خاطره معلم بازنشستهی فارسی از دوران حضورش در جبهههای جنگ در گفتگو با «ریواس جنوب»؛ شهید چمران به من گفت اگر برای ما صندوق رأی نیاورید به انقلاب و اسلام خیانت کردهاید/ اولین حقوقم ۲ هزار و ۳۵۰ تومان بود
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
در ادامه سلسه گفتگوهای خبرنگاران افتخاری «ریواس جنوب» با مشاغل گوناگون از جمله پاکبان، معلم، راننده تاکسی، نجار، مغازهدار و غیره، این بار خبرنگار ما به سراغ معلم بازنشستهای دارد که سالها پیش بهعنوان مدیر نمونه کشوری انتخاب شده بود. غلامرضا فاتحنژاد در گفتگو با ما از افتخارات خود در کنار دانشآموزان استان فارس میگوید و خاطراتی نیز از دوران دفاع مقدس و دیدارهایاش با آیتالله خامنهای و شهید چمران بازگو میکند.
لطف کنید خودتان را معرفی کنید.
غلامرضا فاتحنژاد هستم. دارای ۵۶ سال سن و بازنشسته وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۳۹۰ میباشم که هماکنون به کار تعلیم و تربیت بهعنوان مدیر دبیرستان غیرانتقاعی امام صادق(ع) ناحیه ۲ شیراز مشغول خدمت هستم.
چطور جذب آموزش و پرورش شدید و در چه سمتهایی خدمت کردهاید؟
اینجانب با مدرک کارشناسی از دانشکده شهیدرجایی مرکز تربیت معلم شیراز فارغالتحصیل و در سال ۱۳۶۰ وارد آموزش و پروش شدم و در روستای دهشیب منطقه فرمشکان بخش کوار مدیر مدرسه راهنمایی شهیدحاملی شدم. البته بنده مؤسس این مدرسه راهنمایی در روستای دهشیب بودم و دانشآموزان دیگر روستاهای اطراف دهشیب به مدرسه راهنمایی شهیدحاملی برای تحصیل میآمدند. در سال ۱۳۶۲ بهعنوان کارشناس آموزش نمایندگی آموزش و پرورش کوار که زیر نظر ناحیه ۳ شیراز بود بهمدت ۳ سال مشغول به خدمت شدم. پس از آن حدود یک و نیم سال مدیر مدرسه راهنمایی شهیدجواد جلالی شدم. از سال ۶۹ تا سال ۷۶ مدیر دبیرستان شهدای عملیات خیبر کوار بودم و افتخارات زیادی را در کنار دانشآموزان این دبیرستان کسب کردهایم. در سال ۱۳۷۵ هم بهعنوان مدیر نمونه استانی و کشوری انتخاب شدهام.
به یاد دارید اولین حقوق دریافتیتان چقدر بود؟
بله. اولین حقوق دریافتیام در سال ۱۳۶۰ مبلغ ۲ هزار و ۳۵۰ تومان بود.
چه خاطراتی در زمان مدیریت خودتان در دبیرستان شهدای عملیات خیبر دارید؟
در بهمنماه سال ۱۳۶۹ بنده با اصرار و پافشاری مدیر وقت اداره آموزش و پرورش کوار جناب کریم شریفلو و معاونت محترم جناب اسماعیل روستا مدیر دبیرستان شهدای عملیات خیبر شدم. بنده از آنها درخواست کردم که امکانات کافی برای دبیرستان مهیا کنند و آنها هم قول دادند و این امکانات را فراهم کردند و با توجه به اینکه اینجانب مسولیت را پذیرفته بودم و هم فرهنگی و هم به نوعی بومی منطقه کوار بودم احساس تکلیف بیشتری نسبت به انجام وظیفه داشتم. در آن زمان وضعیت دبیرستان خیبر از نظر تحصیلی و فرهنگی اصلا مناسب نبود. اما از جناب مهندس حیدر روستا که جا دارد همین جا از ایشان تقدیر کنم بهعنوان معاونت دبیرستان خیبر کوار استفاده کردم و توانستیم نظم و انضباط خاصی در ورود و خروج دانشآموزان و همچنین وضعیت ظاهری آنها برقرار کنیم. با توجه به استعدادهای بسیار خوبی که در بین دانشآموزان کواری وجود داشت و با برنامهریزیهای لازم و استفاده از دبیران مجرب و توانمند در همان سالهای اولیه ۴۹ نفر به دانشگاههای دولتی مراکز آموزش عالی راه پیدا کردند. همان زمان این اتفاق بسیار مهم رسانهای شد و باعث شد که دبیرستان خیبر کوار در سطح استان بدرخشد و در همان سالها و با هماهنگی همکاران محترم در اداره آموزش و پرورش کوار شاهد رشد سال به سال دانشآموزان منطقه و پذیرفته شدن در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور بودیم. در همان سالها در کنکور سراسری با وجودی که دبیرستان خیبر کوار شامل دبیرستانهای منطقه ۳ از نظر تقسیمات کشوری بود رتبههای ۲ رقمی و ۳ رقمی در کنکور سراسری کسب کردیم.
