پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

اهالی روستای” رود ریش” بخش دیشموک از توابع شهرستان کهگیلویه به تحریریه ریواس جنوب از مشکلات و مصائبی گفتند که در هیچ جای دنیا شاید مشابه آن پیدا نشود و یا دست کم بسیار نادر هستند.

به گزارش ریواس جنوب، اهالی این روستا در گفت و گو با ریواس جنوب از بی توجهی مسئولان و به خصوص مسئولان دیشموک گلایه مند هستند و می گویند طوری با آنها رفتار می شود که انگار رود ریش از بخش دیشموک نیست.

آنها از قطع شدن راه ارتباطی خود گفتند، از کمبود نفت سفید گفتند، از ترک تحصیل بیش از بیست نفر از دانش آموزان مقطع راهنمایی خود گفتند، از تعطیلی مطلق مدارس خبر دادند، از بی اینترنتی محض و مشکلات آنتن دهی بسیار نالیدند و در آخر از مسئولان تقاضای التماس مانندی برای بازگشایی مسیر خود و رساندن نفت سفید داشتند.

یکی از افراد در گفت و گو با ریواس جنوب گفت: از سه ماه قبل جاده ارتباطی روستا مسدود شد و هیچ راه ارتباطی وجو ندارد و حتی برای آذوقه ی روزانه نیز مشکل داریم و هیچ کس جوابگوی ما نیست.

فرزادی عضو شورای این روستا نیز اظهارات بسیار تلخی داشت و گفت: این روستا بیش از ۷۰ دانش آموز داشت که حدود ۳۰ نفز از آنها در یک سال اخیر ترک تحصیل کردند و راه چوپانی را برای خود برگزیدند.

عضو شورا سه نفر از دانش آموزان ترک تحصیلی را به دلیل نبودن مدرسه و شرایط تحصیل از فرزندان خود عنوان و تاکید کرد: در سال تحصیلی جدید کلاس های درس این روستای ۴۵۰ نفری کاملا تعطیل بوده و نه خبری از کلاس درس بوده و نه شبکه شاد.

فرزادی افزود: چون هیچگونه شبکه اینترنتی در این روستا وجود ندارد حتی در کوه ها نیز امکان استفاده از شبکه شاد وجود ندارد.

این عضو شورا با اتکا و دل بستن به وعده های برخی از مسئولان ادامه داد: مسئولان  اعلام کردند که راه های روستای بالای ۲۰ خانوار بازگشایی می شوند ولی روستای ما با گذشت سه ماه هنوز بازگشایی نشد.

فرزادی گفت: بیش از دوماه است که تنها راه ما برای گرم کردن خود استفاده از هیزم است که با این روش طبیعت اطراف ما نابود خواهد شد.

عضو شورا کمبود نفت سفید را مشکل اساسی دانست و تاکید کرد: با وجو ثبت نام اهالی اما برای دریافت نفت سفید مجبوریم یک بشکه ۲۰۰ لیتری که قیمت آن ۴۱ هزارتومان برای مردم دیگر است ما با قیمت ۲۲۰ هزارتوامن از طرف سیلاب کلوار خریداری کنیم.

یکی از اهالی نیز مسدود شدن راه ارتباطی خود را آنقدر طولانی دانست که گفته وقتی عکس یک پرتقال را فرزندم در کتاب خود دید بسیار خوشحال شد.

 

 

یکی دیگر از اهالی گفت: آذوقه مورد نیاز خود را به دلیل قطعی راه ارتباطی در روستار مورخانی امانت گذاشتیم تا وقتی که مسئولان به ما توجهی نکردند خودمان با بیل و کلنگ بتوانیم آن را بازگشایی کنیم تا حداقل بتوانیم از طریق چهارپا آذوقه خود را به روستا منتقل کنیم.

 

 

 

در همین زمینه علی دیانتی رئیس راهداری کهگیلویه گفت: ما باید صبر کنیم تا باران های روزهای آینده نیز شروع شوند و بعد از اینکه تمام شدند به فکر بازگشایی باشیم.
وی گفت: نمی شود که ما با هر بارندگی برویم و راه را باز کنیم و اگر اینطور باشد دوباره فردا به خبرنگار دیگری زنگ می زنند که باران زد و راه ما قطع شده است.
این مسئول گفت: بلافاصله بعد از اتمام بارندگی روزهای آینده یا از سمت یاسوج و یا از سمت کهگیلویه اقدام به بازگشایی مسیر خواهیم کرد.

برای مشکل نفت این روستا نیز شماره تلفن سبزی پور، رئیس شرکت نفت کهگیلویه را گرفتیم که وی گفته در هر روستایی ما باید اول ببینیم که عامل آن روستا چه کسی است که من نمیدانم چه کسی است و وظیفه ما تامین نفت بر اساس درخواست های تعاونی روستایی است و اگر تعاونی روستایی درخواست بدهد ما مشکلی برای تامین نفت نداریم و بلافاصله مهیا می کنیم.

مصباح رئیس شرکت تعاونی روستایی کهگیلویه نیز این روستا را از لحاظ جغرافیایی جز بخش دیشموک و کهگیلویه دانست و لی تاکید کرد  که از لحاظ خدمات شرکت تعاونی روستایی با شهرستان بویراحمد است.

سراغ همتی رئیس شرکت تعاونی روستایی بویراحمد رفتیم؛ او نیز گفت که قاطعانه می دانم که روستاهای آجم و میدان را بیش از بقیه روستاها تحت پوشش خدمات آرد و نفت قرار دادیم اما برای رود ریش باید اطلاعات بگیرم که جز بویراحمد است یا کهگیلویه.
بعد از بررسی های همتی او گفته است که این روستا جزء کهگیلویه است و آخرین دفعه ای که از شهرستان بویراحمد خدمات دریافت کردند سال ۱۳۹۰ بوده است.

با این شرایط به نظر می رسد پایان این گزارش آغاز یک گزارش دیگری شده است و باید بررسی کرد که نهایتا این روستا از نظر تعاونی روستایی جز کدام شهرستان است و در مرحله بعد دنبال رایزنی برای تامین نفت سفید آنها شد.
انتهای گزارش: عظیم بنام