رئیس کمیسیون محیط زیست، سلامت و خدمات شهری شورای شهر شیراز روایت عضو شورای شهر شیراز از آمار افسردگی
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
رئیس کمیسیون محیط زیست، سلامت و خدمات شهری شورای شهر شیراز گفت: از هر پنج دختر شیرازی یک نفر از افسردگی و اختلالات روانی رنج می برد که این بدان معنی است که در خانواده هر یک از ما و یا بستگان درجه اول ما دختری به پریشان حالی و افسردگی وجود دارد.
به گزارش ریواس جنوب، همزمان شدن جلسه این هفته شورای شهر با سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) و روز دختر باعث شد تا رئیس کمیسیون محیط زیست، سلامت و خدمات شهری شورای شهرشیراز در نطق خود به انعکاس مشکلات این قشر بپردازد.
قاسم مقیمی چهارشنبه در صحن علنی شورای شهر شیراز گفت: به خاطر نگاه سنتی، زنان و دختران بخش عمدهای از مسئولیتهای خانهداری را متقبل و گاهی متحمل میشوند و در خارج از خانواده نیز علیرغم وجود برخی شرایط نابرابر اجتماعی بعضاً مسوولیتهای خطیری بر دوش این بخش از جمعیت انسانی است.
مقیمی ادامه داد: در این شرایط در صورت عدم تحقق این وظایف که عمدتاً از محدودیتهای اقتصادی و فرهنگی و عرفی ایجاد شده، نوعی افسردگی و اختلال روانی بر دختران حاکم میشود ویافتههای (WHO) سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد که دختران دو برابر پسران به افسردگی دچار میشوند و این معیار به صورت تقریبی در تمام جوامع با پیشینههای قومی و نژادی و موقعیتهای متنوع اقتصادی حکم فرمااست.
وی اضافه کرد: دختران در خانوادههایی که از طبقه اجتماعی و موقعیت شغلی مناسبی بهره نمیبرند بیشتر به تهدیدات روانی و افسردگی دچار میشوند.
رئیس کمیسیون محیط زیست، سلامت و خدمات شهری شورای شهر شیراز اظهار داشت: بر اساس آخرین دادههای سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر نزدیک به ۳۵۰ میلیون نفر از جمعیت جهان از افسردگی رنج میبرند که سهم ایران عددی برابر با ۱۷ درصد از کل جمعیت کشور را شامل میشود و بر همین اساس قریب به ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان شیرازی با افسردگی و اختلالات روانی دست و پنجه نرم میکنند.
وی ادامه داد: از نگاه دیگر از هر پنج دختر شیرازی یک دختر از افسردگی و اختلالات روانی رنج میبرد و این یعنی در خانواده هر یک از ما و یا بستگان درجه اول ما دختری به پریشان حالی و افسردگی وجود دارد.
عضو شورای شهر شیراز اضافه کرد: شوربختانه بیشتر دختران جهت رهایی از این وضعیت و یا اکثر والدین با اعتقاد به ایجاد شرایط جدید در بهبود حال دختران، مقدمات ازدواج آنها را فراهم میکنند تا شاید در وضع روانی آنها بهبودی حاصل و نشاطی افزوده شود، اما وقتی روزانه نزدیک به ۱۰۰ درخواست طلاق در سامانه تصمیم و مرکز مداخله طلاق شیراز ثبت میشود، خود گویای این مساله است که این رویکرد جز تشدید حال برخی دختران نتیجه دیگری عاید خانوادهها نمیکند.
وی ادامه داد: اگر چه در کنار طلاق، مواردی چون از دست دادن همسر، شکستهای عاطفی، ناکامیهای اجتماعی، عوامل ژنتیکی و مشکلات زیستی از مهمترین شاخصههای دخیل در افسردگی و اختلالات روانی هستند، اما نمیتوان از نقش محیطهای پر تنش شهری غافل بود، محیطهای متلاطم و انباشته از خشونتهای گفتاری و رفتاری به افزایش عوامل مؤثر در استرس و افسردگی کمک میکند.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: به همین دلیل بر ما تکلیف است تا دیر نشده در این شرایط نامناسبی که مشکلاتی بر روان برخی دختران شهرمان وارد شده است محیطیهایی شاد و سرشار از انرژی و هیجان را برای دختران جوان این شهر فراهم کنیم تا هم شرایط بهتری را برای الگوپذیری دختران جوان از اسوههایی همچون حضرت معصومه (س) و هم آیندهای پر از امید برای آنها فراهم شود چرا که امید اگر به ناامیدی تبدیل شود روز به روز پریشان حالی بر خانوادهها بیشتر سایه خواهد افکند و هزینههای گزافی بر سرانه بهداشت روان شهروندان وارد میکند.
استاندارد سازی تقاطعهای همسطح شهری
در ادامه جلسه چهارشنبه شورای شهر شیراز طرح تدوین شیوه نامه استاندارد سازی تقاطعهای همسطح شهری تصویب شد.
با تصویب این طرح و تائید فرمانداری شیراز، مقرر شد شهرداری این شهر حداکثر در مدت ۲ ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه، بر اساس قوانین، شیوهنامهی استانداردسازی انواع مختلف تقاطعهای همسطح شهری (چندراهها و میادین) با رویکرد ایمنسازی و هوشمندسازی، فرهنگسازی و اصلاح رفتار همه افراد و وسایل نقلیه حاضر در تقاطعهای همسطح شهری و با در نظر گرفتن نیازهای افراد توان خواه و دوچرخه سواران در عبور از این تقاطعها را به همراه برنامه زمانبندی و اجرایی این شیوهنامه تهیه و به تصویب شورای اسلامی شهر شیراز برساند.
همچنین در نود ودومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز، طرح کمیسیون برنامه و بودجه این شورا مبنی بر اصلاح آئین نامه واگذاری زمین به هیأتهای مذهبی، مجتمعهای فرهنگی و ورزشی با اصلاحاتی، در ۱۷ ماده و ۱۱ تبصره به تصویب رسید.
انتهای پیام/سحر فکورپور