پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

این روزها، داریوش دیودیده همه زور و تمرکزش را برای ماندن روی صندلی مدیرکلی صنعت، معدن و تجارت گذاشته است و این را می‌شود از بازار آشفته صادرات محصولات غیرنفتی این استان، آمارها و برنامه‌ریزی‌های آبکی آن متوجه شد؛ بار کجی که بعید است با این مدیران و این شیوه مدیریت به مقصد برسد. علاوه بر دیودیده، بهنام احمدی در گمرک، الیاس تاج‌الدینی در جهاد کشاورزی، محمود باقری در میراث فرهنگی،جبار کیانی در اتاق بازرگانی و جعفر گوهرگانی به عنوان مدیر ارشد حوزه اقتصادی همگی در این تقصیر بزرگ، سهم دارند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، نشست کارگروه صادرات غیرنفتی استان کهگیلویه و بویراحمد بالاخره در روزهای پایانی اردیبهشت و بعد از مدت‌ها از سوی اداره‌کل صمت این استان تشکیل شد.

اگر چه رسالت‌های سنگین و البته روزمره اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت در کهگیلویه و بویراحمد به ویژه در بحث بازار، عمدتا روی زمین مانده است و صحبت از صادرات غیرنفتی در این استان انتظار زیادی برای این شیوه منفعلانه مدیریت است اما دست کم خاصیت جلسه امروز صادرات غیر نفتی این بود که شخص اول مدیریت این استان بر آنچه شک و تردید داشت، مطمئن شد و به این نتیجه رسید که بار صادرات کهگیلویه و بویراحمد با موتور خاموش دیودیده و دیگر مدیران مرتبط با صادرات، به مقصد نخواهد رسید.

سنگ نخست این جلسه از همان ابتدا کج گذاشته شد و وقتی داریوش دیودیده به عنوان دبیر کارگروه صادرات و متولی اصلی این حوزه جلسه را شروع کرد، زیرکانه از مرور مصوبه اول جلسات قبل، هدفمند رد شد که با تیزبینی استاندار مجبور به برگشت و توضیح در این زمینه شد.

او، شیوه اصلی اداره جلسات به سبک علی‌محمد احمدی را هم زیر پا گذاشت و بدون ارائه هیچ مستنداتی فقط از روی کاغذ مطالبی را می‌خواند.

موضوعی که باز هم احمدی به آن واکنش نشان داد و گفت مگر قرار نبود با ارائه پاورپوینت، مستند حرف‌ها و مصوبات را ارائه کنید که دیودیده پاسخ داد همکاران من در حوزه تنظیم بازار این روزها به شدت درگیر هستند و در لحظه آخر، پاورپوینت آنها به مشکل خورد.

استاندار هم به کنایه گفت شما همانند ترافیک تهران، همه ایرادات را به گردن تنظیم بازار می‌اندازید و در نهایت ما تنظیمی در این بازار شما نمی‌بینیم.

احمدی خطاب به دیودیده گفت که ما حرف مستند می‌خواهیم، شما کاغذی در دست گرفتید و مطالب و آماری به سرعت قرائت می‌کنید و رد می‌شوید، اصلا ما از کجا بدانیم که آنچه می‌خوانید همان چیزی است که نوشته است؟

بعد از آن در چند سؤال و جواب استاندار معلوم شد که آمارهای اعلامی از سوی دیودیده با سایر آمارها متناقض است و در واقع هر مدیری آمار خاص خودش را می‌خواند! واین راز عدم ارائه پاورپوینت برای نمایش در مانیتورهای جلسه بود!

آمارهای ارائه شده در حوزه صادرات آنقدر متناقض و آبکی بودند که استاندار همه آنها را پاره کرد و از جعفر گوهرگانی خواست تا با تدبیر و چاره، به این بی‌در و پیکری صادرات، پایان دهد و هم متولی این حوزه را مشخص کند و هم نقش هر کدام از ادارات و مهمتر از آنها، آمارها را واقعی‌ و به روز کند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد پیش‌بینی صادرات این استان را سال قبل ۸٫۳ میلیون دلار اعلام کرد اما در عمل فقط ۳٫۳ میلیون دلار محقق شد.

