پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

افراد زیادی برای دریافت حتی وام‌های کوچکی چون ازدواج متحمل زحمات زیادی می‌شوند اما برای تسهیلات یارانه‌دار  و کم بهره رونق تولید در کهگیلویه و بویراحمد نه تنها سر و دستی شکسته نشد بلکه استقبالی هم از آن نشد؛ سه فرستاده ویژه استاندار به این موضوع پاسخ می‌دهند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، حسین سهمگین، رضایی و امین منوچهری سه فرستاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد و معاون اقتصادی او هستند که در قالب سه کارگروه، مأموریت پیدا کردند تا به همراه متقاضیان و دارندگان واحدهای تولیدی راکد و بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی به بانک‌های عامل بروند تا سر از راز عدم جذب سهمیه یارانه‌دار ۴۰۵ میلیارد تومانی این استان برای فعال کردن این واحدها دربیاورند.

سهمیه‌ای که تنها ۲ روز به پایان مهلت جذبش باقی مانده ولی تقاضای تمدید یک ماهه آن نیز به تهران ارسال شده تا بلکه این فرصت طلایی برای بالا رفتن مجدد دود از کارخانه‌ای این استان هدر نرود.%d8%af%d9%87-%d9%85%d8%ad%d8%b3%d9%86%db%8c-%d9%88-%d9%86%d9%82%db%8c%d8%a8%db%8c

می‌گویند مگر بانک‌ها دیوانه شدند؟

دارندگان واحدهای تولیدی که داد آن‌ها برای عدم حمایت مسئولان بالا رفته است، به گفته مسئولان بانکی علی‌رغم مهیا بودن شرایط، حتی حاضر نیستند مراجعه‌ای حضوری به بانک داشته باشند؛ موضوعی که یکی از مدیران بانکی این استان با لحن طنز نزدیک به واقعیت می‌گوید: واقعا اگر بانکی به متقاضی زنگ بزند که بیاید و وام بگیرد، آن متقاضی در مورد این بانک چه فکر می‌کند؟ نمی‌گوید این‌ها یا دیوانه‌اند یا کاسه‌ای زیر نیم کاسه دارند؟ با این وجود این کار را هم کردیم و عمده متقاضیان پای کار نیستند و مراجعه‌ای ندارند.

با این اوصاف بود که استاندار کهگیلویه و بویراحمد که پیش از این گفته بود مگر می‌شود ما به خوبی اطلاع‌رسانی کرده باشیم، این تسهیلات هم یارانه‌دار و با سود بسیار کم باشد ولی یک کارخانه‌دار و تولیدکننده‌ای که بخاطر مشکلات مالی تعطیل شده، از این فرصت استقبال نکند، تصمیم گرفت تا سه کارگروه مشخص از همکارانش، شخصا به همراه متقاضیان به بانک‌ها بروند و از نزدیک در جریان امور قرار گیرند..

دستگاه‌های اجرایی مستقیما به متقاضی تولید زنگ می‌زنند

رضایی، یکی از فرستاده‌های استاندار در همین زمینه به ریواس جنوب گفت: بخش زیادی از متقاضیان دریافت این وام، علی‌رغم اطلاع‌رسانی و تأکیدات ادارات جهاد کشاورزی و صنعت و معدن حتی در بانک حاضر هم نشدند که پیگیر وام خود باشند؛ موضوعی که ۲ فرستاده دیگر نیز به نوعی آن را تأیید کردند.

او گفت: هر متقاضی که مراجعه کرده شاهد همکاری بانک‌ها بوده است.

تولیدکنندگان متقاضی تسهیلات، مدارک مورد درخواست بانک را ارائه نمی‌دهند

سید حسین سهمگین، دیگر فرستاده استاندار نیز، با تأیید همین موضوع گفت: با تسهیل و تعاملی که در سیستم بانکی به وجود آمده، اگر متقاضیان با مراجعه به بانک، مدارک لازم را ارائه کنند، در چند روز آینده شاهد شتاب در پرداخت این تسهیلات به تولیدکنندگان خواهیم بود.%d9%85%d8%ad%d9%86%d8%a7%db%8c%db%8c-%d8%af%db%8c%d9%88%d8%af%db%8c%d8%af%d9%87-%d8%b3%d9%87%d9%85%da%af%db%8c%d9%86

او البته این را هم گفت که برخی بانک‌ها که توان و شرایط بهتری برای پرداخت داشتند از سوی متقاضیان انتخاب نشدند چرا که انتخاب بانک اختیاری بوده است.

سهمگین عنایت بانک‌ها به پذیرش محل طرح به عنوان وثیقه را اقدامی راهگشا برای آسان شدن شراط دریافت این تسهیلات دانست.

