رقابت شرکت نفت گچساران با صنعت هتلداری به جای حمایت سرمایهگذاری که کمر خم کرده ولی آبرومندانه روی پای خود ایستاده است
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
سرمایهگذار هتل پاسارگاد گچساران که برای خدمت به گردشگری با استخدام مستقیم ۵۰ نفر، همه توان و مالش را گذاشت امروز زیر فشارهای شدید مالی، اگرچه کمر خم کرده و آبرومندانه روی پای خود ایستاده ولی خود نیازمند خدمت و حمایت شده است؛ نیازی که بخشی از آن بخاطر بیمهری دستگاههایی چون شرکت نفت است.
به گزارش ریواس جنوب، در کنار بسیاری از سرمایهگذاریهای ناموفق در استان کهگیلویه و بویراحمد که عمده افراد برای تصاحب زمین و تسهیلاتی ارزانقیمت وارد عمل شدند، در جنوب این استان یک هتل ۴ستاره مجهز با حدود هفت میلیارد تومان بنا شده است که اگر چه ترکش مشکلات اقتصادی گذشته به او نیز اصابت کرده ولی با مدیریت صحیح، همچنان روی پای خودش ایستاده است.
محمدهاشم صالحی نام سرمایهگذار هتل پاسارگاد گچساران است که به زعم عمده مسئولان و گردشگران برای کهگیلویه و بویراحمد به ویژه شهرستان گچساران آبروداری کرده است.
نه تسهیلات منحرف شد، نه در اوج مشکلات کرکره هتل پایین کشیده شد و نه هم خانوادهای از نان خوردن افتاد
او همه تسهیلات اعطایی را در کنار سرمایهگذاریهای خودش صرف احداث هتلی کرد که امید داشت رونق بازارش حتی توان پاسخگویی به گردشگران و میهمانان را هم ندهد اما به دوره رکود خورد و به حمایتهای دولت تدبیر و امید از تولید، نرخ پایین سود، کمکهای یارانهای و دیگر امتیازات نخورد؛ صالحی آنقدر در کاری که شروع کرده مصمم و جدی بود که با وجود بدهی ۴ میلیارد تومانی و درآمد ناچیز، کرکره هتلش را پایین نکشید تا خود را بازنده جنگ با مشکلات کشوری تولید نبیند و ۵۰ خانوادهای که در سایه این خدمت نان میخورند، یک روز هم نان از سفرهشان دور نشود و کسی از کار بیکار نشود.
او تنها هتلدار مناطق گرمسیری در جنوب این استان است که در کنار یک هتل در یاسوج تنها هتلهای یک استان گردشگرپذیر هستند اما با این وجود، توان سرمایهگذاراین هتل بخاطر برخی بیمهریها رو به اتمام است.
امروز هجدهمین ستاد تسهیل و رفع موانع تولید یکی از دستورکارهایش را به بررسی مشکلات این هتل اختصاص داد؛ هتلی که تفاوتش با بسیاری از سرمایهگذاریهای دیگر در این استان این است که احداث شده و اکنون نیز با وجود همه مشکلات فعال است هر چند رمق سرمایهگذارش را گرفته است.
اهتمام بانک صادرات برای پایان دادن به دوران کمای هتل پاسارگاد
بر اساس گزارش رئیس سازمان صنعت و معدن این استان، هتل پاسارگاد گچساران که با هزینههای زیاد و تسهیلات بانک صادرات بنا شده است با وجود گردشگرپذیربودن این استان ولی درآمدهای لازم را ندارد و اگر چه اکنون با همت مدیر آن، فعال است ولی سودی ندارد و بخش زیادی از اقساط آن معوق شده است.
داریوش دیودیده با قرائت پیشنهادات آقای صالحی گفت که اعطای یک دوره تنفس پنج تا ۱۰ سال، جلوگیری از اقدامات قضایی، بخشودگی جرائم و پرداخت تسهیلات تکمیلی میتواند حمایت ما از این واحد خدماتی فعال برای کاهش مشکلاتش باشد.
مشکلاتی که مدیرعامل بانک صادرات کهگیلویه و بویراحمد از تمایل فراوان خود به حل آنها میگوید و در کارگروه امروز نیز از اهتمام خود و همکارانش برای اعطای مجوز از مرکز برای تنفس پرداخت اقساط، بخشودگی جرائم تأخیر و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت سخن گفت.
هزاران راه برای کمک به این هتل وجود دارد
نقیبی گفت: دغدغههای مدیرکل گردشگری، اتاق بازرگانی، صنعت و معدن و سرمایهگذار زحمتکش این هتل را درک میکنم ولی باید بدانید که با پذیرفتن مسئولیت در بانک صادرات، پیگیری قضایی علیه این هتل را متوقف کردم و نهایت انعطاف را نیز به خرج داده و میدهیم.
او گفت که هزاران راه برای حمایت وجود دارد و به نحوی عمل میکنیم تا در جاهایی که اختیارات استانی هم نداریم از تهران مجوزات لازم را بگیریم و این هتل را سرپا نگه داریم.
صحبتهای مدیرعامل بانک صادرات در حالی است که پیش از او محمود باقری و جبار کیانی مدیران گردشگری و اتاق بازرگانی با حمایت کامل از فعالیتهای این هتل خواستار حمایت عملی و بدون قید و شرط از این سرمایهگذار شدند.
