پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

سلام دنا:

پس از کش و قوس های فراوان، مجلس به محمد فرهادی به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رای اعتماد داد. فرهادی توانست ۱۹۷ رای موافق، ۲۸ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع کسب کند که با این نتیجه، این وزارتخانه کلیدی،دومین سکاندار رسمی خود را شناخت.
پیش از محمد فرهادی، گزینه های معرفی شده توسط نتوانستند از سد سنگین مجلس برای رسیدن به این مسئولیت عبور کنند.

به گزارش سلام دنا، پایگاه خبری عصر ایران در گزارشی مشروح از جلسه امروز بررسی صلاحیت گزینه پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آورده است:

جلسه علنی مجلس برای بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم آغاز شد.

فرهادی به وزارت علوم رفت/ رای اعتماد مجلس به پنجمین وزیر پیشنهادی

بررسی صلاحیت محمد فرهادی وزیر پیشنهادی علوم از دقایقی قبل با حضور حسن روحانی رئیس جمهور در مجلس آغاز شد.

حسن روحانی در آغاز سخنان خود به شهدای مجلس درود و سلام فرستاد و گفت: مجلس از آغاز پیروزی انقلاب تا امروز بار سنگین قانونگذاری،نظارت و دموکراسی و پیگیری برای اجرای قانون،تصویب لوایح بسیار مهم را بر عهده داشت.

جلسه رای اعتماد به وزیر جدید پیشنهادی علوم/ مطهری در مخالفت با فرهادی: نمایندگان قول هایی گرفته اند!

وی افزود: امروز برای پنجمین بار خدمت نمایندگان رسیدم تا وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه مهم علوم را معرفی کنم.ازهمه وزرای پیشنهادی سابق که قبول زحمت کردند به مجلس آمدند و توانستند رای جمعی از نمایندگان را داشته باشند اما نتوانستند رای اکثریت را کسب کنند تشکر می کنم.

رئیس قوه مجریه با معرفی فرهادی گفت: رای نیاوردن وزرا را سایت ها و رسانه ها به مسائلی منتسب نکنند که نتیجه آن اهانت به مجلس و نمایندگان باشد،ما یک دموکراسی ویژه ای داریم دموکراسی غیر حزبی.

وی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۲ گفت: وقتی کسی رای آورده که با نفر بعدی سه برابر اختلاف دارد نشان می دهد این گفتمان مورد اقبال اکثریت مردم است(در این هنگام نمایندگان به سخنان روحانی اعتراض کردند)

روحانی افزود: گفتمان اعتدال مورد نظر همه مردم است و این گفتمان، گفتمان دین ما و فرهنگ بزرگ ما است و ما امت وسط هستیم.

جلسه رای اعتماد به وزیر جدید پیشنهادی علوم/ مطهری در مخالفت با فرهادی: نمایندگان قول هایی گرفته اند!

رئیس جمهور اظهار داشت: ما به آرای مجلس در هر شرایطی احترام می گذاریم، بین ما و شما آنچه قضاوت می کند ،خداوند،قانون اساسی،و افکار عمومی مردم است.

وی ابراز امیدواری کرد با رای اعتماد مجلس به فرهادی گره از وزارت علوم باز شود.

در ادامه نوبت به مخالفان و موافقان رسید.

علی مطهری نخستین مخالف وزیر رپیشنهادی علوم بود که گفت: احساس کردم فضای مجلس موافق وزیر پیشنهادی علوم است اما افراد قوی تر از مجلس رای اعتماد نگرفتند. در حالی که احساس کردم گفتمان اصولگرایی به خطر افتاده و لازم است از آن دفاع کنم و به عبارت دیگر می خواهم از اعتبار و حیثیت مجلس دفاع کنم اگر مجلس آسیب ببیند کل نظام آسیب می بیند.

وی افزود: مجلس در حالی بخاطر فتنه به فرجی دانا،دانش آشتیانی و احمد زاده نیلی رای اعتماد نداد که فرهادی نامه ای را با آقایان خاتمی موسوی و کروبی امضا کرده است.

