پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

رایزنی و روزنی با طعم التماس/سه تحول اساسی معطل ۲۵ میلیارد! وای بر مدیران کم‌فروش!

ریواس جنوب/ در حالی که شاید روزانه به دلیل تصمیمات غلط مدیران ارشد، میلیاردها تومان به هدر می‌رود و هزینه ترمیم چند متر بلوار در دیگر شهرها بالغ بر صد میلیارد تومان است اما در کهگیلویه و بویراحمد، یک مدیر می‌گوید برای طرحی که می‌تواند تحولی اساسی در استان ایجاد کند، ۲۵ میلیارد نیاز دارم که برای تامین آن رایزنی و روزنی و التماس هم کردم و هنوز محقق نشد!

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، رئیس مرکز جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد پیرامون سه طرح مهم این مرکز توضیحاتی داد و گفت که برای ایجاد مرکز انرژی هم برنامه داریم اما در حال حاضر تمرکز ما روی نهایی کردن این سه طرح است که در ادامه حزئیات آن شرح داده می‌شود.

دکتر صاحب سروش‌فر، مدیر جوانی است که مدت اندکی است ریاست جهاد دانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد را عهده‌دار است؛ او متولد ۱۳۶۱ است و علاوه بر نیروی جوانی سرشار از انگیزه است تا در سازمانی که مدیریت می‌کند، موثر و مفید باشد.

جهاد دانشگاهی اگر سال‌های قبل از او با حواشی و اختلافات درون سازمانی روبرو بود اما آقای سروش‌فر توانسته در سکوت و آرامش، این اداره مهم را تا حدی وارد ریل اصلی خود کند.

سروش‌فر می‌گوید که یکی از رسالت های مهم جهاد دانشگاهی، پر کردن خلأهای آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها‌ست تا بتوانیم جوانانی دارای مهارت و توانمندی تحویل جامعه دهیم.

او معتقد است داشتن مهارت، صرفا به معنای ایجاد شغل نیست بلکه برخی مهارت‌ها، عمومی هستند و همه ما باید این مهارت‌ها را داشته باشیم.

یکی از دوره‌های آموزشی جهاد دانشگاهی، مهارت فوریت‌های پزشکی است که هم می‌تواند مهارتی برای اشتغال باشد هم مهارتی که هر شخصی آن را داشته باشد می‌تواند جان یکی از عزیزان خود یا هر شهروند دیگری را در هنگام خطر نجات دهد.

نجات افرادی که سکته‌ی قلبی کردند یا دچار خفگی با گیر کردن لقمه یا هر اشیای دیگری شدند و برخی فوریت‌های دیگر پزشکی، مهارت‌هایی عمومی هستند که هر شهروندی باید آنها را بلد باشد.

جهاد دانشگاهی، تاکنون صدها دوره آموزشی و مهارتی از عکاسی تا بهداشت و کشاورزی و… را برگزار کرده است؛ جهاد دانشگاهی همچنین سه مرکز بزرگ رسانه‌های، فرهنگی و نظرسنجی به نام‌های خبرگزاری ایسنا، ایکنا و ایسپا هم دارد و مثل همه ادارات دیگر کارهای روتین زیادی دارد و ریالی هم بودجه دولتی ندارد اما آنچه مدیریت دکتر سروش‌فر را متفاوت کرده است، ایجاد سه مرکز مهم تحقیقاتی و پژوهشی و یک مرکز تولیدی و اقتصادی است که هرچند نیمه‌کاره‌اند اما اگر یک مدیر در طول چهار سال مدیریتش، یکی از این مراکز را به سرانجام برساند برای یک کارنامه موفق، کافیست.

اولین مرکز مهمی که با ۶۰ درصد پیشرفت کاری معطل، حمایت استاندار و استانداری و نمایندگان مردم است، مرکز تولید پنج آفت‌کش‌ گیاهی و پنج آنتی‌بیوتیک دامی گیاه پایه است که در روستای چهاربیشه گچساران فقط با یک تسهیلات وارد مدار تولید می‌شود و با راه‌اندازی آن نه تنها نیاز استان به این محصول دانش‌بنیان تامین می‌شود بلکه به یک صادرکننده ارزآور نیز تبدیل می‌شویم.

