انتقاد نماینده شهرستان خرامه در شورای استان فارس از وضعیت توزیع آب کشاورزی؛ زارع درنیانی: توزیع آب سد درودزن، ناعادلانه است/ نتیجه تصمیمات غیرکارشناسی کارگروه کشاورزی استان، خشکشدن و خرابی مزارع گندم بخش کربال بوده است/ راهحل رفع مشکلات کشاورزان، حضور نیروهای یگان ویژه در تحصن آنها نیست/ میزان حقابه کشاورزان دشت کربال از آب سد درودزن باید مشخص شود/ مسؤولان استان پاسخگوی خسارات وارده به کشاورزان کربال باشند
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
چند روز پس از تجمع کشاورزان بخش کربال در شهرستان خرامه، نماینده این شهرستان در شورای اسلامی استان فارس میگوید: مشخص نیست که آیا مردم دشت کربال از آب سد درودزن حقابهای دارند یا خیر و اگر پاسخ مثبت است، چرا مقدار آن مشخص نمیشود تا کشاورزان به اندازه سهم آبی که دارند زمینهای خود را زیر کشت برند.
مرتضی زارع درنیانی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی ریواس جنوب، با اشاره به خسارات وارد آمده به کشاورزان بخش کربال شهرستان خرامه بر اثر کمبود آب، با طرح این پرسش که چه کسی پاسخگوی خسارات وارده به کشاورزان است، ابراز داشت: متاسفانه با تصمیمات غیرکارشناسی کارگروه کشاورزی استان، شاهد خشکشدن و خرابی مزارع گندم این بخش هستیم.
نماینده شهرستان خرامه در شورای اسلامی استان فارس اظهار کرد: با تحصن و اعتراض مردم در چند روز اخیر باز هم نتیجهای حاصل نشده است.
زارع درنیانی با اشاره به اینکه بعد از تحصن کشاورزان این منطقه شاهد حضور نیروهای یگان ویژه در شهرستان خرامه بودهایم، بیان کرد: با حضور این نیروها مشکل حل نمیشود بلکه باید برای حل اساسی و عملی مسائل و دغدغههای کشاورزان، چارهاندیشی شود.
وی افزود: با عنوان نماینده مردم شهرستان خرامه در شورای استان فارس از کارگروه کشاورزی و همچنین مسئولان ارشد استانی تقاضا دارم درباره موضوع پیشآمده در اولین فرصت پاسخگوی خسارات وارده به کشاورزان بخش کربال شهرستان خرامه باشند.
نماینده شهرستان خرامه در شورای اسلامی استان فارس اظهار کرد: کاشت گندم بر مبنای اعلان کارگروه کشاورزی استان بوده و این بدان معناست که آب مورد نیاز تامین خواهد شد.
زارع درنیانی افزود: رهاسازی منابع آبی برای آبیاری زمینهای زیر کشت صورت گرفته، اما بسیار دیر؛ همچنین به دلیل خشکی بستر رودخانه، آب کافی به زمینهای زراعی نمیرسد.
او با اشاره به اینکه اکثر کشاورزان به ویژه در منطقه کربال استان فارس هزینه بسیاری را صرف کاشت گندم کردهاند، اظهار کرد: بینظمی در تصمیمگیری کارگروه کشاورزی و ناتوانی در مدیریت منابع آبی باعث مشکلات بسیاری برای آنان شده و احتمال میرود که کشاورزان نتوانند اقساط خود را پرداخت کنند؛ همچنین از آنجا که توزیع آب ناعادلانه صورت میگیرد و بسیاری در مسیر آب از تلنبههای غیرمجاز استفاده میکنند، کشاورزان بسیاری متضرر شدهاند.
زارع درنیانی گلایه اصلی مردم را نبود مساوات در برخورداری از آب دانست و ادامه داد: یا آب نباید برای هیچکس باشد یا اگر هست همه کشاورزان باید عادلانه از حقابه بهرهمند شوند.
وی با اشاره به اینکه با وجود پیشرفتهای تکنولوژی در حوزههای مختلف ازجمله مدیریت آب در بخش کشاورزی باز هم در کشور شاهد اتفاقات تلخ هستیم، گفت: منشا نابسامانیها در مدیریت بخش کشاورزی معلوم نیست و با وجود مدیران کنونی تحقق شعار سال ۱۴۰۰ ناممکن مینماید.
این عضو شورای اسلامی استان فارس در پایان خاطرنشان کرد: موضوع وارد شدن خسارت به کشاورزان از طریق دستگاه قضایی پیگیری خواهد شد.
انتهای پیام/ ریواس جنوب
به حرف زدن نیست برادر عمل کن
باسلام .تنها این مسله مربوط به کربال نمیباشد وهمه کشاورزان برابر وبرادر یکدیگر ند این موضوع در کانال های بتونی نیز وجود دارد بطور مثال ظرفیت یه کانال فرعی اگر ۱۰۰۰هکتار است از یک دریچه اول میزان ۷۰۰هکتار ابگیری میکند ودراخر هم اب دیگران را گرفته وهم حق آنها را موقع پول دادن همش پول ۷۰ هکتار نمیدهد ولی رعیت وخوشنشین بدبخت چه اب بگیره ژا نگیره کل زمینش پول اب بها بدهد خصوصا دشت رامجرد جنوبی از کربال بدتر است