پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

 

نماد صنعت در کهگیلویه و بویراحمد با بی‌تدبیری تمام و منفعت‌طلبی و رانت به نام بخش خصوصی و رونق تولید به خاک سیاه نشسته است و ورود آیت‌الله رئیسی هم برای فعالیت مجدد این کارخانه مهم قند در یاسوج، علی‌رغم مانورهای رسانه‌ای، تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

 

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، ابراهیم رئیسی حدود ۷ ماه پیش در مقام ریاست قوه قضائیه به یاسوج آمد و در بازدید از کارخانه به گل نشسته قند یاسوج دستور قضایی برای رفع پلمپ و فعالیت مجدد آن بعد از چندین سال رکود داد؛ دستوری که در آن زمان از سوی برخی رسانه‌ها، دستور انقلابی خوانده شد و در مراسمی پر از امید و شوق، پلمپ زنگ‌زده این کارخانه را شکست و وعده رونق تولید داد.

اداره‌کل صنعت و معدن به عنوان متولی صنعت با نقشی خنثی و شاید هم همراهی و سکوت ظالمانه با واگذاری این کارخانه، عملا کاری در راستای وظایف مورد انتظار نکرد و در یک متن سه خطی دستور اخراج کارگران را صادر کرد.

بانک پرپول تجارت به عنوان مالک این کارخانه هم دانسته یا ندانسته کارخانه‌ای که هزار میلیارد تومان ارزش ان برآورد شده را با یک قیمت خنده‌دار با ۴۲ هکتار زمین در بهترین نقطه شهر واگذار کرد و بر طبل تعطیلی و بیکاری و رانت در کارخانه قند یاسوج محکم‌تر از همه کوبید؛ کارخانه‌ای که البته تا قبل از این واگذاری هم حال و روز کاملا مساعدی نداشت.

حسین کلانتری، استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم که بیشتر برای نصایح اخلاقی و توصیه‌ها به این استان آمد، برای احیای کارخانه قند، زوری نداشت.

در این مظلومیت کارخانه قند و کارگرانش، بخش خصوصی که مالک جدید این کارخانه شد به هر دلیلی نتوانست برنامه‌هایش را اجرا کند و کار به ورود دستگاه قضایی کشید؛ موضوعی که بی‌ارتباط با اختلافات مالک جدید و شخص تآثیرگزار دستگاه قضا در آن دوران نبود.

نهایتا بعد از یک کش و قوس، کارخانه قند یاسوج از لهراسب باقری، سرمایه‌گذار معروف کهگیلویه و بویراحمدی پس گرفته شد و به بانک تجارت که مالک آن بود، برگردانده شد؛ اقدامی که البته این سرمایه‌گذار در مورد آن حرف دارد و اعتقاد دارد کارش قانونی بوده و به او برای احیای کارخانه قند و کارآفرینی، فرصت داده نشد.

مدت زیادی کارخانه پلمپ بود، کارگران بلاتکلیف بودند و املاک این کارخانه به همراه تولید و اشتغال در قدیمی‌ترین صنعت این استان همه با هم توقیف شدند.

در این شرایط بود که مقام اول قضایی کشور در راس هیئتی بلندپایه به یاسوج آمد؛ سفری که محور اصلی آن شکستن رکود بزرگ‌ترین واحد تولیدی در این استان بود؛ اما گویا کسی زورش به این بی‌تدبیری مدیریتی در کهگیلویه و بویراحمد نمی‌رسد.

در همان سفر ریاست وقت قوه قضاییه، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای احیای مجدد این کارخانه اعلام آمادگی کرد اما با گذشت ماه‌ها از این وعده هیچ اقدامی صورت نگرفته و این سرمایه ملی همچنان خاک می‌خورد.

آقای محمد مخبر که آن روز در کسوت رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) وعده احیای کارخانه قند یاسوج را داد اکنون معاون اول آقای رئیسی است که شخص دوم کشور است و به قول خودش آنهایی که ادعای نجات این و آن را داشتند، اکنون این گوی و این میدان!

با این وجود، کارخانه قند یاسوج بعد از مدت‌ها فعالیت نصفه و نیمه از سال ۹۵ به اسم بخش خصوصی به  خواب عمیق رفت تا شخص اول قوه مجریه و قضائیه و بنیاد پرپول فرمان اجرایی امام هم تاکنون نتوانند آن را از این خواب بیدار کنند.

۳۰۰ کارگر همچنان چشم به راه اجرای وعده ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و دستور قضایی صادر  شده در روز  شکستن پلمپ این کارخانه هستند تا بلکه از قدیمی‌ترین صنعت این استان نانی روی سفره‌هایشان ببرند.

اکنون که ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور است باید بیش از گذشته روی وعده بر زمین مانده خود حساس باشد و برای احیای کارخانه  قند یاسوج کاری کند.

انتهای پیام/بنام