مرکز دومی که از کارهای خوب جهاد دانشگاهی و دغدغه‌های رئیس این مرکز در استان کهگیلویه و بویراحمد است، مرکز ژنتیکی، آزمایشگاه و غربالگری سرطان سینه است که مجوز، ساختمان و دانش لازم برای راه‌اندازی آن فراهم شده و باز هم معطل تسهیلات و یا حمایت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و مقامات ارشد استان است.

سروش‌فر در این زمینه می‌گوید: شما ببینید سالیانه چند نفر از همشهری‌ها و هم استانی‌های ما در جاده‌های بین استان‌های همجوار برای دریافت چنین خدمات درمانی و تشخیصی جان خود را از دست می‌دهند؟ چه اولویتی بالاتر از این داریم؟

او از رسانه‌ها می‌خواهد تا به او کمک کنند و این مطالبه را عملی کنند و یا بخش خصوصی را ترغیب و اقناع کنند تا در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.

سومین مرکز مهم اما نیازمند حمایت جهاد دانشگاهی که شاید نمود و بروز بیشتری در جامعه و جیب مردم دارد، مرکز تخصصی زنجیره ارزش عسل و فرآورده‌های جانبی آن است؛ این مرکز با یکی از مجهزترین آزمایشگاه‌ها و بسته‌بندی شیک در حال تبدیل شدن به یک مرکز جهانی است و آوازه عسل آن با کمترین درصد قند و شکر و ارزش غذایی بالا از مرزهای استان و حتی کشور فراتر رفته است.

سروش‌فر از خبرنگاران خواست تا به او کمک کنند و از زنبورداران استان تقاضا کنند که محصول تولیدی خود را به این مرکز تحویل دهند تا هم حمایتی از تولید شود و هم با اقداماتی که این مرکز انجام می‌دهد، صادراتی با ارزش افزوده و بازار پسندی بالاتری در این محصول اقتصادی و درآمدزا داشته باشیم.

رییس مرکز جهاد دانشگاهی از ثبت سفارشات بالا برای این مرکز خبر داد و گفت: برای تکمیل و راه‌اندازی کامل و پایدار این یه مرکز، شب و روز ندارم و این‌ها دغدغه اول و آخر من شده‌اند.

سروش‌فر همچنین از رایزنی‌های فشرده خود در تهران، دیدار با سرمایه‌گذارها، ارایه طرح توجیهی به معاونت تجاری‌سازی جهاد دانشگاهی مرکز و همچنین رایزنی با مقامات ارشد استان به ویژه استانداری و سازمان برنامه و بودجه خبر داد و گفت: به هر کی که باید رایزنی و روزنی که هیچ، التماس هم کردم چرا که می‌دانم با راه‌اندازی این سه مرکز چه تحولاتی در این استان رقم می‌خورد.

او گفت: تا این لحظه، دستاورد تلاش‌های ما این بوده که ۷۵ درصد هزینه‌ها را جهاد دانشگاهی و ۲۵ درصد نیز از طریق استان با محوریت استانداری تامین شوند که تاکنون ما به تعهدات خود عمل کردیم و منتظر ۲۵ درصد استانداری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی هستیم.

سروش‌فر هزینه لازم برای تکمیل و بهره‌برداری نهایی از هر کدام از این مراکز را ۲۵ میلیارد تومان اعلام کرد و تاکید که این پول در مقابل کارایی، ارزآوری و ارزش افزوده‌ای که این مراکز ایجاد می‌کنند، عددی نیست و نباید بیش از این معطل ۲۵ میلیارد باشیم.

وی البته این را هم گفت که از طریق معاونت تجاری‌سازی مرکز تاکنون چند نفر برای سرمایه‌گذاری، اعلام آمادگی کردند و هر چند اولویت ما سرمایه‌گذار و شریک بومی است اما در این زمینه از هر نوع سرمایه‌گذاری استقبال می‌کنیم.

سروش‌فر حرف پایانی‌اش را اینگونه تمام کرد که اگر یک روز دیگر مدیر جهاد دانشگاهی باشم، برای راه‌اندازی این مراکز تلاش می‌کنم چون کسی بیشتر از من نمی‌داند که این مراکز چقدر برای استان مهم هستند و اگر کم‌کاری کنم، مشمول آیه‌ای از قرآن هستم که می‌فرماید وای بر کم‌فروشان!