسعه زیرساختهای سلامت استان تاکید کرد.
مشکلات شهر یاسوج
این فعال حوزهی سلامت به مشکلات شهر یاسوج اشاره داشت و گفت: در شهر یاسوج مشکلات آب و فاضلات مشهود است، وضعیت معابر مناسب نیست، خیابانها ظرفیت ترافیک را ندارند،و پارک و فضای سبز در شان نیست.
نیکبخت ادامه داد: اینجا مرکز استان است و مرکز استان بودن نیازمند یکسری امکانات و الزامات هست که این امکانات فعلی در شان و شایسته شهری که میخواهد مرکز استان باشد نیست.
هدفمند کردن نذورات
رییس مجمع خیرین سلامت استان در بخش پایانی سخنان خود به موضوع نذورات و علاقمندی مردم استان به آن پرداخت و ابراز داشت: در استان ما بسیاری از مردم علاقه به نذری دادن دارند و البته نذورات هم جای خود را دارند اما نکته مهم در این بحث این است که در بسیاری مواقع این نذورات به کسانی میرسند که واقعاً نیازمند نیستند. به عنوان مثال هماستانی ما برای نذری و به هدف سیر کردن گرسنه اقدام به توزیع غذای نذری میکند ولی گاهی میبینیم کسانی که این نذری را دریافت میکنند نیازمند نبودند و حتی بسیاری از دریافتکنندگان از این غذا استفاده هم نمیکنند.
نیکبخت در این بخش از صحبت خود بیماریهای خاص و مشکلات این بیماران و خانوادههای آنان را یادآور شد و خواستار سوق دادن این نوع نذورات به بخش سلامت شد.
وی در همین زمینه افزود: خبرنگاران میتوانند با فضا سازی، تحلیل و نشر اخبار، توجه مردم را به حوزه سلامت معطوف کنند.
گفتنی است در پایان این همایش با اهداء لوح تقدیر از خبرنگاران تجلیل شد.
[…] نمایش این خبر در سایت اصلی […]