اقتصاد مقاومتی در کهگیلویه و بویراحمد با سفرهای ماهانه معاون رئیس جمهور جدیتر شد راهی جدید در ایجاد اشتغال و درآمد کهگیلویه و بویراحمدیها/مغزهای خلاق به میدان میآیند
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، توسعهنیافتگی کهگیلویه و بویراحمد را یک فرصت دانست و گفت: اکنون این شانس را داریم که راه توسعه در این استان را اشتباهی نرویم؛ او از مسیر جدیدی برای تغییر در این استان حرف زد و صحبتهای صریحی هم با اهالی فکر و ایده داشت؛ ستاری تلویحا” به مدیران بنیاد نخبگان و دانشگاههای این استان هم انتقاد کرد.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، سورنا ستاری ظهر امروز با حضور در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کهگیلویه و بویراحمد، جان دوبارهای به آن داد تا آنگونه که خودش میگوید راهی جدید پیش پای ایجاد اشتغال و درآمد این استان بگذارد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور که از سوی حسن روحانی به عنوان فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی کهگیلویه و بویراحمد هم انتخاب شد، در این نشست بعد از شنیدن صحبتهای مخترعین، صاحبان شرکتهای دانشبنیان، اساتید دانشگاه و فعالین بخش خصوصی در سخنانی گفت: امروز مغزها و دانشها هستند که درآمدزایی و اشتغالزایی میکنند نه ساختمانها و تجهیزات مدرن.
ضعفی که علت آن در مدیران استانی است
او از همان ابتدا حساب استان کهگیلویه و بویراحمد را با دیگر استانها جدا کرد و گفت: این استان تا زمانی که پارک علم و فناوری خود را راهاندازی نکند، نمیتواند در این مدار توسعه به کمک دانش و ایده قرار بگیرد و از طرفی بدون این پارک، دست ما برای ارتباط و حمایت با این استان قطع است.
وی عدم راهاندازی این پارک را یک تأسف خواند و افزود: از طرفی در این استان تنها سه شرکت دانشبنیان از مجموعه ۲ هزار و ۸۰۰ شرکت کشوری، وجود دارد که بدون شک باید علت آن را در درون استان و متولیان امر جست و این موضوع اصلا قابل دفاع نیست.
مدیر بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد پیگیر وظایفش در تهران باشد
معاون رئیس جمهوری در عین حال که استاندار این استان را پیگیر خواند از مدیر بنیاد نخبگان این استان تلویحا” انتقاد کرد و گفت: شما مسئول هستید و باید مرتب پیگیر مطالبات و رفع مشکلات نخبگان و مخترعین باشید و من در این زمینه هیچ محدودیت زمانی برای دیدار مدیران استانها قائل نیستم.
امروزه مغزها کار میکنند نه سولهها و ساختمانهای مدرن/ مگر فیسبوک چه دارد؟
او در بخش دیگری از صحبتهایش تصریح کرد: ساختمانسازی و دریافت وام یک سم برای شرکتهای دانشبنیان است و هم در راهاندازی پارک علم و فناوری و هم شرکتهای دانشبنیان، نباید خود را اسیر سولهسازی و مسائل فیزیکی کنیم و از کارهای نرمافزاری غافل شویم چرا که امروزه مغز و دانشها هستند که کار میکنند نه ساختمانها و سولهها.
ستاری برای اثبات حرفش به شرکتهای گنده عرصه فناوری از جمله فیسبوک اشاره و توضیح داد: شما ببینید این شرکتها مگر چه دارند به جز یک ایده بزرگ؟ همین شرکت سینره در کهگیلویه و بویراحمد که از بزرگترین تولیدکنندگان دارویی و بهداشتی با حجم بالایی از اشتغالزایی است شما ببیند در ساختمان و سوله چه وضعیتی دارد ولی در عرصه عمل، هر ۱۵ روز یک محصول جدید روانه بازار میکند.
به جای تقاضای ساختمان و وام، اصول تجارت و توسعه بازار را یاد بگیرید
او با این توضیحات دریافت وام را قبل از بلد بودن اصول رقابت و تجارت را سم مهلکی برای مخترعین و شرکتهای دانشبنیان دانست.