مطهری سپس با بیان اینکه این نامه موجود است بخشی از آن را خواند و گفت با استناد به این نامه آقای فرهادی فتنه گر است،و ایشان سابقه عضویت در حزب مشارکت را دارد و با معیار قبلی نمایندگان فتنه گر است و اگر مجلس رای اعتماد دهد متهم به سیاست یک بام و دو هوا می شود و مردم سئوال می کنند آیا مجلس فتنه را خط قرمز نمی داند یا خدای ناکرده معامله ای در کار است؟

وی افزود: درست نیست مجلس اصولگرا به خاطر قول هایی نمایندگان برای انتصاب همکاران آقای فرهادی دریافت کرده اند به ایشان رای بدهند که در این صورت گفته می شود درد مجلس فتنه نیست بلکه این است که وزارت علوم باید در تسلط ما باشد!

لاریجانی رئیس مجلس در ادامه با اشاره به سخنان مطهری گفت: گفتند اگر مجلس به فرهادی رای بدهد یک معامله ای صورت گرفته این حرف نادرست است نمایندگان بررسی می کنند اگر مجلس رای بدهد یک طور و اگر رای ندهد یک طور متهم شود کار مردانه و جوانمردانه ای نیست.

جلسه رای اعتماد به وزیر جدید پیشنهادی علوم/ مطهری در مخالفت با فرهادی: نمایندگان قول هایی گرفته اند!

وی افزود: اینکه گفته شد نمایندگان وزیران پیشنهادی قبلی را فتنه گر دانسته اند هم درست نیست در حالیکه نمایندگان چنین اتهامی نزدند که فتنه گرند بلکه حداکثر احراز صلاحیت نداشتند.

علی احمد احمدی در ادامه در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم گفت: آیا برنامه فرهادی که ۴۸ ساعت بعد از رای اعتماد نگرفتن وزیر پیشنهادی علوم توزیع شده مشکلات آموزش عالی کشور در نظر گرفته شده است؟

وی سن بالای فرهادی و سوابق او در وزارت بهداشت از جمله نقد های دیگر خود عنوان و ابراز امیدواری کرد که فرهادی با وفاق مجلس رای اعتماد بگیرد!

کلید پنجم روحانی قفل وزارت علوم را باز کرد/ فرهادی رای اعتماد گرفت

رهبری املشی در موافقت با فرهادی بیان کرد: جو مجلس طوری است که دکتر فرهادی احتمالا بالای ۲۰۰ رای موافق می آورد. مخالفان باید بر مبنای خلاف واقع چیزهایی نگویند.اقای مطهری نکاتی گفتند که برخی مطالب گفته شده واقعیت ندارد.

وی گفت: آقای فرهادی می گوید آن نامه را امضا نکرده و یا می گوید عضو حزب مشارکت نبوده وقتی خودشان چنین می گوید چرا مطلبی که یک سایتی زده منعکس می شود؟

در ادامه قربانی موافق بعدی اظهار داشت: آقای فرهادی از جمله کسانی بودند که در دوران فتنه ماجراهای بیمارستان حضرت رسول و بیمارستان امام را مدیریت کردند.و ایشان سال ها سابقه وزارت داشته است و در بخش های مختلف پژوهشی و تحقیقاتی فعالیت کرده و یک استاد تمام است و می تواند دانشگاه ها را به سمت پژوهش محوری سوق دهد.

حمیدرضا مشهدی عباسی مخالف بعدی وزیر علوم بود که در بیان مخالفت گفت:لازم است ملت شریف ایران این موضوع را بداند که در زمان انتخاب شدن اوباما به عنوان رئیس جمهور آمریکا سازمان سیا تحلیلی را به او تحویل می دهد که در آن سیا درباره ایران گفته بود به نحوی باید طراحی کنی که در پایان ریاست جمهوری تو چالشی به نام ایران نداشته باشد.

وی با بیان اینکه تا بحث فتنه می شود موضوع سیاسی تلقی می شود افزود:بسیاری از مشکلات اقتصادی که مردم امروز دارند تحمل می کنند همان بحث فتنه و نادانی برخی آقایان است.

این نماینده خاطر نشان کرد: کسی که محرز است در فتنه نقش داشته و دانشجویان را تحریک کرده چرا باید گردن برافرازد و بخواهد وزیر شود.

