پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

ممکن است برای شما پیش آمده باشد که با دیدن مبلغ جرایم رانندگی خود شگفت‌زده شوید؛ ممکن است نسبت به صحت برخی از آنها تردید کنید و یا دست کم از جزئیات آن اطمینان نداشته باشید.

اما راه اعتراض به قبض‌های جریمه رانندگی چیست؟

 بر اساس ماده ۵ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، اعتراض به قبوض جرایم رانندگی، در مرحله اول غیرحضوری و از طریق واحدهای پلیس +۱۰ انجام می‌شود.

اگر راننده نسبت به اعتراض خود قانع نشود، در مرحله بعدی می‌تواند به واحدهای رسیدگی به تخلفات رانندگی در پلیس‌های راهنمایی و رانندگی محل سکونت خود یا منطقه مربوط به پلاک خودرو، مراجعه کند؛ به این معنی که مالک خودرو، باید بومی یا ساکن منطقه باشد یا پلاک خودروی وی متعلق به همان استان مربوطه (محل اعلام اعتراض) باشد.

همچنین حضور مالک یا نماینده قانونی او با در دست داشتن کارت و شناسنامه خودرو برای ثبت و پیگیری اعتراض به قبوض جرایم رانندگی الزامی است.

** تکمیلی/

پیرو ابهامات تعدادی از کاربران «ریواس جنوب» و درخواست توضیحات بیشتر، موضوع شیوه‌های اعتراض به جرائم رانندگی را بیشتر پیگیری کرده‌ایم که در ادامه می‌آید:

پلیس راهور سازوکاری برای اعتراض به قبض های جریمه رانندگی ایجاد کرده است؛

– درباره قبض های الکترونیکی که به وسیله دوربین ثبت می شود، کارتان بسیار ساده است؛ شما باید به قسمت اجرائیات اداره راهنمایی و رانندگی بروید و در بخش مانیتورینگ تصویر ثبت شده را ملاحظه کنید. تصویر آن قدر واضح و شفاف است که نیاز به بحث و بررسی بیشتر ندارد.

– اما اگر شما به قبض های الصاقی و دو برگی یا حتی تسلیمی اعتراض دارید، باز هم امکان پیگیری حق تان وجود دارد. در این زمینه شما باید به همراه مدارک و قبض جریمه به واحد اجرائیات اداره راهنمایی و رانندگی مراجعه کنید و داد خواست خود را ارائه دهید. این واحد ۲۴ ساعت وقت دارد تا به درخواست شما رسیدگی و نتیجه را به شما اعلام کند.

* اگر شما از نتیجه واحد اجرائیات هم ناراضی بودید، باید موضوع شکایت تان را به واحد «رسیدگی به اعتراضات ناشی از تخلفات رانندگی» ارجاع دهید. در این واحد، یک قاضی به عنوان رئیس از سوی قوه قضاییه و یک کارشناس راهنمایی و رانندگی حضور دارند که به بررسی مجدد شکایت شما می پردازند. رای این واحد حتی اگر شما را باز هم راضی نکند، لازم الاجراست. شما تنها ۲۰ روز مهلت دارید تا مبلغ جریمه تان را بپردازید و گرنه بعد از پایان این مهلت زمانی، مبلغ جریمه تان دو برابر می شود.

انتشار خبر اصلی: ۵ خرداد ۹۷
انتشار خبر به‌روز شده: ۱۰ خرداد ۹۷

انتهای پیام/ سحر محمدزاده