پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مزارعی هیچ کاری که نکرده باشد، یک مطالبه عمومی را در مبارزه با فساد و رانت بار دیگر زنده کرد؛ فارغ از نقدهایی که بر رفتار او در این مطالبه‌گری وارد است، دو چالش و مصداق برای نقض رویکردهای او وجود دارد که لازم به پاسخگویی است.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، جبار کیانی می‌گوید که دیداری با حجت‌الاسلام غلامرضا مزارعی، رئیس‌کل دادگستری این استان داشتم که او به من گفت که به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهم که هیچ واحد تولیدی تعطیل شود یا حساب‌های آن مسدود شود؛ او گفت که اگر کسی این کار را کرد به من بگویید.

این اظهارنظر در حالی است که همین ماه، همه حساب‌های کارخانه آجر دهدشت به عنوان تنها واحد تولیدی و صنعتی فعال شهرستان کهگیلویه مسدود شدند و کار در این کارخانه فلج شد.

یکی از مدیران میانی ادارات طلبکار از این کارخانه نیز گفته است که به دستور دادگستری این کار را کرده است؛ موضوعی مغایر با سیاست‌های رئیس‌کل دادگستری کهگیلویه و بویراحمد که نیازمند پاسخگویی و شفاف‌سازی است.

موضوع دیگری که به عنوان یک چالش، قابل ذکر است، شعار مبارزه با فساد است که در حوزه زمین‌خواری گیر کرده است.

او همواره گفته است که مبارزه با زمین‌خواری و تغییر کاربری‌های غیرمجاز را از قضات و کارکنان دادگستری شروع کنید و استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گفته است که این مبارزه را از کارکنان استانداری شروع کنید.

اما اطلاعات ریواس جنوب حاکی از آن است که چندین حکم تخریب اراضی در اشغال قضات و کارمندان دادگستری وجود دارد که در مرحله قبل از اجرای حکم، مانده‌اند.

علاوه بر این، حدود ۵۰ حکم تخریب و قلع و قمع زمین‌خواری و تخریب اراضی کشاورزی و تغییر کاربری‌ها در دست کارکنان امور اراضی جهاد کشاورزی است که به دلایلی عجیب، اجرا نمی‌شوند و لازم است آقای مزارعی که خیلی‌ها به او برای پرچم‌داری مبارزه با فساد، اعتماد کردند، به این تناقضات پاسخ دهد.

این‌ها اطلاعاتی است که مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد هم آن‌ها را تأیید می‌کند و می‌گوید که ۵۴ پرونده در مراحل نهایی قضایی داریم که متأسفانه هیچ برخوردی با آنها صورت نگرفته و احکام قطعی آنها نیز اجرا نشده است.

سعادت اکوانیان به طور مشخص در نشست کارگروه مبارزه با زمین‌خواری استان کهگیلویه و بویراحمد به پرونده کلان تغییرکاربری‌ها در منطقه خوش‌نشین “سروک” یاسوج اشاره کرد که رد پای نورچشمی‌ها و گردن‌کلفت‌های ثروت و قدرت و سیاست نیز در آن پیدا است.

او گفت که احکام صادر شده برای تخریب ویلاهای غیرمجاز این منطقه در شورای تأمین به نوعی “وتو” شدند و این شورا، مانع از اجرای احکام قطعی شده است.

آقای معروف به “ش” یکی از این افراد است که حکم تخریب بنای غیرمجاز او، به دلایلی اجرایی نمی‌شود.

اکوانیان که همواره در جلسات با شفافیت بیشتری حرف می‌زند، با دفاع از مقام بالادستی خود در جهاد کشاورزی گفت که خداوکیلی این داستان‌های مبارزه با زمین‌خواری و تغییر کاربری‌ها از زمانی که آقای تاج‌الدینی مدیر امور اراضی شدند، ( سال ۹۰ به این طرف) شروع شد و ما نیز در کنار وی بودیم.

مدیر امور اراضی کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با مستند تأکید کرد که آنچه از تغییر کاربری‌ها و تصرفات گفته می‌شود، عمدتا مربوط به دوره‌های قبل است و از سال ۹۱ به این طرف به جرأت می‌توان گفت تخلفات این حوزه ۷۰ درصد کاهش پیدا کردند.

وی گفت بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون، در ساخت و سازهای غیرمجازی که غیرمسقف هستند، جهاد کشاورزی مستقیما با همکاری دادستان ورود می‌کند و این بناها را قلع و قمع می‌کند که در این زمینه جهاد کشاورزی به وظیفه خود عمل کرده است اما برای ساخت و سازهایی که به مرحله سقف رسیدند بر اساس قانون، نیاز به حکم قضایی است و تاکنون حدود ۵۰ حکم قضایی قطعی ولی اجرا نشده در این حوزه داریم.

کبنا نیز در گزارشی نوشت در این نشست همه مسؤولان از قاطعیت و ورود دستگاه قضایی استان کهگیلویه و بویراحمد به خصوص دادستان و رئیس‌کل دادگستری به موضوع زمین‌خواری و تصرفات تعریف و تمجید کردند اما معلوم نشد که چرا از این همراهی و همکاری دستگاه قضایی برای پیشبرد امور استفاده نشده است.
وی همچنین نوشته؛ حکم تخریب برای آقای (ش) گرفته شده که اجازه تخریب داده نمی‌شود در حالی که مزارعی رئیس کل دادگستری استان دستور داده قبل از هر کسی تخریب‌ها از قضات شروع شود.

انتهای پیام/بنام-ک