در همایش مبارزه با مواد مخدر مطرح شد؛ ریشه اعتیاد فقط بیکاری نیست / برخورد جدی و قاطعانه با توزیع کنندگان مواد مخدر
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
امام جمعه دهدشت در همایش مبارزه با مواد مخدر که ظهر امروز در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان کهگیلویه برگزار شد، گفت: خطر اعتیاد در کمین همه افراد است، بنابراین علل و عوامل اعتیاد باید بررسی شود و با اطلاع رسانی به خانواده ها و فرهنگ سازی در این زمینه، آنها را از خطرات این بلای خانمان سوز آگاه کرد.
به گزارش ریواس جنوب، حجت الاسلام سید نصیر حسینی با با بیان اینکه ریشه اعتیاد تنها به بیکاری بر نمی گردد، با ابراز تاسف از ارائه آماری گفت: آمار دقیقی از اعتیاد ندارم اما متاسفانه شواهد نشان می دهد که که روند رو به رشدی داشته است، سن اعتیاد پایین آمده و همچنین جنس اعتیاد نیز تغییر پیدا کرده، بطوری که الان اعتیاد گریبانگیر دختران و زنان ما شده است و این آمار در این قشر نیز بالا رفته است.
برخورد جدی و قاطعانه با توزیع کنندگان مواد مخدر!
وی داشتن شناسنامه سلامت برای همه افراد را امری مهم دانست و در ادامه تاکید کرد: همکاری و مساعدت مسوولین در زمینه مبارزه با مواد مخدر ضروری است و باید با عوامل توزیع مواد مخدر در سطح شهرستان و کسانی که این فضا را بوجود آورده اند برخورد جدی و قاطعانه داشت و همچنین نسبت به جمع آوری آن اقدامات لازم صورت گیرد.
در ادامه این همایش، پوزش فرماندار کهگیلویه با اشاره به اینکه آسیب های اجتماعی و مبارزه با آن در همه جوامع بشری و از قرون قبل بوده است، گفت: در جوامع توسعه یافته یا جوامعی که نیاز به توسعه هست، ممکن هست افراد به خواسته هایی در زندگی نیاز پیدا کنند، در صورتی که این نیازها و خواسته ها برطرف نشوند، ممکن است منجر به آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد می شود؛ و برای رسیدن به آنها و زدودن این محرومیت ها به یکی از این عوامل مانند اعتیاد، طلاق، بی بندباری و حاشیه نشینی روی بیاورند.
اعتیاد خیلی از آسیب های اجتماعی را بدنبال دارد/ علل اصلی گرایش افراد به اعتیاد
وی افزود: خود اعتیاد ذاتاً اگر اتفاق بیفتد خیلی از آسیب های اجتماعی را بدنبال دارد. این افرادی که به اعتیاد دچار هستند ممکن هست برای ارضای این نیاز، دست به هر کاری بزنند. او گفت: متاسفانه اعتیاد سلامت و روح روان خانواده را تهدید می کند، بنابراین لازم است که همه مسوولین در مقابله با این امر مهم از هیچ کوششی دریغ نکند.
پوزش، پیشگیری و بالابردن آگاهی خانواده ها در موضوع اعتیاد را، یکی از بهترین راه های مقابله با این بلای خانمان سوز عنوان کرد و گفت: خانواده ها باید نسبت به فرزندان خود احساس مسئولیت کنند و حسایت خود را بالا ببرند.
او گفت: توانمندسازی بهبودیافتگان یکی دیگر از راه های پیشگیری است.همه ی ما باید بستر و آموزش های لازم بعد از بهبودی را از طریق سازمان فنی حرفه ای و بهزیستی، برای بهبودیافتگان فراهم بیاوریم. وی در ادامه افزود: همچنین مسئولین امنیتی ساز و کارهای مربوط به پرونده های مواد مخدر را در دستور کار خود قرار دهند و در اسرع وقت به آنها رسیدگی نمایند.
رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه همچنین در این همایش علل اصلی گرایش افراد به اعتیاد را در سه محور فردی، خانوادگی و اجتماعی عنوان کرد و گفت: با دانستن و شناسایی این عواملی که فرد را در معرض خطر اعتیاد قرار می دهند و همچنین با برنامه ریزی های دقیق و اثرگذار می توان از ابتلای آنها به این پدیده شوم نیز پیشگیری نمود.
سید ایرج کاظمی جو با تشریح علل فردی گرایش افراد به اعتیاد؛ مشکلات روانی، کنجکاوی، ضعف اراده، رهایی از زندگی عادی، انگیزه های درمانی و شخصیت متزلزل را از مهمترین این علل برشمرد و افزود: می توان با اقداماتی نطیر تقویت و معرفی مراکز روانشناسی و توسعه همه جانبه امکانات و مراکز درمانی اعتیاد، از شیوع این پدیده شوم پیشگیری کرد.
وی همچنین آگاهیبخشی به خانوادهها در مورد مضرات و آثار سوء مواد مخدر را مانع از گرایش فرزندان خود به این پدیده دانست و گفت: پرورش اجتماعی فرزندان می تواند در این زمینه مؤثر باشد.
از نکات جالب توجه در این همایش این بود که یکی از معتادین بهبود یافته که چندین سال سابقه اعتیاد داشت، به نکته مهمی اشاره کرد و گفت: از زمانی که در جلسات دوازده گانه na شرکت کردم، فهمیدم که مشکل اصلی من مواد مخدر نیست.او نداشتن آگاهی و بی اهمتی خانواده ها نسبت به فرزندان خود را یکی از عوامل اصلی اعتیاد عنوان کرد.
وی، داشتن باور، اعتماد بنفس و اراده را یکی از بهترین راه های کنترل و مبارزه با اعتیاد عنوان کرد.
گفتنی است در این همایش فرماندار، ائمه جمعه و جماعات، مسئولین نظامی و امنیتی، بخشداران، دهیاران بخش مرکزی، اعضای شورای اداری شهرستان، و دیگر روسای سازمان های کهگیلویه حضور داشتند.
انتهای پیام/ زهرا همایون فر
حسین جان مخلصیم خیلی مردی