پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

تیم اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد با محوریت جعفر گوهرگانی وعده داده تا همه تلاش خود را برای تأمین شکر خام مورد نیاز کارخانه قند یاسوج به کار گیرد و در مقابل نیز لهراسب باقری، سرمایه‌گذار بومی این کارخانه نیز وعده داده تا اگر مجوز واردات شکر خام را به کارخانه‌اش دهند، با حمایت از کشت چغندرقند و عقد قرارداد با کشاورزان، زمینه اشتغال بیشتر در این صنعت را فراهم کند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، جعفر گوهرگانی امروز بعد از طی دوران کسالت خود، یک روز کاری فشرده و مهم را پشت سر گذاشت.

او که در استانداری کهگیلویه و بویراحمد سکان رهبری تیم اقتصادی این استان را به عهده دارد، امروز با دعوت از سرمایه‌گذار خوشنام و بومی این استان در اتاق کارش به او تضمین داد که دغدغه‌هایش از بابت مجوز واردات شکر را پیگیری و رفع می‌کند.

در این جلسه مهم که شاید به یک روز اثرگذار در کارنامه مدیریتی علی‌محمد احمدی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد تبدیل شود، همه عوامل تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر برای راه‌اندازی کارخانه به زمین نشسته قند یاسوج از مدیرکل کار گرفته تا مدیرکل صنعت و معدن و جهاد کشاورزی و همچنین سرمایه‌گذار حضور داشتند تا بلکه بتوانند برای بار دیگر دود این کارخانه را به هوا ببرند.

لهراسب باقری، سرمایه‌گذار این کارخانه قدیمی و پیر در مدتی که مالک این کارخانه شد، همه شرایط را فراهم کرد تا اگر صلاح باشد از همین فردا هم استارت آن زده شود اما همه حرف این است که مجوز واردات شکر خام به کارخانه قند داده شود تا با درآمدزایی بتواند سرپای خود بایستد.

موضوعی که دولت می‌گوید این کارخانه‌جات باید به تولید چغندرقند متکی باشند و شکر خام در ازای راه‌اندازی خط تولید چغندری دریافت کنند؛ اما کارخانه قند یاسوج شرایط حادتری دارد و برای اینکه دوباره به خدمت تولید و اشتغال بیاید نیازمند حمایت بیشتر است موضوعی که امروز گوهرگانی قول داد تا با رایزنی با استاندارانجام دهد و حداقل برای یکسال شکر خام این کارخانه تأمین شود.

گوهرگانی در این نشست گفت: واقعیت این است که دغدغه شخص استاندار، همه مسئولان اقتصادی حمایت از بخش خصوصی است و امروز که یکی از صنایع قدیمی این استان به دست سرمایه‌گذار بومی و با تعصب این استان رسیده تا حدی خیالمان از بابت مسیر صحیح تولید و اشتغال راحت است و هیچ مانعی برای حمایت از آن وجود ندارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: سرمایه‌گذار این کارخانه نگرانی‌های خاص خود را دارد و با هزینه‌های سنگینی که انجام داده است، تمایل به راه‌اندازی خط تولید واحد شکر خود است از طرفی دولت معذوراتی دارد و تولید چغندری و کشت محصول بومی چغندرقند به منظور حمایت از کشاورزان و تکیه بر مواد بومی داخلی در اولویت کاری آن است.

اما آنچه مهم است این بوده که سرمایه‌گذار پای کار است و از آنجا که انگیزه او برای تیم اقتصادی این استان محرز شده است، برای مقطع یکساله شکر خام آن تأمین شود تا در کشت پاییزه با تولید چغندرقند در درون استان، خط تولید چغندری آن نیز فعال شود.

گوهرگانی گفت که مکاتبات لازم برای واردات ۱۰۰ هزار تن شکر خام به زودی با هماهنگی استاندار کهگیلویه و بویراحمد انجام می‌شود و عزم ما برای گرفتن این مجوز در درون استان جزم است چرا که تا زمان برداشت محصول چغندرقند در بهار سال آینده نباید این صنعت بلاتکلیف بماند.

وی گفت: توسعه کشت چغندرقند نه تنها نگرانی از بابت اشتغال این کارخانه را زیاد نمی‌کند بلکه با اختصاص برخی اراضی به تولید این محصول، اشتغال‌زایی از بابت فعالیت این کارخانه تقویت نیز خواهد شد.

الیاس تاج‌الدینی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز با بیان اینکه فعالیت کارخانه قند برای بخش کشاورزی بسیار حائز اهمیت است، گفت: این در صورتی است که فعالیت این کارخانه منجر به خرید تضمینی محصولات چغندرقند و فعالیت صنایع وابسته به آن شود.

تاج‌الدینی افزود: جهاد کشاورزی آمادگی تأمین خوراک کارخانه قند یاسوج را در دو کشت پاییزه و بهاره دارد ولی این انتظار را از سرمایه‌گذار دارد که با فعال کردن خط مکانیزاسیون کشاورزی ماشین‌آلات تخصصی کاشت داشت و برداشت را وارد مزارع کند و با آموزش به کشاورزان، تأمین نهاده‌ها و عقد قرارداد با آنان، موجب ایجاد اشتغال و بهبود وضعیت زندگی کشاورزان شود.

وی گفت: در کشت تحقیقاتی و پایلوت چغندرقند هم به لحاظ کمی و هم کیفی رکورد زدیم که نشان از مساعد بودن شرایط برای تأمین چغندرقند مورد نیاز این کارخانه دارد.

