پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

نایب رییس شورای عالی استان‌ها می‌گوید دولت اراده‌ای برای لایحه مدیریت یکپارچه به مجلس ندارد.

 به گزارش ریواس جنوب به نقل از روابط عمومی شورای عالی استان‌ها، عبدالرزاق موسوی در شصت و سومین مجمع مشورتی روسای شوراهای کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها که در شهر رشت برگزار شد، گفت: دولت اراده‌ای برای ارائه لایحه مدیریت یکپارچه به مجلس ندارد و شورای عالی استان‌ها آمادگی لازم را دارد تا اصلاحات لازم در این خصوص را انجام داده و لایحه را به مجلس ارائه دهد.

وی ادامه داد: دولت اراده‌ای ندارد خود را کوچک کند و ما این نوع نگاه را در بحث مالیات ارزش افزوده در رفتار وزارت کشور هم دیدیم.

نایب رئیس شورای عالی استان‌‌ها با تأکید بر اینکه در برخی از موارد قوانین مربوط به شوراها رعایت نمی‌شود، افزود: اگر به فکر نجات شوراها هستیم باید برای نجات مباحث دیگر هم ورود کنیم.

وی با بیان اینکه برخی از این موارد را بنده نیز به‌عنوان یک عضو شورا قبول دارم، گفت: برخی از مشکلاتی که برای شوراها در بررسی و تصویب طرح‌ها و مصوبات ایجادشده است، نیازمند آموزش است.

موسوی به روند آموزش برای شوراهای کشور اشاره کرد و افزود: دستورالعمل نظارت و ارزیابی شوراها تدوین‌شده و به‌زودی ابلاغ می‌شود.

او در ادامه سخنان خود افزود: امروز قانون شوراها در برگیرنده هر آنچه در قانون اساسی مطابق با شانیت شوراها بوده نیست؛ البته ما هم نتوانستیم از همه ظرفیت‌های قانونی استفاده کنیم.

نایب رئیس شورای عالی استان‌ها ادامه داد: امروز هویت و ماهیت شوراها به‌عنوان مهم‌ترین موضوعی است که اکنون مورد تهدید قرار گرفته است و از طرفی تلاش برای ناکارآمد جلوه دادن شوراها و محدود کردن اختیارات این نهاد تا جایی پیش رفته که از آن فقط نام و نشانی باقی بماند.

موسوی خاطرنشان کرد: تخلفات اعضای شوراها که البته از جمعیت ۱۲۰ هزارنفری شوراها میزان آن بسیار اندک است، عدم تائید بسیاری از مصوبات شوراها در هیئت‌های تطبیق و احیاناً حل اختلاف، اختلاف و دودستگی در شوراها که مانع تصمیم‌گیری سریع و اداره مطلوب شهر می‌شود، روند کند تصمیم‌گیری در انتخاب شهردار و سرپرستی که در نظام انتصابی نیست، عدم موفقیت شوراها در انجام وظایف محوله و دخالت در امور شهرداری‌ها عمده‌ترین توجیهات برای تضعیف شوراها است.

نایب‌رئیس شورای عالی استان‌ها اظهار داشت: شوراها در دستیابی به اهداف خود موفق بوده‌اند و البته در مواردی هم موفقیت حاصل نشده که ناشی از عوامل بیرونی بوده است.

وی افزود: بنابراین باید از ظرفیت قوانین موجود به‌خوبی استفاده کنیم و با استفاده از ظرفیت‌های قانون اساسی در اصلاح قانون شوراها، آموزش، نظارت، تبادل تجربیات، حفظ و تقویت شوراها، تعامل با دستگاه‌ها و قوای موجود، عملکرد در چارچوب قانون با رویکرد حفظ منافع و مصالح عمومی، کمک به شوراهای روستاها، انعکاس فعالیت‌ها و دستاوردها، برنامه‌ریزی برای موفقیت در حوزه جلب مشارکت مردمی و همکاری بیشتر شوراهای کلان‌شهرها در زمینه ارائه طرح‌های قابل قبول بکوشیم.

انتهای پیام/ سجاد بنام