نیمی از متقاضیان بانک صادرات، پایشان به این بانک باز نشد/ تضمین تسهیلات سد مهم پرداخت‌ها

امین منوچهری که مشاور اقتصادی استاندار هم هست در این زمینه گزارش جامع‌تری را به ریواس جنوب داد؛ او گفت که به عنوان مثال در بانک صادرات، ۲۴ نفر از ۴۲ معفی شده آن و در بانک کشاورزی ۴ نفر از ۱۵۰ معرفی شده آن، اصلا هیچ مراجعه‌ای به بانک علی‌رغم تماس مسئولان نداشتند.

او البته علاوه بر عدم مراجعه متقاضیان، مشکل تأمین وثیقه و تضمین تسهیلات را عمده مشکل در جذب نشدن این سهمیه می‌داند و توضیح می‌دهد که واحدهای معرفی شده عمدتا واحدهای مشکل‌داری هستند املاک و تجهیزات آن‌ها پوشش بدهی‌ها را ندارند و یا از سوی بانک‌ها به علت مستعمل شدن،  قابلیت ارزیابی ندارند که این خود سد مهمی شده است.

او همچنین گفته است که برخی بانک‌ها، توجیه طرح‌ها را زیرنظر کانون مشاوران می‌خواهند که در این استان نیست و تأمین آن از بیرون استان نیز سخت و زمانبر است.

برخی مالکین واحدهای تولیدی، بدهی‌های کلانی دارند که حتی آن را تعیین تکلیف هم نمی‌کنند

اعلام برخی بانک‌ها مبنی بر اینکه اعتباری برای پرداخت به متقاضیان در قالب طرح رونق تولید به ما ابلاغ نشده و هنوز معافیت این استان از بحث منابع و مصارف بانکی به صورت مکتوب اعلام نشده از دیگر دلایلی بود که منوچهری به عنوان علل کندی روند پرداخت تسهیلات این حوزه برشمرد.%d9%81%d8%b1%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%af%d9%87-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d9%86%d8%af%d8%a7%d8%b1-%d8%a8%d9%87-%d8%a8%d8%a7%d9%86%da%a9-%d9%87%d8%a7

او به موضوع عدم تعیین تکلیف بدهی‌های کلان برخی متقاضیان در بانک‌ها و عدم رغبت بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات به بدهکاری که حتی بدهی‌اش را تعیین تکلیف هم نمی‌کند، نیز اشاره کرد.
برخی بانک‌ها، تمایلی به محاسبه سود یارانه‌ای در همین ابتدای کار ندارند

این فرستاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: برخی بانک‌ها نیز در بدو تشکیل پرونده برای پرداخت تسهیلات، یارانه آن را لحاظ نمی‌کنند و با موکول کردن به آینده، تسهیلات را با سود آزاد محاسبه می‌کنند که این موضوع موجب دلسردی متقاضیان می‌شود.

اگر مدیری بانکی حرف رئیس کل بانک مرکزی را قبول ندارد به ما بگوید، بدانیم

این گزارشات در حالی است که معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد پیشتر گفته بود که همه سیاست‌های پولی و مالی کشور در بانک مرکزی اعلام و لازم‌الاجرا است و جای تعجب است که بانکی با وجود اعلام صریح رئیس کل بانک مرکزی هنوز بخواهد بهانه منابع و مصارف یا بهانه دیگری را برای عدم پرداخت تسهیلات رونق تولید مطرح کند.

او تأکید کرد که برخی متقاضیان اطلاعی از تصویب طرحشان در کمیته‌های مصوب ندارند و لازم است که در این زمینه به خوبی اطلاع‌رسانی کند.

رفع مانع منابع و مصارف در کهگیلویه و بویراحمد باید لمس شود

او از فعال بودن کارگروه‌ها و کمیته‌ها بررسی و تسهیل و مستقر در بانک‌ها تا پایان این هفته خبر داد که در مهلت مقرر این تسهیلات تعیین تکلیف شوند.

محنایی ادامه داد: باید گشایش به وجود آمده در سیستم بانکی به ویژه برداشتن محدودیت منابع و مصارف در آن استان لمس شود و اگر بانکی بخش‌نامه‌ها و قول‌های بانک مرکزی را قبول ندارد به ما اعلام کند.

او گزارش داد که از مجموع ۳۷۹ طرحی که در قالب سامانه بهین یاب برای دریافت تسهیلات و فعال شدن به بانک‌ها ارجاع شدند، تاکنون فقط ۳۰ مورد و به طور مستقیم نیز ۲۰ مورد پرداخت شده که رتبه نزدیک به آخر را به لحاظ تعداد پرداختی‌ها در کشور داریم.

او خواستار شتاب بیشتر در پرداخت‌ها و همکاری بیشتر بانک‌ها در این زمینه شد.

گالری تصاویر

انتهای پیام/بنام- ک