در ادامه این نشست، لهراسب باقری با بیان اینکه با چشم بسته به کارخانه قند نیامدم، گفت: با علم به بدهی میلیاردی و فرسودگی ماشین‌آلات و ضررده بودن این کارخانه، تصمیم به سرمایه‌گذاری گرفتم و اکنون نیز آمادگی شروع تولید را داریم اما انتظار همراهی ازسوی مسئولان در صدور مجوز واردات شکر را داریم.

باقری ادامه داد: مسئله و درد اصلی ما موضوع تسهیلات و اختصاص زمین به کشت چغندرقند نیست بلکه مشکل اصلی ما این است که اگر خط تولید واحد شکر فعال نشود، نمی‌توانیم از این وضعیت فعلی اقتصادی کارخانه بیرون بیاییم.

در کارخانه‌ای که ۱۰ سال است تعطیل بوده و فقط در مقطعی در سال ۹۳ فعال بوده است، اگر بدون مجوز واردات شکر، فقط به خط تولید چغندرقند فکر کنیم، عملا کشاورزان و همه را درگیر کردیم تا یکسال برای سه ماه کار کنیم و نهایتا هم نتوانیم از عهده مخارج آن بربیاییم در صورتی که با یک تصمیم واقع‌بینانه و اصولی می‌شود دود این کارخانه را به هوا برد.

باقری گفت: خواسته مشخص ما تأمین ۱۲۰ هزار تن شکر خام برای تبدیل به شکر سفید است و اگر این موضوع محقق شود بخش چغندری آن را نیز فعال می‌کنیم تا جهاد کشاورزی دغدغه‌ای در این زمینه نداشته باشد.

وی اضافه کرد که اگر غیر از این باشد ما به جهاد کشاورزی و جهاد به کشاورزان تعهدات بدون پشتوانه داده‌ایم و عملا فردا همه در مقابل مردم و همدیگر شرمنده می‌شویم و یک جو روانی علیه سرمایه‌گذاری و بخش اقتصادی این استان به راه می‌افتد.

در ادامه یکی از مدیران کارخانه قند نیز با بیان اینکه این کارخانه شرایط سختی را تحمل کرده تا اکنون به دست یک سرمایه‌گذار بومی قدرتمند و امتحان پس داده رسیده است، تأکید کرد: نباید کاری کنیم که بار دیگر آه و افسوس در پی داشته باشد لذا پیشنهاد ما برای رونق مجدد این صنعت، صدور مجوز واردات شکر خام و بعد از آن تولید خوراک این کارخانه در درون استان و تزریق تسهیلات ارزان قیمت است.

وی بیان کرد: اگر کارخانه قند راه بیفتد به دنبال آن کارخانه خوراک دام و طیور، الکل‌سازی، نوشابه‌سازی، بسکویت و شکلات نیز راه می‌افتد و هزاران اشتغال ایجاد می‌کند.

پروانه نیکمرام، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با بیان اینکه نباید برای سرمایه‌گذار شرط بگذاریم، گفت: بار اصلی اشتغال این کارخانه روی دوش واحد شکر آن است لذا تأمین مواد اولیه شکر در این کارخانه اقدامی ضروری برای فعالیت و حفظ اشتغال این صنعت قدیمی است.

نیکمرام ادامه داد: وقتی شاهد هستیم برای یک واحد تولیدی کوچک، مسئولان ما شب و روز ندارند، این کارخانه که اشتغال‌زایی بسیار زیادی دارد باید با هر مشقتی هم که شده فعال شود و به امید پای کار بودن سرمایه‌گذار بومی آن، روی پای خود بایستد.

امروز لهراسب باقری در مقابل مدیران مرتبط با بخش اقتصادی سوگند یاد کرد که به هدفی جز فعال کردن کارخانه فکر نمی‌کند اما لازم است با تمهید و تدبیر تصمیمی بگیریم که هم آبروی ما و هم آبروی مسئولان این استان حفظ شود.

در پایان این نشست، جعفر گوهرگانی و مدیران دستگاه‌های صنعت و معدن، جهاد کشاورزی و کار پای این مصوبه را امضا کردند که نیاز کارخانه قند یاسوج به شکر خام تا یکسال تأمین شود و در این صورت کارخانه قند متعهد می‌شود تا شرکت تعاونی مکانیزاسیون چغندرقند را در یکی از روستاهای دارای زمین این استان ثبت کند و با شناسایی کشاورزان پیشرو با همکاری جهاد کشاورزی امکان کاشت، داشت و برداشت این محصول را با تأمین ماشین‌آلات، نهاده‌ها و آموزش به کشاورزان فراهم کند و با آنان قرارداد ببندد.

جهاد کشاورزی نیز متعهد شد تا در همه مراحل تولید چغندرقند با کارخانه قند همکاری کند و در کشت پاییزه ۱۰۰۰ هکتار و در کشت بهاره نیز ۵۰۰ هکتار زمین را به تولید محصول چغندرقند اختصاص دهد.

صنعت و معدن نیز موظف شد تا با همکاری سرمایه‌گذار برای تأمین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش از محل تسهیلات روستایی و اعتبارات فراگیر یا هر محل دیگری اقدام کند.

در این مصوبه تأکید شده است که اگر به هر دلیلی موضوع تأمین شکر خام این کارخانه تأمین نشود، کارخانه قند هیچ تعهدی نسبت به کشاورزان و راه‌اندازی خط تولید خود ندارد.

اگر این تلاش‌ها نتیجه دهد و کارخانه قند با همه اشتغالی که دارد و با همه تحرکی که در ایجاد صنایع وابسته به آن خواهد داشت، مجددا و بعد از ۱۰ سال فعال شود، مردم این استان نام علی‌محمد احمدی و تیم اقتصادی او را از یاد نخواهند برد.

_____________________

گزارش از کریم بنام

______________________

انتهای پیام/ک-ب