پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

تنها سرمایه‌گذار خارجی کهگیلویه و بویراحمد که به حمایت‌های مسئولان این استان اذعان دارد، از طمع‌های برخی سیاسیون برای استخدام بستگان و برخی مردم برای گرفتن امتیازات مالی از او، دست به شکایت برده است؛ موضوعی که اگر چه خود او هم در آن نقش داشته ولی با وساطت استاندار حل شده و شمارش معکوس برای افتتاح این ابرکارخانه شروع شده است.

به گزارش ریواس جنوب، آقایان عباس فوزا – خلیل حمدان، کمال آکار، سرمایه گذاران خارجی – لبنانی- سیمان مارگون اگر چه از چند خوان‌های سرمایه‌گذاری در کهگیلویه و بویراحمد رد شدند و به الگویی موفق در این حوزه تبدیل شده‌اند اما گویا مانع معارضات اجتماعی همچنان دست‌بردار آن‌ها نیست.

خلیل‌حمدان سرمایه‌گذار اصلی کارخانه بزرگ سیمان مارگون کارش را با حمایت‌های مسئولان این استان تقریبا به سرانجام رسانده تا تابوی عدم سرمایه‌گذاری خارجی در کهگیلویه و بویراحمد بشکند و امیدها برای باز شدن دروازه‌های سرزمین چهارفصل به روی پول‌ خارجی‌ها باز شود.

موضوعی که مدیرکل اقتصاد و دارایی در مورد آن می‌گوید اگر در سیمان مارگون شکست بخریم، باید بدانیم برای همیشه پرونده سرمایه‌گذاری خارجی در این استان بسته خواهد شد.

ابراهیم کشاورز که این موضوع را برای نخستین بار در شورای قضایی حمایت از سرمایه‌گذاری مطرح کرد و از سختی‌های این سرمایه‌گذار و مانع‌تراشی‌های مردم برای او سخن گفت.سیمان مارگون

استخدام ۲۵۰ نفری خیلی‌ها را به طمع انداخته است

گویا، اشتغال ۲۵۰ نفری این کارخانه در آستانه افتتاح، خیلی‌ها را به طمع انداخته و فشارها برای استخدام افراد از سوی افراد مختلف به ویژه برخی سیاسیون، مدیران و نمایندگان مجلس، سرمایه‌گذار لبنانی و همراهانش را به ستوه آورده است.

این طمع در بین مردم منطقه نیز به مراتب بیشتر بوده و هر روز عده‌ای به بهانه حق عرفی خود در معدن مورد استفاده این کارخانه، تقاضاهایی دارند و در روند اجرای پروژه سنگ‌اندازی می‌کنند.

کاسه صبر سرمایه‌گذار لبریز شد یا نماینده سرمایه‌گذار بزرگنمایی کرده است

هر چند در لحظه تنظیم این گزارش، با ورود استاندار و دستور صریح او، مشکل حل شده و معارضات اجتماعی برطرف شدند ولی نماینده سرمایه‌گذار خارجی گویا کاسه صبرش لبریز شد و برای وزیر اقتصاد نامه نوشته که از دست معارضات اجتماعی و مطالبات مردم عاصی شده است.

موضوعی که سهمگین، مدیرکل امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد آن را نوعی “غلو” و بزرگنمایی موضوع می‌داند و می‌گوید حتی سند اراضی ملی نیز به نام سرمایه‌گذار زده شد و حمایتی نبوده است که استان برای این سرمایه‌گذار نکرده باشد.

سرمایه‌گذار هم تا توانسته است برای انتظار ایجاد کرده و قول داده است

پرونده سیمان مارگون را که بررسی کنیم، می‌بینیم که خادمی و تیم مدیریتی‌اش علی‌رغم وجود موانع قدیمی و ایرادات مدیریتی این استان، برای تسهیل احداث سیمان مارگون و موفقیت نخستین سرمایه‌گذار خارجی سنگ‌تمام گذاشتند و چندین جلسه برای رفع مشکلات او برگزار کردند؛ در آخرین نشست با مردم منطقه نیز رضایت آن‌ها جلب شد و گویا دیگر شمارش معکوس برای افتتاح این کارخانه بزرگ سیمان شروع شده است.

محرومیت منطقه و تجربه نخست سرمایه‌گذار خارجی نیز طمع‌ها، مطالبات و انتظارات را بیشتر کرده است اما واقعیت این است که بنای نخست استخدام و قول و قرارها در این واحد تولیدی از ابتدا کج نهاده شد و این روند سلیقه‌ای که خود سرمایه‌گذار نیز در نهادینه شدنش نقش داشت موجب شد تا هر کسی هر زوری دارد برای به کارگیری نیرو و گرفتن امتیازات مالی و غیرآن بزند و خیلی‌ها را به طمع بیندازد.

با این وجود که تیم سرمایه‌گذار برای آنکه به اصطلاح ” الاغشان از پل عبور کند” قول‌هایی دادند و برای خود مشکل درست کردند ولی هر چه باشد این کارخانه قرار است روزانه سه هزار و ۴۰۰  تن سیمان خاکستری تولید کند و ۲۵۰ بیکار را نیز صاحب شغل کند، بنابراین شایسته حمایت است کاری که گویا مسئولان اجرای به ویژه استاندار و مسئولان قضایی به ویژه دادستان این استان همه کار برای رفع مشکلات او انجام دادند.

امید است نخستین تجربه کهگیلویه و بویراحمد در سرمایه‌گذاری خارجی به الگویی برای دیگر سرمایه‌گذاران تبدیل شود و دروازهای این استان به روی کار و تولید و اشتغال باز شود.

انتهای پیام/ک-بنام