وی تصریح کرد: فعالان این عرصه بچههای پاک و باانگیزهای هستند ولی برخی از آنها فکر میکنند با اختراع یک وسیله کار تمام است در صورتی که ۹۰ درصد کار تجاریسازی محصول است و این مشکلات با وام درست نمیشود؛ توسعه بازار و افزایش دانش مهمتر از وام دادن است.
شرط ستاری برای حمایت از مغزهای خلاق کهگیلویه و بویراحمد
فرمانده اقتصاد مقاومتی کهگیلویه و بویراحمد از آمادگی کامل خود و همکارانش برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و تجاریسازی اختراعات و ایدهها در این استان خبر داد ولی این را هم گفت که هیچگاه یادتان نرود تا زمانی که خودتان بلند نشوید و عزمتان را برای تغییرجزم نکنید نه مشکل مخترعین و شرکتهای دانشبنیان حل میشود نه مشکلات استان.
او گفت که شاید ما برای بلند شدن کمکتان کنیم ولی این خود شما هستید که باید بلند شوید و این راه را بپیمایید.
ستاری که در این نشست حرفهای شفافی را به فعالین بخش خصوصی مرتبط با شرکتهای دانشبنیان و مدیران این استان زد، این را هم گفت که ما حمایت میکینم ولی این حمایت بر اساس تولید محصول و ایدهای که به درد مشکلات این استان و ایجاد اشغال میخورد، انجام میدهیم و پول مفت به کسی نمیدهیم.
شاسی که کهگیلویه و بویراحمد آورد/ توسعهنیافتگی فرصت است
معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان در بخش دیگری از صحبتهایش تلویحا” عدم توسعهیافتگی کهگیلویه و بویراحمد را یک فرصت خواند و ادامه داد: شانس آوردید که توسعه دهه ۶۰ و ۷۰ کشور واقع نشدید چرا که همه آن استانها اکنون با مشکلات عدیدهای چون آب و آلودگی و مواردی از این دست مواجه شدند ولی این استان هماکنون با یک برنامهریزی و به کارگیری ظرفیتهای فوقالعادهاش به کمک ایدهها و مغزهای جوانانش میر توسعه را به درستی بپیماید.
وی گفت: توسعهای که در برخی استانها در دهههای ۶۰ و ۷۰ به وجود آمد، بر اساس پتانسیلهای ذاتی آنها نبود و کهگیلویه و بویراحمد این فرصت را دارد که بر اساس توسعه ذاتی خود به فکر اشتغال پایدار باشد.
به دنبال کارهای عجیب و غریبی که بقیه استانها را بیچاره کرده، نباشید
ستاری، ظرفیتهایی چون گیاهان دارویی، آب و هوا، تنوع زیستی و نفت را در کهگیلویه و بویراحمد فوقالعاده و بینظیر خواند و گفت: به عنوان مثال تنوع زیستی در این استان از تمام اروپا بیشتر است.
او از دستاندرکاران امر به ویژه بخش خصوصی و اتاق بازرگانی خواست تا به دنبال کارها و پروژههای عجیب و غریبی که بسیاری از استانها را بدبخت کرده است، نروید بلکه به سمت کارهای دانشمحور بر اساس داشتههای این استان پیش بروید.
مصوبات سفر رئیس جمهوری فوقالعاده بودند، به فکر اجرا باشیم
ستاری این را هم گفت که مصوبات سفر رئیس جمهوری در این استان با توجه به کوچکی آن فوقالعاده بوده و من جای دیگری نظیر آنها را ندیدم و اکنون همه آمادهام برای اجرایی شدن این مصوبات امیدوارکننده گام بردارم.
۷۳۰ هیئت علمی این استان حداقل ۲۰۰ مشکل مردم را حل کنند
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور انتقادی تلویحی به دانشگاههای این استان هم داشت و خطاب به آنها گفت: اینکه ۵۷ هزار دانشجو و هشت هزار تحصیلات تکمیلی و ۷۳۰ هیئت علمی در این استان وجود دارد یک سرمایه است ولی جای سؤال است که دانشگاهی که این همه دانشجو دارد چگونه به امورات آنها، تحقیقات، پایان نامه و ایدههای آنها میرسد؟ ۷۳۰ هیئت علمی این استان حداقل نباید ۲۰۰ مشکل این استان را حل کنند؟
انتهای پیام/بنام-ک