جا دارد از همین جا از تمام همکاران که در آن زمان باعث رشد و شکوفایی دانشآموزان منطقه کوار شدهاند تقدیر و تشکر کنم.
شما در جبهههای جنگ هم حاضر بودید. از آنجا خاطرهای دارید؟
در سالهای ابتدایی دفاع مقدس که شهیدان رجایی و باهنر ترور شدند بنده در مناطق عملیاتی جنوب اطراف شهر سوسنگرد بودم. بحث انتخابات ریاست جمهوری بود که در آن زمان سیدعلی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی هم کاندیدای ریاست جمهوری بودند که در منطقه عملیاتی فرماندهان نظامی و سپاه پاسداران و هم فرماندهی چریکی جنگهای نامنظم که مرحوم شهید دکتر چمران هم بودند را به عهده داشتند. انتخابات در بین نیروهای سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی و چریکهای نامنظم در آن منطقه برگزار شد که بنده در آن زمان یکی از مسئولین اجرایی انتخابات بودم. مرحوم دکتر چمران عصر روز انتخابات تماس گرفتند که از بنده و عدهای از نیروها رأیگیری نشده است لطفا بیایید و رأیگیری کنید. فرمودند که اگر نیایید و از بنده و دیگر همرزمان رأیگیری نشود به انقلاب و اسلام خیانت کردهاید. دکتر چمران و نیروهایشان در منطقهای بهنام چولان و پل سابله بودند که این منطقه بین خط اول و جبهه و نیروهای بعث عراق بود و تصمیم گرفتیم که اتومبیل حامل صندوق رأی را به آن منطقه ببریم. ما به سمت غرب حرکت میکردیم و با وجود اینکه کاملا استتار کرده بودیم در اثر تابش نور خورشید عراقیها ما را شناسایی کرده و چندین موشک و خمپاره به سمت اتومبیل پرتاپ کردند. بالاخره به تیم شهید دکتر چمران رسیدیم اما دو نفر از اعضای تیم هم بهخاطر شناسایی شدن اتومبیل رای با اصابت موشک و خمپاره به فیض عظیم شهادت نایل شدند و رایگیری با تعداد ۵۰ نفر انجام شد. بنده خاطرهای که از دکتر چمران به یاد دارم این است که از ایشان سوال کرده بودم «با توجه به شهیدشدن ۲ نفر از جوانان و همرزمان آیا این رأیگیری ارزش داشت؟» که ایشان در جوابم گفتند «هر رأی ما معادل جانمان است» و پس از رأیگیری شب به پشت خط مقدم برگشتیم.
چه پیامی برای مردم و مسئولین حوزه فرهنگی کوار دارید؟
پیام اینجانب به همه دوستان قدیمی و اهالی محترم و خانواده محترم و معزز شهدا بهعنوان فردی که حدود ۴۰ سال در حوزه تعلیم و تربیت مشغول به خدمت بودهام به مسئولین و عزیزانی که در آموزش و پرورش منطقه کوار مشغول به خدمت هستند این است که از ظرفیتها و هوش و استعدادبالای جوانان کواری بایستی استفاده کنیم. این جوانان، سرمایههای ارزشمند کشور هستند چه در حوزه هنری چه در حوزه علمی چه در حوزه نرمافزاری و فضای مجازی بایستی تلاش و کار بیشتری انجام شود.
صحبت خاصی اگر دارید بفرمایید.
لازم است از اصحاب رسانه که به فکر تجربههای دیروز هستند قدردانی کنم و همچنین از تمام همکاران گرامی و مردم خوب و فهیم و پرتلاش شهرستان کوار که پای صحبتهای این حقیر بودند کمال تقدیر و تشکر را دارم و آرزوی بهروزی و سلامتی و سربلندی و موفقیت را برای همه عزیزان از خداوند متعال مسئلت دارم. صحبتهایم را با شعری زیبا از سهراب سپهری به پایان میرسانم: «زندگی صحنه زیبای یکتای هنرمندی ماست/ هر کسی نغمه خود خواند و از صحنه رود/ صحنه پیوسته بهجاست/ خُرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد…»
——————-
گفتگو از ابوذر رضایی
– خبرنگار ریواس جنوب
عجب