بعد از این آمار، استاندار از دیودیده پرسید که شما بر چه اساسی و با کدام مستند این آمارها را اعلام می‌کنید؟ مگر نباید پایه صادرات شما مشخص باشد و بعد با ارائه یک مکانیسم بگویید که می‌خواهید آن را به ۸٫۳ میلیون دلار برسانید.

احمدی گفت که گمرک ما هم که عملا تعطیل است و می‌گوید کار من این نیست، پس شما بر چه معیاری آمار اعلام می‌کنید و بر آن اساس برنامه‌ریزی می‌کنید؟

دیودیده که پاسخ مشخصی نداشت گفت واقعیت این است که ما آمارمان را از خود ادارات و واحدهای تولیدی می‌گیریم!

استاندارهم گفت حالا فرض کنیم واحدهای تولیدی آماری را با کم و زیاد به شما بدهند، شما چشم بسته به عنوان سند توسعه صادارت یک استان اعلام می‌کنید؟ و بر اساس آن برنامه‌ریزی می‌کنید؟ آقای دیودیده واقعا این نشد کار کردن!

استاندار بعد از آن به سراغ رئیس سازمان جهاد کشاورزی رفت که از او نیز آمار واقعی و دقیقی نشنید و هر چه شنید مغایر با آمار اعلامی در صنعت و معدن بودند.

احمدی ادامه داد: نمی‌دانم چه بگویم؛ واقعا ریاضی‌دانان بزرگ هم اینجا گیج می‌شوند؛ آقایان فقط با اعداد بازی می‌کنند، آمار و ارقام می‌سازند و هر طور هم می‌خواهند تغییر می‌دهند و انتظار دارند ما هم قبول کنیم.

واقعا برای من جای سؤال است که صادرات کهگیلویه و بویراحمد چقدر است و چقدر می‌تواند باشد اما هیچ کس نمی‌داند؛ نه صنعت و معدن ما که دبیر کارگروه است می‌داند نه گمرک ما که کاملا بی‌خبر است و تعطیل و نه هم دستگاه‌های تخصصی ما چون جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی می‌دانند!

سه لیست در دست سه مدیر ما است که هر کدام یک آمار متفاوتی است؛ من مانده‌ام که این چه وضعی است؛ اصلا جدی نگرفتید!

شما مدیران برای چه حقوق می‌گیرید؟ چرا عضو کارگروه صادرات هستید؟

بعد از این اظهارات نوبت به رفع مشکل صادراتی و گمرکی شرکت سیمان مارگون برای صادرات کلینکر این کارخانه بود که بعد از یکسال، بهنام احمدی مدیرکل گمرک این استان از بهانه‌هایی برای نشدن گفت.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با انتقاد شدید از اداره‌کل گمرک خطاب به مدیرکل این دستگاه گفت شما که بیشتر تهران هستید و وقت ندارید اما حداقل از سایر همکاران بپرسید چطور در سایر استان‌ها این مشکلات را حل کردند؟

وی گفت که همین یک قلم صادرات کلینکر در کهگیلویه و بویراحمد، یک و نیم برابر کل صادرات غیرنفتی آن است اما متأسفانه گمرک ما یا واقعا تعطیل است یا خودش را به خواب زده است!

استاندار این کم‌کاری‌ها را ظلم به استان و مردم آن دانست و از جعفر گوهرگانی خواست تا به گونه‌ای مدیریت کند که جلوی تضییع این حق استان گرفته شود و این محصول با کیفیت و پربازار، از گمرک همین استان صادر شود.

من نمی‌دانم اگر این کار گمرک نیست پس کار این اداره‌کل چیست و برای چه حقوق می‌گیرند؟

مدیران مرتبط با صادرات در کهگیلویه و بویراحمد

واقعا با این مدیران و این شیوه مدیریت ما به جایی نمی‌رسیم!

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، در قرائت مصوبه بعدی، صحبت از تفاهم‌نامه صمت و اتاق بازرگانی یاسوج شد که قرار بود دو هفته‌ای عملیاتی شود و یک شرکت صادرات محور، مسئولیت صادرات غیر نفتی کهگیلویه و بویراحمد را بر عهده بگیرد.

