پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

رئیس اتحادیه مرغداران کهگیلویه و بویراحمد در واکنش به گرانی و کمبود مرغ در این استان، این شرایط را به دخالت دولتی‌ها و قیمت‌های دستوری آنان مربوط دانست. ضامنی گفت که راهی نیست جز اینکه قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ را به یک رقم واقعی و متناسب با فرمول محاسبه قیمت تمام شده، افزایش دهیم.

صدرالله ضامنی در گفت‌وگو با خبرنگار ریواس جنوب گفت: متأسفانه دولتی‌ها آنالیز درستی از قیمت تمام شده ندارند و بر اساس دستور یک قیمتی را اعلام می‌کنند که شدنی نیست.

رئیس اتحادیه مرغداران کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به این سؤال که خود او در نشستی به ریاست معاون اقتصادی استاندار، قیمت ۷ هزار تومان برای هر کیلوگرم گوشت مرغ زنده را پذیرفتید، توضیح داد: آنها به من گفتند شما این قیمت را اعلام کن و من هم اعلام کردم اما همان‌جا هم گفتم که من این را ابلاغ می‌کنم اما اجرا نخواهد شد.

وی گفت که در آن نشست اعلام شد که قیمت مرغ زنده ۷ و برای مصرف کننده ۱۰ هزار , ۵۰۰ تومان باشد اما اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ زنده ۹ هزار و ۴۰۰ تومان است.

ضامنی در پاسخ به سوال دیگر شما که چه تدبیری برای این شرایط دارید، افزود: هیچ تدبیری به جز، تبعیت از شرایط سایر استان‌ها و آزاد کردن قیمت بر اساس نظام عرضه و تقاضا نیست.

اکنون بر اساس آنالیزهای معتبر سامانه سراسری امگا، قیمت نهایی هر کیلوگرم گوشت گرم برای مصرف کننده از ۱۳ هزار و ۲۰۰ تا ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان است که بر اساس کم و زیاد شدن هزینه‌های حمل و نقل، در استان‌های مختلف به دست مردم می‌رسد.

وی تأکید کرد: قیمت مرغ تابع یک فرمول علمی و معقول است و وقتی که قیمت جوجه یک روزه، سوخت، کارگر، حمل و نقل و خوراک ظیور بالا می‌رود، هیچ دستوری نمی‌تواند، قیمت نهایی را افزایش ندهد.

رئیس اتحادیه مرغداران کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به این سؤال که در این آشفته بازار تکلیف مردم چه می‌شود هم توضیح داد: این را دیگر از استاندار و رئیس سازمان جهاد و اداره‌کل صمت بپرسید، لابد باید تحمل کنند.

وی با تأیید نبود مرغ گرم در بازار کهگیلویه و بویراحمد، تصریح کرد: تنها راه این است که قیمت‌ها را بر اساس واقعیت افزایش دهیم تا مرغدار ما مجبور نشود مرغش را در سایر استان‌ها بفروشد و کشتارگاه‌های ما هم تعطیل شوند.

مرغداری

ضامنی با اشاره به عدم دخالت مدیران در تعیین اجباری قیمت‌ها، تصریح کرد: توزیع مرغ منجمد فقط در شرایط بحرانی و در یک مقطع زمانی محدود جوابگوست ضمن اینکه مردم ما در این استان، به دلایلی استقبال کمی از گوشت منجمد می‌کنند لذا تنها راه این است که بر اساس آنالیز واقعی قیمت مرغ عمل کنیم تا با قیمت معقول و واقغی، این کالا در اختیار مردم قرار گیرد.

وی توضیح داد: وقتی همه عوامل دخیل در قیمت گوشت مرغ زنده از جمله نهاده‌ها، کارگر، سوخت و …. بالا رفته و آن را به هر کیلوگرم ۹ هزار و ۴۰۰ رسانده است، طبیعی است که با احتساب ۲۶ درصد افت، ۴۰۰ تومان هزینه کشتار، ۵۰۰ تومان هزینه حمل و احتساب سود فروشنده‌های خرد و کلان قیمت نهایی مصرف کننده از ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان کمتر نخواهد شد.

وی گفت: وقتی قیمت مرغ زنده در سایر استان‌ها بیشتر است، طبیعی است که مرغدار ما دنبال سود بیشتر است و از طرفی ۵۰ درصد مرغ مورد نیاز این استان نیز از خارج استان وارد می‌شود و ما دخالتی در تعیین قیمت آن نداریم، لذا باید قیمت‌ها بر اساس عرضه و تقاضا و شرایط عمومی کشور تعیین شود نه دستوری.

یک ماه پیش جعفر گوهرگانی و اعضای ستاد تنظیم بازار این استان تصویب کردند که قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ از ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان فراتر نرود اما نه تنها این مصوبه رعایت نشد بلکه مرغ را به طور کلی از بازار این استان، پراند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، در ۴۸ ساعت گذشته، بازار کهگیلویه و بویراحمد خالی از گوشت مرغ شده است و در ۲۴ ساعت گذشته نیز کشتارگاه‌های مرغ، تعطیل بودند که پیش‌بینی می‌شود اگر فکری اساسی نشود، این روند ادامه داشته باشد..

انتهای پیام/بنام