وی عدم تعامل فرهادی با مجلس در دوران تصدی هلال احمر را از جمله دلایل مخالفت خود با وی عنوان کرد و گفت: در بحث بورسیه دیدید چه جنجالی شد برخی جانبازان و خانواده های شهدا به ما مراجعه می کنند میگویند در وزارت علوم دارد با ما برخورد می شود و دارد به برخی خانواده های شهدا و ایثارگران دارد اجحاف می شود.

عباسی در خصوص تحولات ۸۸ گفت: نظام ما رئوف است نمی گویم افرادی که در فتنه نقش داشته اند زندانی شوند اما حداقل پست و مقام نباید بگیرند.

وی افزود: برخی اساتید در دانشگاه ها ادیان انحرافی را تبلیغ می کنند.

سید مهدی هاشمی موافق بعدی وزیر پیشنهادی علوم بود که گفت: من نمی خواهم به مطالبی که دوستان گفتند پاسخ دهم فقط اشاره می کنم قالوا سلاما!

فرهادی به وزارت علوم رفت/ رای اعتماد مجلس به پنجمین وزیر پیشنهادی

وی گفت: تجربه نشان می دهد مجلس دقیق و صحیح تصمیم گرفته و شما شاهد بودید دو هفته بعد از استیضاح رهبری گفتند مسئولان باید به فاصله با فتنه دقت کنند.

این نماینده مجلس در خصوص بورسیه ها گفت: تعداد اندکی غیر قانونی عمل کرده اند و آقای فرهادی باید از حقوق افراد دفاع و با افرادی که غیر قانونی از این امکان استفاده کرده اند برخورد شود.

وی در خاتمه با اشاره به سخنان مطهری اظهار کرد: ما اگر اهل معامله بودیم بهتر بود با روسای جمهور معامله می کردیم و این حرف حرف درستی نبود لاریجانی به شوخی به او گفت: حالا شما معامله را به هم نزنید.

الیاس نادران موافق بعدی بود که در آغاز سخنانش بیان کرد: یک شوخی با آقای مطهری داشته باشم ایشان به بهانه مخالفت با فرهادی با مجلس مخالفت کرد خواستند نامه ای از فتنه گران بخوانند که خواندند برایشان مهم نبود داروخانه میخ می فروشد یا نمی فروشد کار خودشان را می کنند!

وی در موافقت با وزیر پیشنهادی علوم نیز با بیان اینکه همچنان خط قرمز برای مدیران اجرایی فتنه است گفت: آقای فرهادی در دوره مدیریتشان در هلال احمر درباره مدیران قبلی خود سیاه نمایی نکرد و سعی کرد مشکلات را اصلاح کند و آقای فرهادی برخلاف دیگر دوستانی که اینجا آمدند آقای فرهادی در هیچ حلقه تندرو مشارکتی یا غیر مشارکتی نه در ۸۸ نه قبل از آن نبوده است، دوستان اصولگرای مجلس از امثال آقای فرهادی هیچ مطالبه ای نداشته و ندارند و اگر یک مورد مطالبه ای بوده بیایند در تریبون مجلس بگویند.

رای ما به آقای فرهادی رای موافق مشروط است تا سرباز ولایتند و تا قانون مدار تصمیم گیری ایشان باشد ما حمایت می کنیم اما اگر مجلس ببیند جریانات سیاسی طمع کرده اند ما با کسی عقد اخوت نبسته ایم.

در ادامه نوبت به محمد فرهادی وزیر پیشنهادی علوم رسید تا با حضور در جایگاه از برنامه های خود برای تصدی این وزارتخانه دفاع کند.

وزیر پیشنهادی علوم بعد از بیان برنامه ها و اهداف خود درباره برخی موارد گفته شده درباره امضای نامه ای در سال ۸۸ گفت:بنده هیچ نامه ای را امضا نکرده ام درباره فتنه فصل الخطاب رهبر انقلاب است و فتنه خط قرمز ما است.

هنگام نطق فرهادی، یکی از نمایندگان به پشت تریبون مجلس رفت و چفیه ای بر گردن وی انداخت.
فرهادی به وزارت علوم رفت/ رای اعتماد مجلس به پنجمین وزیر پیشنهادی

هم اکنون مجلس برای رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم وارد رای گیری شده است.

مجلس با ۱۹۷ رای موافق، ۲۸ مخالف و ۱۰ ممتنع به فرهادی رای اعتماد داد.