مصوبه‌ای که هیچ‌گاه عملیاتی نشد و روی کارهای نشده در اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت تلمبار شد.

دیودیده در پاسخ به این کم‌کاری گفته است که خوردیم به آخر سال و انتخابات اتاق بازرگانی و دیگر پیگیری نکردیم.

نماینده اتاق بازرگانی نیز گفت که فردی که از سوی صمت پیشنهاد شد و قراردادی که در این زمینه منعقد شد کاملا یک‌طرفه بود و این فرد می‌خواست همه تولید این استان در اختیار او قرار بگیرد تا هر کاری دلش می‌خواهد بکند.

نماینده اتاق بازرگانی یاسوج ادامه داد: برای رفع این ابهام قرار شد موضوع درجلسه بعد کارگروه صادرات غیرنفتی مطرح شود که این جلسه بعد از آن دیگر برگزار نشد.

استاندار هم با تأیید این موضوع گفت که قرار بود بعد از هر جلسه، مصوبات ارسال و در جلسه بعد مروز شوند و اگر مانعی هست به من بگویند اما اداره‌کل صمت هیچ گزارشی به من ندادند و اگر به هر دلیلی فرد متقاضی این شرکت صادراتی را تأسیس نکرد، باید سراغ گزینه دیگری می‌رفتید نه اینکه دست روی دست می‌گذاشتید.

بعد از این، دیودیده گفت که آقای استاندار در جلسات بعد به شما اطلاع دادیم؛ اما احمدی به او گفت که کدام جلسه؟ هیچ جلسه‌ای نبود.

این موضوع از یک واقعیت تلخ هم پرده برداشت و معلوم شد که چند جلسه کارگروه صادرات غیرنفتی به ریاست جعفر گوهرگانی، معاونت اقتصادی استاندار برگزار شد تا این جلسات به اصطلاح راهرویی بدون حضور خبرنگاران برگزار شود و برخی مصوبات حاشیه‌دار از جمله تقویم نمایشگاهی در آنها به تصویب برسد.

موضوعی که گوهرگانی باید پاسخگوی آن باشد.

البته گوهرگانی منکر تشکیل این جلسات نشد اما گفت که دیودیده در این جلسات گزارشی مبنی بر انصراف یا فعالیت شرکت صادراتی و دیگر موضوعات مورد مناقشه نداده است.

 در پایان این نشست، استاندار کهگیلویه و بویراحمد همه آمارهای متناقض را مچاله کرد و از گوهرگانی خواست تا با تشکیل یک جلسه و وحدت رویه به این آمارهای غلط و آبکی و بدون پایه و اساس پایان دهد و به بحث صادارت از متولی تا ساز و کار واحد آن یک نظم و چارچوب مشخصی دهد.

احمدی همچنین از دیودیده و همکارانش خواست که پای کار بیایند و موضوع راجدی بگیرد؛ او گفت که چندین بار است که این را می‌گویم و می‌خواهم.

او گفت که این شیوه کار کردن را بیش از این نمی‌توانم تحمل کنم.

او از بهنام احمدی در گمرک این استان، الیاس تاج‌الدینی در جهاد کشاورزی و محمود باقری در میراث فرهنگی نیز همین خواسته را داشت.

به هر حال، بار صادرات کهگیلویه و بویراحمد کج است و بعید است با این مدیران منفعل به مقصد برسد؛ استانی که باید بیش از هر استانی با چنگ و دندان از داشته‌ها و  فرصت‌هایش برای رفاه ساکنینش استفاده کند، با بیخیالی و کم‌کاری و گاها ناتوانی مدیرانش نه تنها استفاده‌ای از ظرفیت‌ها نشد بلکه به شدت ضرر هم کرده و به عقب رفته است.

بدون تردید به تزریق یک خون و انگیزه جدید در رگ‌های به خواب رفته صادرات استان کهگیلویه و بویراحمد در سال رونق تولید نیاز داریم؛ نیازی که افکار عمومی چشم به قلم استاندار این استان برای تغییرات مدیریتی دوختند اگر مدیر بعدی در این حوزه تواناتر و داناتر باشد.

انتهای پیام/بنام-ک