آدم گریهاش میگیرد/ مقایسه هتلهای ترکیه با گچساران
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج با بیان اینکه آدم از مشکلاتی که بر سر سرمایهگذاران این استان آمده، گریهاش میگیرد چرا که همین روز قبل از مسافرت ترکیه برگشتم، آنجا هتلها برای میزبانی از گردشگران ایرانی پاسخگو نیستند ولی در استان کهگیلویه و بویراحمد فردی که زندگی و عمر و سرمایه زن و بچهاش را به پای یک هتل ریخته است، به این روز افتاده است.
وی از دستور رئیس کل بانک مرکزی برای ممنوعیت محاسبه پلکانی جرائم تأخیر و سود خبر داد و تأکید کرد: در تمام دنیا سود تسهیلات گردشگری بالاتر از ۶ درصد نیست ولی نرخ تسهیلات اخذ شده در هتل پاسارگاد گچساران بالای ۳۰ درصد است که با این وضعیت چه کمکی میتوانیم به صنعت گردشگری و هتلداری بکنیم؟
اگر صالحی نبود، در میزبانی از مهمانان ویژه آبروداری نمیشد
کیانی گفت: باید اذعان کنم که اگر آقای صالحی و هتلش نبود، در میزبانی از این همه وزیر و مسئول کشوری که به این استان و شهرستان گچساران سفر داشتند، به مشکل جدی برمیخوردیم و قادر به آبروداری نبودیم.
وی این هتل را در حالت کما دانست و از بانک صادرات و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید خواست تا به فکر اقدامات عملی و فوری برای رفع مشکلات آن بکنند نه اینکه منتظر تصمیمات تهران باشند.
دلگرمی مسؤلان در حمایت از هتل پاسارگاد
محمود باقری، مدیرکل گردشگری این استان نیز با تأیید صحبتهای کیانی میگوید: در این استان ۲ هتل ۴ ستاره بیشتر نداریم که هتل پاسارگاد حقیقتا آبروی این استان در مناطق گرمسیری آن است.
وی گفت: از بد حادثه سرمایهگذار این طرح زمانی شروع به کار کرد که سود تسهیلات بالا بود و کشور غرق در مشکلات رکود اساسی بود.
باقری افزود: در همین شرایط بسیار بد اقتصادی ولی نکته امیدوارکننده این است که سرمایهگذار این هتل با همه مشکلات، علاقمند و پای کار بوده و اجازه تعطیلی آن را نداده است.
شرکت نفت مگر جزئی از این استان نیست؟ از دستمال کاغذی حمایت میکنیم از هتل نه
او در بخش دیگری از صحبتهایش با انتقاد از برخی ادارات در حمایت از این هتل، گفت: مگر شرکت نفت گچساران جزئی از این استان نیست که به جای حمایت از صنعت هتلداری، خودش به صورت اختصاصی از مهمانان و گردشگران پذیرایی میکند و حتی یک قرارداد هم با این هتل در گچساران نبسته است؟
وی گفت: در حالی که ما برای خرید یک دستمال کاغذی تولید استان نامه نگاری کردیم و دستگاهها را موظف به استفاده از آن کردیم چگونه است که برای حمایت از چنین هتلی این کار را نمیکنیم و شرکت نفت را موظف به عقد قرارداد با آن نمیکنیم.
باقری گفت: به لحاظ قانونی شرکت نفت چنین حقی ندارد و به لحاظ عقلانی نیز لازم است از سرمایهگذار حمایت کنیم.
حمایتهای عملی یا کاغذی در جلسه ویژه بررسی راهکارهای رفع مشکلات هتل معلوم میشود
موضوعی که پیش از این نیز از سوی جبار کیانی با تعبیر رقابت شرکت نفت با صنعت هتلداری مطرح و به شدت به آن انتقاد شد.
با این وجود، محمدهاشم صالحی که نشان داده اهل کار است و مشکلات فعلیاش به ضعف مدیریت او، انحراف در تسهیلات و یا اهلیت او مربوط نیست، اکنون روی کاغذهای مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، مورد حمایت مسئولان اجرایی و بانکی است و به نظر میرسد این حمایتها هم جدی باشد.
حمایتهایی که از خروجی جلسه ویژهای که به همین منظور و با دستور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری در چند روز آینده برگزار میشود، قابل ارزیابی است.
او درخواست سه میلیارد نقدینگی و کمکهای یارانهای برای روی پا نگه داشتن این هتل و توسعه آن را هم داده است تا در جنگ با ترکشهایی که از رکود تولید خورده است، همچنان به خدمات خود ادارمه دهد و پایهای برای رونق صنعت پاک گردشگری باشد.
انتهای پیام/بنام- ک
خدمت شما عرض کنم که در طول سه سال گذشته از این جلسات برای رفع موانع تولید زیاد برگزار گردیده اما متاسفانه تا کنون نتیجه ای گرفته نشده همش کشکه
من به اتفاق خانواده روز یکم ابان به این هتل مراجعه کردیم حتی چند مرتبه هم برای رزو اتاق تماس گرفتیم پذیرش هتل گفت فقط اتاق سه تخته داریم و همه اتاقها رزو است در صورتی که سه روزی که من در گچساران بودم و به هتل سر زدم حتی یک مسافر هم نداشت بر خورد طمع کارانه و بی ادبانه ای هم داشتند و پول اتاق سه تخته را می خواستند از ما بگیرند در حالی که اتاق دو تخته داشتند حقشونه ور شکست بشوند.