بيداد از رابطه و پارتيبازي در امورات فني و تخصصي سایه زد و بندهای سیاسی بر واگذاری کارهای پیمانکاری در کهگیلویه و بویراحمد
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
ریواس/ واگذاری پروژهها به افراد و پیمانکاران در کهگیلویه و بویراحمد واقعیتها و ناگفتههای تلخی دارد که هم شواهد و هم اظهارات متولیان مسئول گویای این حقیقت تلخ و شرمآور است.
به گزارش ریواس، استان کوچک کهگیلویه و بویراحمد در سالهای اخیر با هزاران پروژه ریز و درشت و اعتبارات قطرهچکانی اندک، چهرهای زخمی داشت تا علیرغم برخی تلاشها ولی فاصلهاش با توسعه کمتر نشود.
استانی که میتواند با چند کار عمرانی و اقتصادی کلان، تکانی جدی بخورد با درد مزمن دیگری هم از دیرباز تاکنون مبتلا است و آن سیاستزدگی و پر رنگ بودن رابطهها به نسبت ضوابط در عمده امور است.
موضوعی که در سفر رئیس دولت قبلی تحت عنوان « بیداد از پارتیبازی» از حلقوم مردم این استان فریاد زده شد.
باید به جرأت گفت امروز یک امضای روتین و برای کاری ساده و معمول در عمده ادارات این استان بدون رابطه و پارتی انجام نمیشود چه برسد به کارهای بزرگتر.
این درد بزرگ در امورات کوچکتر شاید تحملشدنی باشد ولی وقتی در کارهای تخصصی و فنی و کارشناسی هم شاهد این درد بزرگ باشیم دیگر جای نگرانی و تأسفش دوچندان و غیرقابل تحمل است.
سهم سیاسیون در این تقصیر تأسفآور بسیار زیاد است و هر گروهی که به قدرت می رسند استفاده از این رانتها و رابطهها را برای راضی کردن طرفداران، همفکران، بستگان و همشهریانش، تنها راه ماندگاری در قدرت و یا بهترین کار در مدت تصدی مسئولیتها میداند.
سوءاستفاده و چپاول حقوق دیگران و خیانت به بیتالمال و حکومت اسلامی در این کشور و این استان در روز روشن، زرنگی، عرضه و توانمندی خوانده میشود و مردم و حقوق حقه آنان در دوردستها و محرومنشینها زیر چرخ منحوس این عرض اندامها بانفوذ، له میشوند.
صحبتهای شنیدنی نماینده پیمانکاران
امروز پیمانکاران یکی از ابزارهای مهم در دست قدرتمندان و سیاسیون هستند که راه راضی نگه داشتن آنها واگذاری پروژهها بدون در نظر گرفتن ضوابط قانونی و صلاحیت آنان است.
برای اثبات این مدعا صحبتهای رئیس سندیکای پیمانکاران استان کهگیلویه و بویراحمد در گفتوگو با خبرنگار ریواس شنیدنی است.
حسن وکیلی میگوید این یک واقعیت است که عمده پروژهها و طرحهای پیمانکاری با زد و بندهای سیاسی واگذار میشوند.
وی میگوید: باید اذعان کرد که بیشتر کارهای عمرانی تحت فشارهای سیاسی این و آن واگذار میشوند و دلیل این همه ضعف و ایراد در پروژههای عمرانی این استان نیز به همین موضوع بر میگردد.
هر جا انحرافی هست ای یک فرد سیاسی در کار است
وکیلی با دفاع از آبرو و وجدان کاری پیمانکاران تأکید کرد: هر جا که انحراف و نقصی فنی در یک پروژه وجود دارد، بدون شک رد و پای یک فرد سیاسی نیز در کنار آن پروژه وجود دارد.
وی با اشاره به ایرادات فنی و بحرانی در برخی پروژههای این استان به خصوص در حوزه راه و شهرسازی افزود: برخی ذینفوذان، پشتشان به حمایت سیاسیون و برخی مسئولان گرم است و برای انجام اصولی کارها دردسری ندارند.
وی تأکید کرد: اگر ادارات میخواهند به مشکلات فنی در پروژهها پایان دهد، باید آسیبشناسی کند و جلوی عامل را از ریشه بگیرد.
رئیس سندیکای پیمانکاران استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: ریشه این مشکلات در همین واگذاریهایی است که بدون ضابطه و با رابطههای سیاسی و رانتها به برخی افراد واگذار میشود.
واگذاری امور به پیمانکاران فاقد صلاحیت فنی
این مسئول بخش خصوصی عدم صلاحیت برخی پیمانکاران را آسیبی بزرگ میداند و تأکید میکند: این صلاحیت و رتبه فنی و کارنامه پیمانکاران در بخش زیادی از واگذاریها لحاظ نمی شود و تنها روابط و منافع شخصی و گروهی ملاک است.
وی تأکید کرد: باید کار کارشناسی صورت گیرد و سهم پیمانکار، ناظر، مشاور، کارفرمایان و مسئولان مشخص شود تا اینگونه با بیمسئولیتی بیتالمال را بر باد ندهیم.
وکیلی خاطرنشان کرد: اگر معلوم شود که در یک پروژهای ایرادات به ضعف پیمانکار بر میگردد با هزینه شخصی آن را اصلاح میکنیم ولی اگر ایراد کار در عدم رعایت قانون و عدالت در واگذاریها و فشار سیاسیون باشد باید فکری اساسی شود.
آمار پیمانکاران و میزان مطالبات آنها از دولت
وی تعداد شرکتهای یمانکاری این استان را سه هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: هزار و ۵۰۰ پیمانکار فعال داریم که برخی از آنها در سایر استانها فعالیت میکنند.
رئیس سندیکای پیمانکاران استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه میدهد: دولت در یکی دو سال گذشته پرداختهای خوبی برای معوقات پیمانکاران داشته ولی به علت کسری بودجه و اضافه شدن هزینههای تعدیل و مابهالتفاوت به علت تأخیر در پرداخت، دوباره معوقات زیادی انباشته شده است که عمده این معوات مربوط به سالهای ۹۰ و ۹۱ است.
این مسئول میزان بدهی دولت به پیمانکاران استان کهگیلویه و بویراحمد را تا اوایل سال جاری، ۶۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد.
دستگاههای نظارتی چه پاسخی به مردم دارند؟
با این توضیحات رئیس سندیکای پیمانکاران عمق فاجعه بیشتر نمایان میشود که چرا عدهای منفعتطلب سیاستزده در کسوت مدیرکل، نماینده مجلس، کاندیدای انتخاباتی و ذینفوذ و چهرههای سیاسی برای منافع خود و همگروهیهایشان پا روی مصالح و منافع مردم و نظام اسلامی قرار میدهند.
مرجع رسیدگی به این تخلف و خیانت بزرگ چه کسی و چه نهادی است و دستگاههای نظارتی چه پاسخی به مردم به عنوان صاحبان اصلی انقلاب اسلامی دارند؟
مشکل جدی که آثار مخرب آن در پروژههای متعدد، زخمی و نیمهتمام و گاها بیکیفیت و غیرفنی این استان مشهود است.
گزارش از کریم بنام